Apotekaonline
Korpa

VIVOMIXX 112

VIVOMIXX 112
1.612,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: VIVOMIXX
 • Šifra proizvoda: 2025

Opis proizvoda

Vivomixx® je visoko efikasan dodatak ishrani koji sadrži kombinaciju 8 sojeva živih probiotskih bakterija u koncentracjii od 112 milijardi po kapsuli. Vivomixx® pomaže u obnovi i održavanju ravnoteže crevne mikrobiote. Vivomixx® sadrži specifičnu mešavinu probiotskih bakterija nazvanu De Simone Formulacija. Nju je osmislio profesor Claudio De Simone, koji sarađuje sa kompanijom Mendes S.A. u distribuciji svog proizvoda u Europi.

Šta je De Simone formulacija?
De Simone formulacija predstavlja jedinstvenu mešavinu živih bakterija sa izuzetno visokom koncentracijom po jednoj dozi. Ključni sojevi, postupci proizvodnje i precizni odnosi između različitih sojeva u De Simone formulaciji su strogo zaštićeni. Vivomixx®, koji uključuje De Simone formulaciju, proizvodi se u Evropi pod pažljivim nadzorom profesora De Simonea, čime se osigurava visok nivo kvaliteta proizvoda.

Ključne karakteristike De Simone formulacije uključuju:

 • Kultivaciju iz zaštićene banke matičnih ćelija, što garantuje konzistentnost i čistoću sojeva.
 • Mešavinu osam specifičnih sojeva bakterija u tačno određenom odnosu, kako bi se postigla optimalna sinergija između njih.
 • Tajnost u proizvodnom procesu, što osigurava da se očuva integritet i kvalitet formulacije.

Šta je crevna mikrobiota?
Pojam mikrobiota (ili crevna flora, crevni mikrobiom) podrazumeva skup svih mikroorganizama koji kolektivno naseljavaju i žive u našim crevima. Mikrobiota, odnosno mikroflora creva uključuje bakterije, viruse, gljivice, arheje i helminte – pri čemu bakterije u crevima čine ogromnu većinu. Naša creva su dom složenog eko-sistema od 300-500 raznih vrsta bakterija. Postoji podatak da su bakterije u našem telu prisutne u skoro desetostrukom broju u odnosu na ostale ćelije našeg tela. Prema najnovijim procenama, u nama živi 39-300 triliona bakterija. Većina ovih bakterija se nalazi u našim crevima, i to su većinom dobre bakterije u odnosu na štetne bakterije. Mikrobiota se većinom nalazi se u našem debelom crevu, koje predstavlja poslednji deo našeg digestivnog trakta. Ono što je iznenađujuće da metaboličke aktivnosti naše crevne flore liče na aktivnosti nekog organa. Iz tog razloga, neki naučnici nazivaju crevnu floru „zaboravljenim organom“.

Saveti za pojačavanje crevne mikrobiote:

 • Izbegavajte rafinisane šećere i industrijske proizvode. Prerađena hrana neprijatelj je naše mikrobiote i zdravlja.
 • Prepustite se svim vrstama voća i povrća, pa čak i sokovima. Kombinujte voće i povrće, pomešajte boje i ukuse kako biste se snabdeli zalihama vitamina i minerala.
 • Prebiotike unosite barem jednom dnevno. Namirnice kao što su banane, artičoke, paradajz, beli i crni luk podstiču rast dobrih bakterija u crevima.
 • Dodajte fermentisanu hranu u ishranu. Proces fermentacije prirodno pomaže u održavanju ravnoteže creva. Kiseli kupus, jogurt, fermentisano mleko i kiseli krastavci saveznici su vaše mikrobiote.
 • Dajte jelima više ukusa. Začini poput đumbira, kurkume, anisa i komorača podstiču dobro varenje.
 • Setite se prehrambenih svojstava semenki susama, chia, bundeve ili konoplje sa visokim sadržajem vlakana koje vole bakterije. Konzumirajte bez ograničenja!

