Apotekaonline
Korpa

ZODEKS ČAJ

ZODEKS ČAJ
1,400.00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: RAZNO
  • Šifra proizvoda: BR-3051
Kupovina: 7
Pregleda: 4683

Opis proizvoda

DEJSTVO:
Zodeks sadrži mešavinu usitnjeninh biljnih droga sa uroantiseptičnim i diuretskim dejstvom. Povećano izlučivanje mokraće povoljno utiče na ishod zapaljenja mokraćnih puteva i pomaže kod tegoba izazvanih bubrežnim kamencem. Pored toga, bolje ispiranje mokraćnih kanala i bešike omogućava brže izbacivanje uzročnika zapaljenja.

SASTAV:
-  Equiseti herba
-  Betulae cortex
-  Salicis cortex
-  Balsamum Pini nigrae
-  Balsamum Abii
-  Balsamum Pini silvestri
-  Physalis herba
-  Petrasiti herba
-  Ononidis radix

INDIKACIJE:
Zodeks se preporučuje kod lakših zapaljenja mokraćnih kanala i bešike, i kao pomoćno sredstvo kod težih oboljenja, uz odgovoarajuće lekove koje propiše lekar. Koristi se i za pojačano izlučivanje mokraće, čime se sprečava mogućnost nastanka bubrežnog kamenca.
Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.
 
DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE:
Kafenu kašičicu čajne mešavine preliti sa 2dl ključale vode, ostaviti da odstoji 20 minuta, a potom procediti i popiti.
Postupak ponoviti 3 do 4 puta na dan.
Čaj piti sveže pripremljen.
 
KONTRAINDIKACIJE:
Preosetljivost na neku od biljnih droga sadržanih u preparatu, preosetljivost na salicilate, peptički ulkus, teška kardiovaskularna oboljenja, opstrukcija u mokraćnim putevima.
 
MERE OPREZA:
O pripremi preparata Zodeks kod dece mlađe od 12 godina, te kod trudnica i dojilja, treba se posavetovati sa lekarom ili farmaceutom.
Ukoliko tegobe i dalje traju, ili se čak pogoršaju, uprkos primene Zodeks-a, treba se obratiti lekaru.
 
NEŽELJENA DEJSTVA:
Premda retko, kod nekih osoba moguća je pojava alergijskih reakcija i blagih gastrointestinalnih tegoba (mučnina, povraćanje, proliv).
 
NAČIN ČUVANJA:
Na sobnoj temperaturi, suvom i tamnom mestu, van domašaja dece!
 
PAKOVANJE: 70g

 

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.