Apotekaonline
Korpa

CAFFETIN MENSTRUAL TABLETE

CAFFETIN MENSTRUAL TABLETE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: OSTALO
 • Šifra proizvoda: BR-564545

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, jer sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek se može nabaviti bez lekarskog recepta. Međutim, neophodno je da pažljivo koristite lek Caffetin, da biste sa njim postigli najbolje rezultate.
Ako imate dodatnih pitanja, obratite se farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 3 dana, morate se obratiti svom lekaru.
Ukoliko neko neželjeno dejstvo postane ozbiljno ili primetite neko neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, molimo Vas da o tome obavestite lekara ili farmaceuta.

Šta je lek Caffetin menstrual i čemu je namenjen?
Caffetin menstrual sadrži ibuprofen lizinat, koji pripada grupi lekova poznatih kao nesteroidni antiinflamatorni lekovi. Nesteroidni antiinflamatorni lekovi omogućuju ublažavanje bola menjajući odgovor organizma na bol. Caffetin menstrual se koristi za ublažavanje menstrualnog bola.

Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosteljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Lek Caffetin menstrual ne smete koristiti:

 • ako ste imali alergijsku reakciju na ibuprofen ili bilo koju komponentu leka, na spirin ili na bilo koji antiiflamatorni lek
 • ako ste imali ili imate čir na želucu ili krvarenje iz želuca ili creva
 • ako imate ozbiljno oboljenje oboljenje jetre, bubrega ili srca

Lek nije namenjen deci mlađoj od 12 godina starosti.

Kada uzmete lek Caffetin menstrual, posebno vodite računa:

 • ukoliko bolujete od astme ili ste nekada imali alergijsku reakciju ili zviždanje u grudima nakon primene ibuprofena, aspirina ili nekih drugih antiinflamatornih lekova protiv zapaljenja i bolova,
 • ako imate gastrointestinalne poremećaje, ili poremećaj funkcije jetre ili bubrega

Lekovi kao što je ibuprofen mogu biti povezani sa manjim povećanjem rizika od pojave srčanog napada (ifarkt srca) ili šloga. Bilo kakav rizik je verovatniji sa primenom viših doza i pri dugotrajnoj primeni. Ne prekoračujte preporučene doze leka ili dužinu trajanja terapije.
Ukoliko imate srčane probleme, ukoliko ste imali udar ili mislite da imate mogući rizik od pojave ovih stanja (npr. ukoliko imate povišeni krvni pritisak, šećernu bolest, povišeni holesterol ili ste pušač) treba da se konsultujete sa vašim lekarom ili farmaceutom oko terapije.

Primena drugih lekova:
Recite Vašem lekaru ukoliko uzimate ili ste nedavno uzeli neki od navedenih lekova (tu spadaju i lekovi koje kupujete bez recepta):

 • diuretici (lekove za izbacivanje vode iz organizma)
 • tablete za povišen krvni pritisak
 • lekove kao što je varfarin protiv protiv zgrušavanja krvi
 • digoksin, litijumsteroide, metotreksat ili ciklosporin
 • antibiotike koji se zovu hinoloni (kao što je ciprofloksacin)
 • mifepriston ( sada ili u bilo kom trenutku u prethodnih 12 dana)
 • neki drugi antiinflamatorni lek protiv zapaljenja i bolova

Uzimanje leka Caffetin menstrual sa hranom ili pićima:
Najbolje je da uzimate Caffetin menstrual tablete sa hranom ili mlekom,  jer tako neće doći do iritacije želuca.
Ne preporučuje se uzimanje alkohola tokom primene terapije.

Primena leka Caffetin menstrual u periodu trudnoće i dojenja:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom. Lek je namenjen za ublažavanje menstrualnih bolova.

Uticaj leka Caffetin menstrual na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
Lek Caffetin menstrual nema uticaja na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i rukovanja mašina.

Važne informacije o nekim sastojcima leka Caffetin menstrual:
Tablete sadrže boje E110 i E124, što može prouzrokovati alergijski tip reakcija, uključujući i astmu. Alergija se češće javlja kod osoba osetljivih na spirin.