Vivomixx® za odrasle:
Neki ljudi imaju sreću da naslede raznoliku i zdravu crevnu mikrobiotu bogatu korisnim bakterijama, što povoljno utiče na njihovo gastrointestinalno zdravlje. Nažalost, drugi nisu te sreće i nasleđuju manje raznovrsnu crevnu floru, što može dovesti do gastrointestinalnih poremećaja. Pored genetskih faktora, mnoge druge okolnosti mogu uticati na ovu ravnotežu, što je ključno za opšte zdravlje. Ishrana igra ključnu ulogu u oblikovanju crevne mikrobiote, a primena antibiotika takođe može narušiti tu ravnotežu. Međutim, treba napomenuti da postoje indikacije da redovno i umereno vežbanje može imati pozitivan uticaj na crevnu mikrobiotu i mentalno zdravlje.

Evo kako vežbanje može pozitivno uticati na crevnu mikrobiotu i celokupno zdravlje:

 • Poboljšava cirkulaciju: Vežbanje poboljšava protok krvi u telu, uključujući i crevni trakt, što može podržati zdravlje crevne mikrobiote.
 • Smanjuje nivo stresa: Fizička aktivnost može smanjiti nivo stresa, što je važno jer hronični stres može negativno uticati na crevnu mikrobiotu.
 • Podstiče raznolikost mikrobiote: Raznolika crevna mikrobiota obično se smatra zdravijom, a vežbanje može doprineti raznolikosti crevnih bakterija.
 • Reguliše zapaljenje: Vežbanje može smanjiti nivo zapaljenja u telu, što je važno jer hronično zapaljenje može narušiti ravnotežu crevne mikrobiote.
 • Uticaj na mentalno zdravlje: Istraživanja su pokazala da vežbanje može pomoći u smanjenju simptoma anksioznosti i depresije, što može biti povezano s interakcijom između crevne mikrobiote i mozga putem takozvanog "crevno-mozgalnog" puta.

Važno je napomenuti da efekti vežbanja na crevnu mikrobiotu i mentalno zdravlje mogu varirati od osobe do osobe, a za postizanje najboljih rezultata na polju zdravlja crevne mikrobiote, treba kombinovati vežbanje sa pravilnom ishranom i drugim aspektima zdravog načina života.

Vivomixx® za starije osobe:
Sa starijim uzrastom, primetan je opadajući broj laktobacila i bifidobakterija u crevima, dok se istovremeno usporava crevna peristaltika. Ovaj proces utiče na smanjenje proizvodnje masnih kiselina kratkih lanaca, koje su neophodne za očuvanje normalnog funkcionisanja crevne sluznice. Ova promena označava početak poremećaja crevne mikrobiote.

Ovaj proces ima brojne implikacije na zdravlje:

 • Poremećaj rada creva: Smanjenje laktobacila i bifidobakterija, zajedno sa sporijom crevnom peristaltikom, može dovesti do problema kao što su stomačni bolovi, grčevi, nadutost, i gasovi, uz opšti poremećaj pokretljivosti creva.
 • Povećana infekcija patogenima: Smanjenje korisnih bakterija u crevima može omogućiti rast patogenih organizama, što povećava rizik od urinarnih infekcija i drugih infekcija.
 • Smanjenje imunološke obrane: Promene u crevnoj mikrobioti mogu rezultirati fiziološkim smanjenjem imunološke obrane organizma, što čini pojedince podložnijim infekcijama.
 • Početak hroničnih bolesti: Dugotrajne promene u crevnoj mikrobioti mogu doprineti pojavi hroničnih bolesti, kao što su upalne bolesti creva ili autoimune bolesti.
 • Metaboličke promene: Smanjenje broja korisnih bakterija može dovesti do promena u metabolizmu šećera, masti i proteina, što povećava rizik od razvoja bolesti poput dijabetesa.

Kako starimo vrlo je važno da zašititimo crevnu mikrobiotu, buduću da ona ima ključnu ulogu za dobro funkcioniranje metabolizma. Pre svega, mnogo pažnje treba posvetiti zdravom načinu života: uravnoteženoj ishrani sa puno pre i probiotika, ukoliko je moguće izbegavati lečenje antibioticima, baviti se sportom i naučiti da se opustimo. Nakon lečenja antibioticima i drugih događaja koji mogu poremetiti ravnotežu mikrobiote, probiotici su vrlo korisni za zaštitu korisnih bakterija u našem digestivnom sistemu i zdravo starenje.

