Apotekaonline
Korpa

CHIROCISTIN KESICE

CHIROCISTIN KESICE
370,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: INPHARM
  • Šifra proizvoda: 24062020441

Opis proizvoda

CHIROCISTIN

ChirocistIN je dodatak ishrani koji sadrži aktivni izomerinozitola: D-hiro-inozitol. Preporučuje se upotreba uz PolicistIN, u cilju pospešivanja dijetetskog tretmana PCOS i insulinske rezistencije.


Inozitol pripada grupi B vitamina i komponenta je ćelijske membrane. Nalazi se u voću, mahunarkama, žitaricama i orašastim plodovima, a proizvodi ga i sam organizam.
Inozitol je komponenta inositolfosfoglikana (IPG) koji su „sekundarni prenosioci“ u insulinskoj signalizaciji.

Veruje se da žene sa PCOS imaju poremećaj na nivou „sekundarnog prenosioca“ (IPG) što doprinosi insulinskoj rezistenciji.

Sindrom policisticnih jajnika (PCOS) je endokrini poremećaj koji karakteriše hronično odsustvo ovulacije, udruženo sa hiperandrogenizmom i insulinskom rezistencijom.
Veza izmedu insulinske rezistencije i PCOS je vremenom navela na zaključak da bi agensi koji povećavaju osetljivost na insulin mogli biti glavni terapijski izbor u tretmanu PCOS.
Dva posebno istaknuta agensa ove vrste su aktivne forme inozitola: D-hiro-inozitol i mio-inozitol. Fiziološki, u našem organizmu inozitol je hemijski medijator koji ulazi u sastav ćelijske membrane, iz kog dalje nastaje jedinjenje inozitol-trifosfat. Ovo jedinjenje ima ulogu „sekundarnog prenosioca“ i zaduženo je da na unutarćelijskom nivou prenese informaciju koju sa sobom nose određeni hormoni. Neki od hormona koji ostvaruju svoj efekat na ovaj nacin su insulin i folikulostimulirajući hormon (FSH).

D-hiro-inozitol, povećavajući osetljivost tkiva na insulin, može regulisati nivo glukoze u krvi pa na taj način doprineti prevenciji metaboličkog sindroma, koji se u velikom broju slučajeva razvije kao nastavak insulinske rezistencije.
Oba aktivna izomera mogu doprineti smanjenju nivoa androgenih hormona. Dodatno, mio-inozitol (jedan od aktivnih sastojaka proizvoda PolicistIN) ostvaruje specifične efekte na jajnike modulirajuci dejstvo FSH koji je značajan u regulaciji normalnog menstrualnog ciklusa i stvaranju jajnih celija.

Mio-inozitol i D-hiro-inozitol
I mio-inozitol (MYO) i D-hiro-inozitol (DCI) su proučavani kao potencijalni suplementi u terapiji neplodnosti kod žena sa PCOS.
U skladu sa skorašnjim izveštajima1 i imajuci u vidu značaj inozitola za optimalnu kontrolu metabolizma, prenošenje hormonskog signala i funkciju jajnika, kombinacija MYO i DCI bi trebalo da se podudara sa fiziološkim odnosom MYO:DCI u plazmi i folikularnoj tecnosti.1
Kada konverzija MYO u DCI nije optimalna, terapija sa DCI može biti rešenje.2
Kombinovano lečenje sa MYO:DCI kod pacijentkinja sa PCOS poboljšalo je parametre kao što su dijastolni krvni pritisak, glukozu na tašte, insulin na tašte... Sličan, pozitivan trend je detektovan i za HOMA indeks, trigliceride i nivoe HDL i LDL holesterola. Kod većine pacijentkinja je ponovo postignuta ovulacija.3

Mio-inozitol i D-hiro-inozitol
-poboljšavaju insulinsku osetljivost
-smanjuju insulinsku rezistenciju
-smanjuju koncentraciju slobodnog testosterona
-poboljšavaju iskorišcavanje glukoze
-uspostavljaju i normalizuju menstrualni ciklus
-poboljšavaju stopu trudnoće


Način upotrebe: Deca starija od 12 godina - jednu kesicu dnevno rastopiti direktno u ustima bez dodavanja tečnosti ili rastvoriti u čaši vode ili drugog hladnog napitka.


Pakovanje: 30 kesica

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).