Meni
Korpa

Intimna nega - intimna higijena

Intimna nega kategorija na sajtu www.apotekaonline.rs sadrži ponudu preparata za intimnu higijenu, preparate protiv bakterijskih infekcija, preparate protiv gljivica kao i prateću opremu kao što su pamučne kuglice i vate.

Ph najintimnih ženskih delova menja se tokom života… različit je u detinjstvu, pubertetu, tokom menstruacije, trudnoće, u menopauzi…

Jedno je sigurno – adekvatna negaje neophodna! Važno je, medjutim, održavati je shodno potrebama organizma i nivou hormona u određenim godinama i stanjima.

Neadekvatna higijena – bilo da je ima premalo ili previše, pa čak i ako se koriste neadekvatna sredstva za higijenu, neprimerena pH intimnih delova, može da naruši delikatni balans ‘dobrih’ i ‘loših’ bakterija, otvarajući vrata infekcijama i tegobama…

Jaki sapuni i šamponi za negu tela, ma koliko bili dobri i kvalitetni za kožu tela ili lica, mogu isušiti intimne delove i dovesti do iritacije. Obični sapuni su uglavnom bazni, što narušava pH intimnih delova žene i može izazvati svrab, pečenje, smetnje pri uriniranju i odnosu.

Pri odabiru sredstva za intimnu higijenu uvek obratite pažnju na to koji je ph, kome je namenjen,  za koje životno doba… devojčice i mlade devojke imaju niži pH intimnih delova nego žene u menopauzi,  a pH u trudnoći i tokom menstruacije nestabilni su.  U svoju dnevnu rutinu nege uvedite i intimnu negu – smanjićete mogućnost neprijatnosti i povećati dobar osećaj,  uz manje javljanje infekcija i suvoće. Na putovanjima, gde je teže održavati stalno adekvatan nivo intimne higijene, moguće je koristiti maramice posebno napravljene za intimnu negu, a ako ste skloni čestim vaginalnim infekcijama, koristiće vaginalete sa Lactobacillusom, neka vrsta ‘probiotika’ za vaginu.

Brend: ESENSA
Tea Tree balance intim gel u svom sastavu sadrži ulje čajevca, timol i pantenol. Ulje čajevca pokazuje snažno protivupalno, antimikrobno i epitelizirajuće dejstvo. Imunostimulativno delovanje ulja čajevca doprinosi očuvanju prirodne vaginalne flore i kiselosti sluzokože, koja je štiti od razv..
518,00 RSD
UFAR SODA BIKARBONAOpis proizvoda:UFAR d.o.o. je obnovio proizvodnju svog proizvoda SODA BIKARBONA u novom pakovanju - prašak od 100g, upakovan u pvc ambalažu sa dozirnim poklopcem. Soda se koristi za održavanje higijene sluzokože usne duplje, najčešće rastvorena u vodi, ili s..
144,90 RSD
Brend: FAMILY PHARM
Vaginalete VAGINAL COMPLEX od 5 biljakaSastav: neven (Calendula officinalis), kantarionovo ulje (Oleum hyperici), hajdučka trava (Achillea millefolium), žalfija (Salvia officinalis), sremuš - divlji beli luk (Allium ursinum), kokosovo ulje (Coconut nucifera oleum), maslinovo ulje (Oleum o..
345,00 RSD
Brend: FAMILY PHARM
VAGINAL PLUS Vaginalete sa uljem čajnog drvetaSastav: ulje čajnog drveta (Tea tree oleum), sremuš - divlji beli luk (Allium ursinum), kokosovo ulje (Coconut nucifera oleum), neven (Calendula officinalis), kantarionovo ulje (Oleum hyperici), maslinovo ulje (Oleum olivae), vazelin (Petrolat..
375,00 RSD
Brend: FAMILY PHARM
VAGINAL Vaginalete od kantarionaSastav: kantarionovo ulje (Oleum hyperici), kokosovo ulje (Coconut nucifera oleum), maslinovo ulje (Oleum olivae), vazelin (Petrolatum), pčelinji vosak (Cera flava).Delovanje: Kantarion ispoljava antimikrobno, antivirusno, antimikotično i protivupalno del..
330,00 RSD
Brend: YUGOMEDIC
VENERA EXTRA higijenski ulošci u mrežici izrađeni su od hidrofilnog beljenog pamuka obavijeni viskoznom mrežicom. Garantuju visoku moć upijanja, sigurnost i mekoću. Pakovani su u kesicama od 10 i 20 komada.Pakovanje: 10 i 20 komada..
117,00 RSD
Prikazuje se 61 do 66 od 66 (6 strana)