Vivomixx® za decu:
Uravnoteženu mikrobiotu čine pretežno korisne bakterije, uključujući one koje igraju ključnu ulogu u procesu varenja hrane i apsorpciji hranljivih materija. Zdrava crevna mikrobiota od suštinskog je značaja, posebno tokom rasta i razvoja dece. Međutim, postoji niz faktora koji mogu narušiti ravnotežu crevne mikrobiote kod dece:

 • Neuravnotežena crevna mikrobiota majke tokom trudnoće i prenos ove promenjene mikrobiote tokom porođaja na dete.
 • Porođaj carskim rezom, koji može ometati adekvatnu kolonizaciju crevne flore deteta majčinim bakterijama.
 • Nepostojanje dojenja, jer majčino mleko sadrži hranljive materije i probiotske bakterije koje podržavaju razvoj zdrave crevne mikrobiote kod novorođenčeta.
 • Ishrana i svakodnevne navike, koje mogu uključivati unos neprikladne hrane ili lekova.
 • Uticaj okoline, uključujući izloženost antibioticima i drugim stresorima.

Ovi poremećaji mogu otežati normalan razvoj novorođenčeta i male dece, često rezultirajući gastrointestinalnim problemima kao što su stomačni bolovi, grčevi, kolike, nadutost i poremećaji pokretljivosti creva, kao i povećanim umorom i sklonostima ka alergijama. Kada je reč o proizvodu Vivomixx®, on može doprineti podršci zdrave crevne mikrobiote kod dece. Pravilna doza ovog proizvoda treba da bude prilagođena težini deteta i prisutnim simptomima kako bi se obezbedio najbolji efekat na zdravlje crevne mikrobiote i razvoj deteta. Važno je konsultovati se sa pedijatrom ili stručnjakom za ishranu pre nego što započnete korišćenje probiotika ili drugih suplemenata kod dece, kako biste bili sigurni da je to odgovarajuće za njihove potrebe

Vivomixx® i sport:
Mnogi sportisti koji su izloženi intenzivnom fizičkom naporu imaju određene stomačne probleme. Vivomixx® pomaže i kod digestivnog poremećaja tokom intezivnog bavljenja sportom. Prilikom bavljenja određenim sportskim disciplinama, poput petoboja, triatlona, maratona i sličnih, sportisti često imaju ozbiljne gastrointestinalne simptome (nadutost, mučninu, bolove u stomaku, proliv, krvarenje iz čmara i slično) što negativno utiče na njihovu spremnost za vreme trke. Nekada, ovi problemi mogu biti razlog odustajanja od takmičenja. Uzrok ovih simptoma još nije razjašnjen; moguće je da dolazi do redistribucije krvi tokom fizičke aktivnosti. Da bi se kompenzovala povećana potreba za kiseonikom u mišićima, snadbevanje krvlju drugih organa kao što su jetra i creva, je manja za 50 do 80%. Druga hipoteza povezuje te gastroenterološke poremećaje sa povećanom propustljivošću tankog creva tokom fizičkog napora. Poremećaj funkcije crevne barijere može uzrokovati upalu sa posledičnim izlučivanjem citokina koji doprinose poremećajima tokom i posle fizičkih napora.

Način doziranja:
1-4 kapsula dnevno

Način čuvanja:
Čuvati u frižideru (+2-8°C). Vivomixx® sadrži žive bakterije koje su osetljive na toplotu pa se preporučuje čuvanje proizvoda u frižideru daleko od izvora toplote. Proizvod se može čuvati do sedam dana na sobnoj temperaturi (do +25°C) bez uticaja na njegov kvalitet. Izbegavati visoke temperature.

Nutritivna tablica:
Po kapsuli:

 • Energetska vrednost 2,32 Kcal
 • Energetska vrednost 9,77 kJ
 • Masti 0,03 g, od čega su zasićene 0,03 g
 • Ugljeni hidrati 0,29 g, od čega su šećeri 0,02 g
 • Proteini 0,16 g
 • Soli 0,01 g

Pakovanje: 
10 kapsula


Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: vivomixx , 112