Apotekaonline
Korpa

PANADOL EXTRA TABLETE

PANADOL EXTRA TABLETE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: GSK
 • Šifra proizvoda: BR-6541

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek se može nabaviti bez lekarskog recepta. Međutim, neophodno je da pažljivo koristite lek Panadol Extra, da biste sa njim postigli najbolje rezultate.Ako imate dodatnih pitanja, obratite se farmaceutu.
Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 2-3 dana, morate se obratiti svom lekaru.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Šta je lek Panadol Extra i čemu je namenjen?

 • Panadol Extra sadrži paracetamol koji je analgetik (lek protiv bolova) i antipiretik (pomaže u snižavanju telesne temperature kad imate groznicu) i kofein koji svojim dejstvom pojačava dejstvo paracetamola
 • Panadol Extra efikasno otklanja glavobolju uključujuči i migrenu. Takođe je efikasan u lečenju bola u leđima, reumatskih bolova, mišićnog bola, neuralnog bola, zubobolje i menstrualnih bolova
 • Panadol Extra ublažava groznicu, bolove u grlu, bolove koji prate grip i prehladu

Lek Panadol Extra ne smete koristiti:
Ne treba da uzimate sa drugim lekovima koji sadrže paracetamol.
Ako ste alergični na paracetamol, kofein ili neki drugi od gore nabrojanih sastojaka

Kada uzimate lek Panadol Extra, posebno vodite računa:

 • Izbegavajte preteranu upotrebu kafe i čaja kada koristite ovaj lek
 • Ako koristite metoklopramid ili domperidon za lečenje mučnine ili povraćanja
 • Ako koristite holestiramin za lečenje povišenog nivoa holesterola
 • Ako imate teško oboljenje jetre ili bubrega
 • Ako koristite antikoagulanse (lekove koji razređuju krv, na primer varfarin) ili morate duže vreme svakodnevno da uzimate lekove protiv bolova Panadol® Extra možete da uzmete povremeno
 • Ako glavobolja postane uporna obratite se lekaru

U slučaju predoziranja neophodno je da se odmah obratite lekaru, čak i u slučaju da se dobro osećate, jer postoji rizik za teško oštećenje jetre.
Ne treba istovremeno da uzimate druge lekove koji sadrže paracetamol.

Uzimanje leka Panadol Extra sa hranom ili pićima:
Hronična upotreba alkohola povećava rizik od oštećenja jetre kod pacijenata koji uzimaju paracetamol.

Primena leka Panadol Extra u periodu trudnoće i dojenja:
Ako ste u drugom stanju ili dojite, kao i kod svih drugih lekova, potrebno je da pitate svog lekara da li da uzimate lek.

Uticaj leka Panadol Extra na upravljanje motomim vozilima i rukovanje mašinama:
Nije poznato da upotreba leka u uobičajenim dozama utiče na sposobnost upravljanja motornim vozilom ili rukovanje mašinama.

Kako se upotrebljava lek Panadol Extra?
Ukoliko mislite da lek Panadol Extra suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
Odrasli i deca iznad 12 godina:
Uzmite 2 tablete zajedno sa vodom na svaka 4 sata.
Vremenski razmak između uzimanja tableta ne sme da bude manji od 4 sata. Ne sme se uzeti više od 8 tableta u toku 24 časa.
Ne davati deci mlađoj od 12 godina osim ako Vam lekar ne savetuje.
Ne sme se premašiti preporučena doza.
Ukoliko simptomi potraju i nakon lečenja, obratite se Vašem lekaru.

Ako ste uzeli više leka Panadol Extra nego što je trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Panadol Extra nego što bi trebalo, odmah obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta!
U slučaju predoziranja neophodno je da se odmah obratite lekaru, čak i u slučaju da se dobro osećate, jer postoji rizik za teško oštećenje jetre.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Panadol Extra:
Nikada ne uzimajte duplu dozu kako bi nadomestili to što ste zaboravili da uzmete lek!

Ako naglo prestanete da uzimate lek Panadol Extra:
Nije primenljivo.

Moguća neželjena dejstva:
Kao i ostali lekovi i lek Panadol Extra može izazvati neželjena dejstva, ali se ona ne javljaju kod svih. Navedena dejstva se obično povlače nakon prestanka upotrebe leka. Prestanite da uzimate lek i obratite se Vašem lekaru ili farmaceutu ukoliko ste doživeli neka od navedenih i/ili neka druga neželjena dejstva: Kožni osip, alergijske reakcije, povišen krvni pritisak, glavobolju, vrtoglavicu, stomačne tegobe (mučnina ili proliv), probleme sa spavanjem, lupanje srca i poremećaje krvi-trombocitoopenija i agranulocitoza (smanjenje broja krvnih pločica i belih krvnih zrnaca koji se javljaju kod česte i dugotrajne upotrebe).

Rok upotrebe:
4 godina.
Nemojte koristiti lek posle isteka roka upotrebe naznačenog na pakovanju.

Čuvanje:
Lek Panadol Extra držati van domašaja dece.
Čuvati na temperaturi do 25°C.

Pakovanje: 12 film tableta.

Šta sadrži lek Panadol Extra?
Svaka tableta Panadol Extra kao aktivnu supstancu sadrži 500mg paracetamola i 65mg kofeina.
Pomoćne supstance koje ulaze u sastav tabletnog jezgra: skrob, preželatinizirani; kukuruzni skrob; povidon K25; kalijum-sorbat; prečišćeni talk; stearinska kiselina; kroskarmetoza-natrijum; voda, prečišćena.
Pomoćne supstance koje ulaze u sastav obloge (filma) tablete: hipromeloza (6cps) i triacetin.

Kako izgleda lek Panadol Extra i sadržaj pakovanja:
Bele film tablete duguljastog oblika sa „Panadol Extra“ utisnutim sa jedne strane tablete. U prometu se nalazi pakovanje od 12 film tableta.

Režim izdavanja leka:
Lek se može izdavati i bez lekarskog recepta.

Lek farmacevtska družba d.d.
Verovškova 57, Ljubljana, Slovenija

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).