Apotekaonline
Korpa

ISLA MINT PASTILE

ISLA MINT PASTILE
ISLA MINT PASTILE
430,00 RSD
Pregleda: 1706

Dostupne opcije

Opis proizvoda

Poštovani pacijenti!
Molimo Vas da pre upotrebe pažljivo pročitate ovo uputstvo, jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas. Ukoliko imate dodatnih pitanja, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Isla Mint tablete za sisanje. Ekstrakt islandskog lišaja sa mentolom.

Sastav:
Jedna tableta za sisanje sadrži 100mg ekstrakta (24:1) islandskog lišaja.

Pomoćne supstance:
akacija, etarsko ulje od pitome nane, prirodni zaslađivač sorbitol, prečišćena voda, veštački zaslađivač aspartam, boja i laki tečni parafin.
Jedna tableta sadrži 0,385g ugljenih hidrata = 0,03 BU, te preparat mogu koristiti i dijabetičari.

isla
Dejstvo:
Islandski lišaj ima dugu tradiciju primene kod poteškoća sa respiratornim putevima. Sadrži mucilaginozne polisaharide, lišajske kiseline, sluzi i gorke materije. Polisaharidi oblažu i štite sluznicu gomjih partija respiratornih puteva, te posredno deluju protivzapaljenski. Postoje eksperimentalni nalazi da protolihesterinska kiselina, jedna od prisutnih lišajskih kiselina, inhibicijom ili pooksigenaze direktno suprimira sintezu leukotrijena, medijatora zapaljenske reakcije. Takođe, lišajske kiseline poseduju potencijal antimikrobnog, a polisaharidi imunostimulatornog delovanja.

Indikacije:
Katar bronhija, suvi kašalj, promuklost, kao i pomoćno sredstvo kod bronhijalne astme.
Izloženost glasnih žica povećanom naporu (pevači, predavači, spikeri). Isušivanje mukoze gornjih respiratornih puteva usled udisanja suvog vazduha u prostorijama sa nedovoljnom vlažnošću u toku grejne sezone, u klimatizovanim prostorijama ili kod otežanog disanja na nos, kod sportista.

Doziranje i način primene:
Jednu do dve tablete za sisanje polako rastopiti u ustima nekoliko puta na dan.
Tablete treba uzimati još nekoliko dana nakon prestanka simptoma.
Ako se stanje ne poboljša 10 dana od početka uzimanja preparata, potrebno je potražiti savet lekara.
Tablete se dobro podnose, pa se mogu koristiti duže vreme.

Kontraindikacije:
Preosetljivost na neku od komponenti preparata.
Osobe obolele od fenilketonurije, zbog sadržaja zaslađivača aspartama.

Neželjena dejstva:
Nisu poznata.

Upozorenja:
U slučaju netolerancije na fruktozu, treba konsultovati lekara pre uzimanja preparata.
Zbog prirodnog porekla ekstrakta, boja i ukus tableta mogu da variraju, što nema uticaja na efikasnost preparata.

Trudnoća i dojenje:
Nema dostupnih podataka o primeni preparata sa ekstraktom islandskog lišaja kod trudnica i dojilja. Zato, preparat se koristi u trudnoći samo ukoliko je to striktno prepisano od strane lekara.

Uticaj na psihofizičke sposobnosti:
Nije poznato da preparat utiče na sposobnost upravljanja vozilom i mašinama.

Interakcije:
Dokazane interakcije nisu poznate.

Predoziranje:
Nisu poznati slučajevi predoziranja.

Čuvanje:
Čuvati na mestu koje je nedostupno deci, zaštićeno od vlage, na temperaturi do 25°C.

Rok upotrebe:
Ne sme se uzimati nakon isteka roka za upotrebu koji je naveden na pakovanju.

Pakovanje: 30 pastila

Način izdavanja:
Može se izdavati bez lekarskog recepta.

Proizvođač:
Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Herzbergstr. 3, Niederdorfelden, Nemačka.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.