Apotekaonline
Korpa

CENTRUM JUNIOR TABLETE ZA ŽVAKANJE

CENTRUM JUNIOR TABLETE ZA ŽVAKANJE

1.069,50 RSD
Pregleda: 4134

Opis proizvoda

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Vitamini i minerali već i za decu?
Dovoljan unos vitamina i minerala je od najveće važnosti upravo u periodu rasta i razvoja dece. Ali, kod pojačanih fizičkih i mentalnih napora povećana je i potreba za vitaminima. Stoga je odgovarajući unos ovih vitalnih supstanci važan preduslov za rast, razvoj i zdravlje naše dece. Međutim, roditelji nisu uvek u situaciji da obezbede uravnoteženu ishranu svojoj deci.

"Ja ovo ne volim da jedem"...

Mnoga deca su probirljiva kada je hrana u pitanju i često ne vole da jedu voće i povrće. Pizza, čips, hamburger i slatkiši radije se jedu nego dobro uravnotežena hrana. Naša prezaposlenost dodatno otežava pokušaj da ishrana naše dece bude zdrava i uravnotežena. Brza hrana, obroci iz kantine, nepravilna i neuravnotežena ishrana ne sadrži neophodnu količinu hranljivih materija. Način spremanja hrane (termička obrada, dugo kuvanje, itd.) ili dugo skladištenje može takođe dovesti do gubitka vitamina.

Deca nisu male odrasle osobe...

...zbog toga su Centrum Junior tablete za žvakanje naročito prilagođene potrebama dece starije od četiri godine za vitaminima i mineralima.

Centrum Junior tablete ne mogu zameniti zdravu i dobru uravnoteženu ishranu. Ipak, samo jedna Centrum Junior tableta za žvakanje dnevno značajno doprinosi podmirivanju detetovih potreba za vitaminima i mineralima. Sastav Centrum Junior-a razvijen je na naučnoj osnovi.

Centrum Junior tablete za žvakanje sadrže 18 vitamina i minerala koji su neophodni za zdravu ishranu.
Neke materije, kao što su vitamin C i E, kao i mineral selen, pored toga što imaju specifične funkcije u organizmu, deluju i kao antioksidansi koji štite organizam od agresivnih molekula, tzv. slobodnih radikala. Slobodni radikali uglavnom deluju na organizam iz spoljne sredine; njihove povećane koncentracije posledica su aerozagađenja, izduvnih gasova, smoga i UV zračenja.

Međutim oni mogu nastati i u samom organizmu usled svakodnevnog stresa, na primer stresa zbog škole. Zaštitni vitamini (antioksidansi) su zato posebno bitni za održavanje otpornosti organizma uz istovremeno omogućavaju normalnog funkcionisanja organizma.

Kako se čuva Centrum Junior?
Vitamini su osetljivi na svetlost, vazduh, toplotu i vlagu. Zbog toga, Centrum Junior tablete za žvakanje treba čuvati na suvom mestu na sobnoj temperaturi do 25C. Ne čuvati u frižideru ili kupatilu. Čvrsto zatvorite poklopac nakon upotrebe. Čuvati van domašaja i vidokruga dece.

Preporučena doza:
deca od 4-12 godina: 1 tabčeta za žvakanje dnevno. Tablete za žvakanje imaju ukus maline sa limunom. Ne premašivati preporučenu dozu! Ovaj proizvod je namenjen samo za primenu kod dece.
Ako ste trudni obratite se svom lekaru pre uzimanja proizvoda Centrum, zato što ovaj proizvod sadrži vitamin A.
Raznovrsna i uravnotežena ishrana kao i zdrav način života su važni i dijetski suplementi nisu za raznovrsnu ishranu.

Centrum Junior ne sadrži veštačke boje, ni glutein. Sadrži aspartam, izvor fenilanina, Ksilitol u velikim dozama može imati laksativni efekat.

Centrum Junior dodatak ishrani sa vitaminima i mineralima za decu od 4-12 godina starosti, sa zaslađivačima.

Doprinosi zdravlju

Upotpunjuje nedostatke u ishrani
Centrum Junior tablete za žvakanje sadrže 18 vitamina i minerala koji su neophodni sastojci zdrave ishrane te tako pomažu održavanju zdravog organizma. Vitamini B- grupe i biotin su potrebni za metabolizam energije, folna kiselina za zdrav kardiovaskularni sistem, a vitamin A za zdrav vid.

Imunitet
Zdrav imunološki sistem u današnje vreme je važniji nego ikad. Pravilno funkcionisanje imunološkog sistema zavisi od mnogo mikro-i makronutrijenata. Vitamini C, A i B6 kao i minerali poput gvožđa, selena i cinka, najviše doprinose zdravljau imunološkog sistema.

Zdrav um i živci
Važnost mentalnog zdravlja nemerljiva je i ima ključnu ulogu tokom života. Vitamini B12 i C, kao i niacin potrebni su za normalne mentalne funkcije i pomažu održavanju zdravlja celog nervnog sistema. Gvožđe  je neophodno za kognitivne funkcije.

Zdravi zubi i kosti
Različiti minerali čine sastavni deo naših kostiju i zuba. Međutim, mikronutrijenti, kao što su minerali mangan i cink, kao i vitamini A, D, i C takođe su neophodni za zdrave zube i jake kosti

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.