Apotekaonline
Korpa

COLDREX HOTREM LEMON KESICE

COLDREX HOTREM LEMON KESICE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: GSK
 • Šifra proizvoda: BR-545132

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

COLDREX® HotRem Lemon, prašak za oralni rastvor.

Pazljivo pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek se može nabaviti bez lekarskog recepta. Međutim, neophodno je da pažfjivo koristite lek Coldrex® HotRem Lemon, da biste sa njim postigli najbolje rezultate.

Ako imate dodatnih pitanja, obratite se tarmaceutu.
Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 2-3 dana, morate se obratiti svom lekaru. Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Dodatne informacije: (snižava Vašu telesnu temperaturu kada imate groznicu). Fenilefrin-hidrohlorid je simpatomimetički dekongestiv koji otpušava zapušen nos i sinuse i olakšava disanje. Askorbinska kiselina je čest sastojak preparata za lečenje gripa i prehlade. Ona pomaže da se nadoknadi vitamin C koji se često gubi u ranim stadijumima gripa i prehlade.

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Coldrex' HotRem Lemon ?
Upamtite: Coldrex® HotRem Lemon sadrži paracetamol. Nemojte ga koristiti zajedno sa drugim preparatom koji sadrži paracetamol. Lek Coldrex HotRem Lemon sadrži šećer, pa se stoga ne preporučuje primena ukoliko imate urođenu deficijenciju enzima uključenih u metabolizam šećera.

Lek COLDREX® HotRem Lemon ne smete koristiti:

 • ukoliko ste alergični na paracetamol, askorbinsku kiselinu, fenilefrin-hidrohlorid ili bilo koju od pomoćnih supstanci
 • ukoliko imate oboljenje jetre ili ozbiljno oboljenje bubrega
 • ukoliko imate povišenu aktivnost štitne žlezde, šećernu bolest ili se lečite od visokog krvnog pritiska ili bolesti srca
 • ukoliko koristite triciklične antidepresive (npr. imipramin ili amitriptilin) ili lekove za terapiju srčanih oboljenja (uključujući beta-blokatore) ili koristite (ili ste koristili tokom protekle dve nedelje) lekove koji se zovu inhibitori monoamino-oksidaze (MAOI) koje je Vaš lekar propisao za lečenje depresije.

Kada uzimate lek COLDREX® HotRem Lemon, posebno vodite računa: Coldrex® HotRem Lemon nije namenjen za dugotrajnu upotrebu. Ako se nastave simptomi bolesti i nakon terapije lekom Coldrex® HotRem Lemon, potražite savet lekara.

Čuvati lek van domašaja dece. Ne povećavati naznačenu dozu.

Ovaj medicinski preparat sadrži 2,9g saharoze. Kada se koristi prema preporučenom režimu, može se uneti do 11,6g saharoze dnevno. Nije poželjno upotrebljavati ga u retkim poremećajima metabolizma ugljenih hidrata (nasledna netolerancija na fruktozu, sindrom malapsorpcije glukoze i galaktoze ili deficijencija saharaza-izomaltaze).

Primena drugih lekova:
obavestite Vašeg lekara ukoliko:

 • koristite lekove za razređenje krvi, npr. varfarin
 • koristite holestiramin koji se koristi za sniženje nivoa holesterola u krvi, ili metoklopramid ili domperidon za otklanjanje mučnine i povraćanja.

Uzimanje leka COLDREX® HotRem Lemon sa hranom ili pićima:
Hronična upotreba alkohola povećava rizik od oštećenja jetre kod pacijenata koji uzimaju paracetamol.

Primena leka C0LDREX® HotRem Lemon u periodu trudnoće i dojenja:
Ukoliko ste u drugom stanju ili dojite, posavetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom pre nego što počnete da koristite bilo koji lek, uključujući i Coldrex® HotRem Lemon. Koristite ovaj preparat samo kada Vaš lekar smatra da je potrebno ili neophodno. Ukoliko dojite, najbolje je da se posavetujete sa Vašim lekarom, pre nego što počnete da koristite Coldrex® HotRem Lemon.