Kako se upotrebljava lek Caffetin menstrual ?
Odrasli i adolescenti preko 12 godina starosti.
Pojedinačna doza; 1-2 tablete.
Interval između dve doze: 4-6 sati.
Maksimalna dnevna doza (u toku 24 sata) ne sme biti veća od 6 tableta (1200mg ibuprofena).
Kafetin menstrual nije namenjen deci do 12 godina starosti.

Pacijenti sa gastričnim problemima trebaju  primenjivati tablete sa hranom.  Primena leka ne treba biti duža od 3 dana, bez konsultacije lekara. Ukoliko imate utisak da Caffetin Menstrual previše jako ili previše slabo deluje, konsultujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom.

Ako ste uzeli više leka Caffetin Menstrual nego što je trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Caffetin menstrual nego što je trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!

Ako ste zaboravili da uzmete lek Caffetin menstrual:
Ovaj lek se primenjuje po potrebi u zavisnosti od ublažavanja simptoma.
Ne uzimajte odjednom duplu dozu leka, koja je veća maksimalne pojedinačne doze (2 tablete)!
Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o primeni ovog leka, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Moguća neželjena dejstva:
Lek Caffetin menstrual, kao i drugi lekovi, može da ima neželjena dejstva, mada se ona ne moraju ispoljiti kod svih . Ukoliko se jave obično su blaga, ali ukoliko osetite nešto od sledećeg, prestanite sa primenom leka i obavestite svog lekara:

 • neobjašnjiv bol u stomaku, problemi sa varenjem, mučnina i/ili povraćanje
 • bilo koji znak krvarenja iz želuca ili creva (povraćanje krvavog sadržaja i/ili crna stolica)
 • neobjašnjivo zviždanje u grudima, nedostatak daha, osip na koži, svrab ili stvaranje modrica
 • žuta boja očiju i/ili kože
 • jak bol u grlu sa jakom groznicom
 • zamagljen ili poremećen vid ili priviđanje neuobičajenih stvari
 • zadržavanje tečnosti, npr. otekli zglobovi

Lekovi kao što je Caffetin menstrual mogu se dovesti u vezu sa blago povećanim rizikom od srčanog udara "infarkt miokarda" ili moždanog udara. Retko se mogu javiti poremećaji krvi i problemi sabubrezima usled primene uburofena. Druga neuobičajena dejstva mogu uključiti glavobolju, vrtoglavicu, peckanje ruku i stopala, zvonjenje u ušima, proliv, neočekivanu osetljivost kože na sunce, premor, nelagodnost, promenu raspoloženja i konfuziju. Ukoliko se neko od ovih dejstava pogorša ili potraje duže od par dana, obratite se svom lekaru. Ukoliko osetite neke druge neuobičajene simptome u toku primene leka, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Kako čuvati lek Caffetin menstrual:
Čuvati van domašaja i vidokruga dece.

Rok upotrebe:
Tri(3) godine.
Nemojte koristiti lek Caffetin menstrual posle isteka roka upotrebe naznačenog na kutiji. Rok upotrebe ističe poslednjeg dnaa navedenog meseca.

Čuvanje:
Nema posebnih uslova čuvanja leka.
Lekove ne treba bacati u kanalizaciju, niti kućni otpad. Pitajte svog farmaceuta kako da uklonite lekove koji Vam više nisu potrebni. Ove mere pomažu očuvanju životne sredine. Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Šta sadrži lek Caffetin menstrual:
Aktivna supstanca je ibuprofen. Jedna film tableta sadrži 200mg ibuprofena (u obliku ibuprofena lizinata 342mg).
Ostali sastojci su:
Tabletno jezgro:

silifikovana celuloza, mikrokristalna (celuloza, mikrokristalna i silicijum-dioksid, koloidni, bezvodni), kopovidon, kroskarmeloza-natrijum, silicijum-dioksid, koloidni, bezvodni, magnezijum-stearat, talk.

Kako izgleda lek Caffetin menstrual i sadržaj pakovanja:
Caffetin menstrual su svetlo ružičaste sa srebrnim sjajem, dugačke, bikonveksne film tabčlete, sa podeonom crtom na jednoj strani. Tablete se pakovane u blistere (AI/PVC), i svaki blister sadrži 10 tabčeta. Kartonska kutija sadrži 1 blister i uputstvo.

Pakovanje: 10 tableta

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.
 

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).