Meni
Korpa

OLIGOVIT ZA TRUDNICE FILM TABLETE

OLIGOVIT ZA TRUDNICE FILM TABLETE
-4 %
OLIGOVIT ZA TRUDNICE FILM TABLETE
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
880,00 RSD
920,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: GALENIKA
  • Šifra proizvoda: BR-2692
Kupovina: 53
Pregleda: 43

DEJSTVO:
Oligovit® za trudnice, film tablete je dijetetski proizvod namenjen trudnicama i ženama u periodu posle porođaja i tokom dojenja. U toku trudnoće, periodu posle porođaja i u vreme laktacije znatno su povećane potrebe za vitaminima i mineralima, jer organizam trudnice mora da zadovolji svoje potrebe, ali i da obezbedi dovoljne količine vitamina i minerala za pravilno formiranje, rast i razvoj ploda i bebe po rođenju. Zbog toga se trudnicama i ženama koje doje preporučuje dodatak vitamina i minerala uobičajenoj ishrani.
Oligovit® za trudnice film tablete sadrže dvanaest vitamina i sedam minerala potrebnih za nesmetano odvijanje različitih metaboličkih i biohemijskih procesa u organizmu majke i deteta. Vitamin A je neophodan za vid, epitelizaciju i razvoj kostiju. Vitamin D je esencijalan za metabolizam kalcijuma, čime se obezbeđuje rast zdravih zuba i kostiju. Vitamin E štiti organizam od slobodnih radikala i poboljšava opšte stanje. Vitamin C poboljšava apsorpciju gvožđa i učestvuje u velikom broju oksido - redukcionih procesa u organizmu. Vitamini B1, B2, B6, nikotinamid, folna kiselina, B12, pantotenska kiselina i biotin obezbeđuju normalno funkcionisanje nervnog, krvnog, gastrointestinalnog sistema i kože. Kalcijum, magnezijum, gvožđe, selen, cink, bakar, mangan i jod zajedno sa vitaminima učestvuju u svim metaboličkim procesima u organizmu majke i deteta, neophodni su za
stvaranje i održavanje novih ćelija, ali i kao antioksidansi koji štite ćelije i tkiva od napada slobodnih radikala. To je naročito značajno u trudnoći i tokom dojenja kada je povećana potreba, ali i rizik od nedostatka vitamina i minerala. Oligovit® za trudnice film tablete preporučuju se: tokom cele trudnoće, perioda dojenja, kao i 2-4 meseca posle toga, naročito u slučajevima nedovoljnog unošenja vitamina i minerala ishranom (nepravilna, neredovna ishrana).Način primene
1 film tableta dnevno, a po potrebi svaki drugi dan.

NAPOMENA:
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

UPOZORENJE:
Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.
Oligovit® za trudnice film tablete ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda i na terapiji levodopom.
Ne preporučuje se istovremeno uzimanje drugih preparata koji sadrže vitamin A i D zbog mogućnosti predoziranja vitamina A i D.
Trudnice na terapiji antiepilepticima, metotreksatom i drugorotke koje već imaju dete sa spinom bifidom, Oligovit® za trudnice film tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom. Zbog potencijalnih interakcija gvožđa i kalcijuma sa pojedinim namirnicama i lekovima, Oligovit® za trudnice film tablete treba uzimati najmanje 2 sata pre ili posle njihove primene.
U te namirnice spadaju: mleko i mlečni proizvodi, jaja, spanać, hleb od integralnog brašna, žitarice, testenina, čaj, kafa, kakao.
Oligovit® za trudnice film tablete ne treba istovremeno koristiti sa sledećim lekovima: tetraciklinom, penicilinom, hinolonima, hloramfenikolom, rifampicinom, metildopom, paracetamolom, indometacinom, penicilaminom, antacidima sa aluminijumom,
magnezijumom i kalcijumom.

NAČIN ČUVANJA:
Čuvati na temperaturi do 25°C u originalnom pakovanju.
Čuvati van domašaja dece.

ROK UPOTREBE:
2 (dve) godine.
Ne sme se koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

PAKOVANJE: 30 film tableta