Uticaj leka COLDREX® HotRem Lemon na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
Nije poznato da upotreba leka u uobičajenim dozama utiče na sposobnost upravljanja motornim vozilom ili na rukovanje mašinama.

Važne informacije o nekim sastojcima leka C0LDREX® HotRem Lemon Coldrex®:
HotRem Lemon sadrži paracetamol. Nemojte ga koristiti zajedno sa drugim preparatom koji sadrži paracetamol. Jedna kesica sadrži 0,12g natrijuma i 2,9g ugljenih hidrata. U slučaju netolerancije na neke od šećera, obratite se Vašem lekaru pre upotrebe ovog leka, jer se u njegovom sastavu nalazi saharoza.

Kako se upotrebljava lek coldrex® hotrem Lemon:
Ispraznite sadržaj jedne kesice u šolju. Napunite toplom vodom do pola. Dobro promešajte. Dodajte hladne vode koliko je potrebno i šećer, ukoliko želite.
Odrasli (uključujući starije) i deca starija od 12 godina:
Uobičajena doza je sadržaj jedne kesice na svakih četiri do šest časova, ukoliko je neophodno. Nemojte uzeti više od četiri kesice u toku 24 časa.
Coldrex® HotRem Lemon nemojte davati deci mlađoj od 12 godina.
Ukoliko simptomi uporno traju, posavetujte se sa Vašim lekarom.
Lek ne primenjivati duže od sedam dana u kontinuitetu bez medicinskog nadzora.

Ako ste uzeli više leka COLDREX® HotRem Lemon nego što je trebalo:
Štetno je uzeti veću dozu leka od doze naznačene na pakovanju i u ovom uputstvu. U slučaju predoziranja odmah potražite savet lekara, čak i ukoliko se osećate dobro, jer postoji rizik od ozbiljnog naknadnog oštećenja jetre.
Ako ste zaboravili da uzmete lek COLDREX HotRem Lemon
Dozu uzmite kada se setite.
Nemojte uzimati više od jedne doze na svaka četiri sata.

Moguća neželjena dejstva:
Kao i većina drugih lekova i lek Coldrex® HotRem Lemon može izazvati neželjena dejstva. Neželjena dejstva su retka i mogu uključiti:

 • alergijske reakcije (može se javiti kožni osip)
 • mučnina, proliv
 • glavobolja, vrtoglavica
 • malo povećanje krvnog pritiska
 • veoma retko lupanje srca
 • problemi sa spavanjem
 • poremećaji krvi (koji se javljaju kod česte i dugotrajne upotrebe)

Ako bilo koje od navedenih neželjenih dejstava postane ozbiljno, ili ako primetite bilo koje neželjeno deistvo koje nije navedeno u ovom uputsvu, molimo Vas recite svom lekaru ili farmaceutu i prestanite sa uzimanjem leka.

Rok upotrebe:
3 godine. Ne koristiti lek Coldrex* HotRem Lemon nakon datuma isteka naznačenog na pakovanju.

Čuvanje:
Čuvati na temperaturi do 25°C, u originalnom pakovanju radi zaštite od vlage. Čuvati van domašaja dece.

Pakovanje: 5 kesica

Šta sadrži lek COLDREX®  HotRem Lemon:
Sadržaj aktivnih supstanci: 10mg fenilefrin-hidrohlorida, 750mg paracetamola, 60mg askorbinske kiseline. Sadržaj pomoćnih supstanci: saharoza, limunska kiselina, bezvodna, saharin-natrijum, natrijum-citrat, aroma limuna, aroma Lemon tetrarome 100% P05.51 i hinolin žuta boja (E104).

Kako izgleda lek COLDREX® HotRem Lemon i sadržaj pakovanja:
Prašakza oralni rastvor, Coldrex® HotRem Lemon je svetlo žuti rastvorljiv prašak sa mirisom i ukusom na limun. Rekonstituisan rastvor je žute boje sa karakterističnim mirisom i ukusom na limun.

Nosilac dozvole i proizvođač:
Predstavništvo SmithKline Export Limited: Omladinskih brigada 88,11070 Novi Beograd, Republika Srbija SmithKline Beecham S.A.
Ctra. de Ajalvir, Km 2.500, Alcala de Henares, 28806 Madrid, Španija

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).