Apotekaonline
Korpa

DR CUBANO

Od ideje do realizacije
CONCEPCION CAMPA HUERGO
Opšte je poznata činjenica da je Fidel Kastro bio veliki zaljubljenik u biljke i životinje, te pobornik prirodne, odnosno tradicionalne medicine i korišćenja lekovitog bilja u tretiranju različitih bolesti. Posedovao je farmu gde je uzgajao mnoštvo biljaka, istraživao njihovo dejstvo i otkrivao blagodeti koje pojedinac može dobiti njihovim korišćenjem. Tokom svog života sproveo je veliki broj istraživanja koja su imala za krajnji cilj zamenu sintetičkih lekova proizvodima iz prirode. Tako je, u skladu sa svojim uverenjima, glavni komandant 1991. godine doneo odluku da na Kubi pokrene program koji uključuje naučnu upotrebu poznatih lekovitih biljaka, ali i njihovu razradu u naprednoj farmaceutskoj industriji i time dodatno pružio vetar u leđa razvoju i daljoj primeni prirodne medicine u terapijama.
Zbog političko-ekonomske izolacije u kojoj se Kuba nalazi već dugih 60 godina, suplemente nije bilo moguće izvesti iz zemlje. Iako je ideja začeta na Kubi, zajedno sa recepturom samih suplemenata, realizaciji projekta se moralo pristupiti u Srbiji. Tako je, 2015. godine, nastala kubansko-srpska saradnja koja je počela analizom svih suplemenata iz kategorija nutritivnih suplemenata, antioksidanata i imunostimulanata, koji su na Kubi već u upotrebi i pokazuju odlične rezultate u praksi. U analizi su takođe korišćeni i suplementi koji se ne proizvode na Kubi. Vodeći se iskustvom lekara na Kubi i rezultatima u praksi, kao najbolje i najkompatibilnije u svojim kategorijama su se izdvojile alga spirulina sa hlorelom i biljke moringa i anamu. Na taj način je stvoren superiorni imunostimulant koji se sastoji od isključivo prirodnih i međusobno kompatibilnih biljaka koje sa sobom nose značajne benefite po zdravlje.
U moru informacija kojima nas svakodnevno “bombarduju” preko interneta oko načina ishrane I sugestijama vezanim za benefite koje donosi određeni proizvod proizvođaci nas dovode u zbunjujucu situaciju da ne znamo šta od toga koristiti, šta od toga je zaista naučno dokazano a šta je plod marketinške kampanje. Naša ideja je da tu dilemu oko pravilnog odabira otklonimo prezentovanjem najboljih biljaka sa najvecim benefitima na imuni sistem, dokazanih naučnim istraživanjima i rezučtatima u praksi. Inicijativa firme Consulta al Futuro je naišla na podršku kod SMC (Servisios Medicos y Academicos de Cuba), sa kojima ima potpisan ugovor i CNIC (Centro Nacional de Investigaciones Cientificas). Okupio se kubanski tim stručnjaka raznih specijalizacija (farmaceut, nutricionista, onkolog, radiolog, lekar opste prakse) da bi svojim iskustvom u praksi i naučnim istraživanjima pomogli realizaciju ovog projekta.  Kao svoju zahvalnost za realizaciju projekta, čiji je radni naziv bio „Proyecto De Inmunocomplejo Superior“, „Consulta al futuro“ je dodelila zahvalnice za pruženu pomoć i podršku u radu. Diplome pogledati na dnu stranice Tim Lekara.
Veliki izazov kubanskim naučnicima u istrazivanju i definisanju najboljih lekovitih biljaka je bio taj što ima znacajan broj biljaka koje u sebi imaju supstance koje pozitivno utiču na imunosistem. Neke od njih sadrze u sebi minimalnu dozu aktivnih supstanci za jacanje imuniteta ali dosta više drugih aktivnih komponenti i samim time su odbacene  jer se sa njima ne postizu veliki efekti na jačanje imunosistema prilikom konzumacije. Sa druge strane imamo veliki broj biljaka koje su jaki imunostimulansi. Uraditi procenu koja od njih je najbolja praktično je nemoguce jer svaka od njih ima drugačiji mehanizam i način aktiviranja imunog sistema upravo zbog razlicitih aktivni supstanci tako da je i mehanizam delovanja na celiju a samim time i na imunosistem razlicit. Uradjena je prva selekcija biljaka sa najjacim sistemom aktivacije imunosistema i pristupilo se odabiru onih koje u zajednickoj upotrebi daju najbolje rezultate u praksi tj sa kojima se postize najefikasniji odgovor imunosistema. Ubrzo se doslo do zakljucka, zbog razlicitog mehanizma delovanja na imuno sistem, da se mora pristupiti kombinaciji biljaka koje su kompatibilne da ne bi doslo do nezeljenih kontraindikacija aktivnih supstanci u biljkama koje mogu međusobno reagovati i samim time dovesti do toksikacije organizma i nezeljenih posledica.Detaljnom analizom aktivnih supstanci u svim najjačim biljkama imunostimulantima i rezultatima njihove primene u praksi doslo se do zaključka da su to lekovite biljke Anamu i Moringa i alge Spirulina i Hlorela. Njihove aktivne supstance su kompatibilne i razliciti mehanizmi delovanja na imunosistem celije u sinergiji daju najbolje rezultate pacijentima koji imaju narusenu funkciju imunskog sistema.Sa ovom kombinacijom suplemenata se pocelo jos  2010.god na odeljenju onkologije u bolnici Conrado Benitez u mestu Santjago de Cuba (Više o tome možete pročitati klikom OVDE) .Obzirom da je zdravstveni sistem na Kubi besplatan ova kombinacija suplemanata za strance je na raspolaganju onkoloskum pacijentima u Internacionalnoj bolnici La Pradera gde se daje u okviru redovne terapije.

