Apotekaonline
Korpa

Intimna nega - intimna higijena

Intimna nega kategorija na sajtu www.apotekaonline.rs sadrži ponudu preparata za intimnu higijenu, preparate protiv bakterijskih infekcija, preparate protiv gljivica kao i prateću opremu kao što su pamučne kuglice i vate.

Ph najintimnih ženskih delova menja se tokom života… različit je u detinjstvu, pubertetu, tokom menstruacije, trudnoće, u menopauzi…

Jedno je sigurno – adekvatna negaje neophodna! Važno je, medjutim, održavati je shodno potrebama organizma i nivou hormona u određenim godinama i stanjima.

Neadekvatna higijena – bilo da je ima premalo ili previše, pa čak i ako se koriste neadekvatna sredstva za higijenu, neprimerena pH intimnih delova, može da naruši delikatni balans ‘dobrih’ i ‘loših’ bakterija, otvarajući vrata infekcijama i tegobama…

Jaki sapuni i šamponi za negu tela, ma koliko bili dobri i kvalitetni za kožu tela ili lica, mogu isušiti intimne delove i dovesti do iritacije. Obični sapuni su uglavnom bazni, što narušava pH intimnih delova žene i može izazvati svrab, pečenje, smetnje pri uriniranju i odnosu.

Pri odabiru sredstva za intimnu higijenu uvek obratite pažnju na to koji je ph, kome je namenjen,  za koje životno doba… devojčice i mlade devojke imaju niži pH intimnih delova nego žene u menopauzi,  a pH u trudnoći i tokom menstruacije nestabilni su.  U svoju dnevnu rutinu nege uvedite i intimnu negu – smanjićete mogućnost neprijatnosti i povećati dobar osećaj,  uz manje javljanje infekcija i suvoće. Na putovanjima, gde je teže održavati stalno adekvatan nivo intimne higijene, moguće je koristiti maramice posebno napravljene za intimnu negu, a ako ste skloni čestim vaginalnim infekcijama, koristiće vaginalete sa Lactobacillusom, neka vrsta ‘probiotika’ za vaginu.

Brend: ACTAVIS
KANSEN KREMOpis proizvoda:Za lečenje:- svih gljivičnih infekcija kože prouzrokovanih plesnima i drugim gljivicama (na primer Trichophyton vrste).- svih gljivičnih infekcija kože prouzrokovanih kvasnicama (Candida vrste), - bolesti kože kod kojih je došlo do sekundarne infekcije ovim gljivicama,..
0,00 RSD
Brend: ACTAVIS
KANSEN VAGINALNE TABLETEOpis proizvoda:Kansen, vaginalne tablete, 200 mg se koriste u terapiji kandidijaznog vaginitisa.Generički naziv:klotrimazolSastav:Jedna Kansen® vaginalna tableta sadrži 200 mg aktivne supstance klotrimazol.Upotreba:Umetnuti vaginalnu tabletu što dublje u vaginu. Umetanje se n..
0,00 RSD
Brend: ACTAVIS
KANSEN VAGINALNI KREMOpis proizvoda:Kansen, vaginalni krem, 2% se koristi u terapiji kandidijaznog vaginitisa. Generički naziv:klotrimazolSastav:Lek Kansen® vaginalni krem, 2%, u sebi sadrži aktivnu supstancu klotrimazol.Upotreba:Umetnuti vaginalnu tabletu što dublje u vaginu. Umetanje se najbo..
0,00 RSD
LACTOGYN KAPSULE Opis proizvoda: Lactogyn vraća ravnotežu vaginalne flore i stoga na prirodan način pomaže u održavanju urogenitalnog zdravlja.Delovanje: Simptomi kao što su peckanje, svrb u intimnom području i vaginalni sekret predstavljaju probleme koji su poznati vel..
899,00 RSD
Brend: YUGOMEDIC
LOTOS cik cak vata 100% pamuk je čista i bela 100% pamučna vata velike moći upijanja, idealna za higijenske potrebe i prirodnu negu kože. Vata "Lotos" pakuje se u kesice sa končićima od 50g,100g i 200g.Pakovanje: 50g, 100g i 200g..
59,00 RSD
Brend: YUGOMEDIC
ROLOVANA VATA je hidrofilna čista i prirodna vata od 100% pamuka tako obrađena da je idealna kao pomoćno medicinsko sredstvo. Standardno pakovanje je 1 kg.                 Pakovanje: 1kg..
789,00 RSD
MATERNITY EXTRA CARE ULOŠCIOpis proizvoda:Maternity Extra care, specijalni ulošci, 100% pamuk, predstavljaju idelanu zamenu za mrežaste uloške.Prednosti Maternity extra care u odnosu na sve druge uloške: 100% prirodni  Visoka moć upijanja, z..
414,00 RSD
Brend: BIOCLIN
MULTI-GYN ACTIGELOpis proizvoda:Sprečava i tretira vaginalne tegobe.    Sprečava i ublažava bakterijsku vaginozu (BV)     Smanjuje neprijatan miris i pojačan sekret     Ima trenutni umirujući efekat na svrab i iritaciju     Ublaž..
1.435,00 RSD
Brend: BIOCLIN
Proizvod Multi-Gyn FemiWash:    ... je prirodan i neiritirajući     Štiti i optimizuje vaginalnu floru kože     Vrlo blago i efikasno čisti     Ne sadrži sapune, parfeme, konzervanse     ... je koncentrovan..
910,00 RSD
Brend: BIOCLIN
MULTI-GYN FLORA PLUSOpis proizvoda:Sprečava i tretira gljivične vaginalne infekcije:    Leči i sprečava gljivične infekcije vagine     Prebiotski stimuliše laktobacile     Oslobađa od svraba, iritacije, neprijatnog mirisa i sekreta  ..
1.435,00 RSD
Brend: BIOCLIN
    Trenutno smanjuje suvoću vagine i stimuliše prirodno vlaženje     Optimizuje stanje vaginalnog tkiva     Sprečava iritaciju i izvrstan je lubrikant     Prirodan je, siguran i štiti vaginalnu floruVišestruko d..
969,00 RSD
Brend: BIOCLIN
    Izvrsne su za intenzivnu intimnu higijenu     Pomažu u sprečavanju vaginalnih infekcija     Optimiziju vaginalnu floru     Ne sadrže konzervanse     Pospešuju razmnožavanje laktobacila     Smanj..
1.075,00 RSD
Prikazuje se 37 do 48 od 75 (7 strana)