Apotekaonline
Korpa

BESKONTAKTNI TERMOMETAR ALPHAMED UFR106

BESKONTAKTNI TERMOMETAR ALPHAMED UFR106
6.850,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: MICROLIFE
 • Šifra proizvoda: UFR106

Opis proizvoda

ALPHAMED UFR106

Beskontaktni, infracrveni toplomer za čelo.

Beskontaktni infracrveni toplomer Alphamed UFR106 predstavlja celovito rešenje za precizno merenje temperature tela i prostora.


Uputstvo za upotrebu:

https://www.rbmedical.rs/pdf/beskontaktni-toplomer-ufr106-uputstvo.pdf


Saveti za pravilnu upotrebu:

Microlife Non-contact, infracrveni toplomer namenjen je za merenje temperature tela bez dodira, ali i za merenje temperature prostora, kupke za bebu, mleka, hrane i sl.

Kada merite temperaturu tela važno je znati, da je očitana vrednost uvek za 0,5°C viša od vrednosti koja bi bila izmerena pri aksilarnom merenju (ispod pazuha), zato oduzmite 0,5°C, kako biste rezultate mogli porediti sa rezultatima dobijenim pri aksilarnom merenju.

Tačnost merenja je +/- 0,2°C u opsegu vrednosti od 36°C – 39°C.

Uputstvo za pravilno korišćenje

Pre početka merenja izaberite režim rada pomeranjem klizača na bočnom delu toplomera. Ako želite da merite temperaturu tela pomerite ga u položaj na kome je nacrtana glava, a ako želite da merite temperaturu prostora, vode, mleka, hrane i sl. pomerite klizač u položaj na kome je nacrtana kućica.

Merenje temperature tela
Pritisnite dugme ON/OFF za uključivanje uređaja. Kada čujete bip ton toplomer je spreman za rad.
Približite ga na 3-5 cm (preporučuje se 3cm) od površine kože i uperite ga ka sredini čela. (Ako je čelo prekriveno kosom, znojavo ili prljavo, molimo Vas da uklonite sve prepreke kako ne bi uticale na tačnost merenja.) Zatim pritisnite dugme START i postarajte se da plavičasti zrak bude usmeren prema sredini čela. Posle 3 sekunde dug bip ton označava kraj merenja. Za tačno merenje neophodno je održavati konstantnu udaljenost od površine kože. Ukoliko ona tokom merenja varira, utucaće na tačnost rezultata.

NAPOMENA: Ukoliko je dete nemirno i neizvodljivo je pravilno izvršiti merenje, preporučuje se da toplomer uperite ka slepoočnici, ne pomerate ga i tako izvršite merenje.

Merenje temperature predmeta
Pošto ste uključili uređaj (dugme ON/OFF) i oglasio se prvi zvučni signal, usmerite toplomer ka sredini predmeta čiju temperaturu merite, tako da toplomer bude na rastojanju od 3-5cm od površine predmeta, zatim pritisnite START i sačekajte 3 sekunde do oglašavanja dugog zvučnog signala, kada možete očitati vrednost.

NAPOMENE:

 • Normalna vrednost temperature tela za Microlife Non-contact toplomer je 35,4-37,4°C
 • Kada je temperatura jednaka ili veća od 37,5°C displej će promeniti boju u crveno i oglasiće se 10 kratkih bip tonova
 • Pacijent i toplomer moraju da provedu najmanje 30 minuta u prostoriji sa stabilnim temperaturnim uslovima pre početka merenja
 • Nemojte da merite temperaturu za vreme ili odmah nakon dojenja
 • Ne koristite toplomer u sredini sa visokom vlažnošću
 • Pacijenti ne bi trebali da piju, jedu ili vežbaju tokom merenja
 • Ne pomerajte toplomer van mernog područja dok ne čujete bip ton


SPECIFIKACIJE:

 • Beskontaktno merenje temperature tela za samo 1 sekundu
 • Režim merenja temperature tela
 • Režim merenja temperature prostora
 • Pogodan za merenje temperature u javnim prostorima (aerodromima, stanicama, na ulici…)
 • Sadrži zvučni signal
 • Pozadinsko osvetljenje za displej
 • Moguća zamena jedinica mere (°C ili °F)
 • Udaljenost za merenje: u ospegu 1-3 cm.
 • Garancija od 2 godine
 • Oznaka modela: UFR106
 • Dimenzije beskontaktnog termometra: 151.5 x 53 x 41 mm
 • Težina: 75g (bez baterija)
 • Opseg merenja (temperatura tela): 32.0°C~ 43.0°C (89.6’F – 109.4°F)
 • Opseg merenja (temperatura predmeta): 0.0-100.0°C (32.0°F~199.9°F)
 • Tačnost merenja: ±0.2 °C/±0.4 °F
 • Baterije: 2 x 1.5 V alkalne baterije, veličina AAA
 • Uslovi čuvanja: -20~50°C / -4~122°F, 15%-95% relativna vlažnost

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).