DR CUBANO ELIKSIR
SNIŽENA CENA -25 %
Brend: DR CUBANO
DR CUBANO ELIKSIR
Dr Cubano eliksir je kompleksan proizvod namenjen jačanju imuniteteta, koji se kod onkoloških pacijenata primenjuje uz medicinski nadzor.  Dr Cubano eliksir sadrži:PVA plus: 60 kapsula po 400 mg lista biljke Anamu PVA plus: 60 kapsula po 500 mg semena i lista biljke Moringa PVA plus: 60 ka..
5.199,00 RSD 6.900,00 RSD
Brend: DR CUBANO
DR CUBANO- PVA PLUS KAPSULE
Otkrijte tajnu izvanrednih rezultata sa Dr. Cubano PVA plus kapsulama i neverovatan popust! Sa rokom trajanja koji ističe krajem septembra 2023, vreme je da se pokrenete i preuzmete kontrolu nad svojim zdravljem! Iskoristite ovu jedinstvenu priliku da postignete vrhunske rezultate. Ne čekajte - sada..
2.980,00 RSD
DR CUBANO- PVM PLUS KAPSULE
SNIŽENA CENA -25 %
Brend: DR CUBANO
DR CUBANO- PVM PLUS KAPSULE
Dr cubano- pvm plus kapsule je dijetetski suplement prirodnog porekla koji u svom sastavu sadrži 250mg semena Moringe i 250mg lista Moringe i idealan je dodatak ishrani. Oblik kapsule koji olakšava njegovu upotrebu, garantujući kvalitet, bezbednost i efikasnost koja je potrebna. PVM Plus je jed..
1.494,00 RSD 1.980,00 RSD
Brend: DR CUBANO
DR CUBANO- PVS PLUS KAPSULE
Otkrijte tajnu izvanrednih rezultata sa Dr. Cubano PVS plus kapsulama i neverovatan popust! Sa rokom trajanja koji ističe krajem septembra 2023, vreme je da se pokrenete i preuzmete kontrolu nad svojim zdravljem! Iskoristite ovu jedinstvenu priliku da postignete vrhunske rezultate. Ne čekajte - sada..
1.980,00 RSD
Brend: DR CUBANO
DR. CUBANO - LECISAN
Opis proizvoda:Soja je visokoproteinska hrana koja je još oko 3.000 godina pre nove ere u Kini smatrana jednom od pet svetskih semena, jer sadrži skoro sve esencijalne aminokiseline potrebne telu za proizvodnju sopstvenih proteina. U njenom hemijskom sastavu nalaze se ugljeni hidrati, proteini visok..
1.835,00 RSD 2.835,00 RSD
Prikazuje se 1 do 5 od 5 (1 strana)