Apotekaonline
Korpa

STREPSILS PLUS PASTILE

STREPSILS PLUS PASTILE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: OSTALO
  • Šifra proizvoda: BR-5412

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Molimo da pažljivo pročitate kompletno uputstvo jer sadrži važne informacije.
Lek je dostupan bez lekarskog recepta. Ipak, da bi se postigli najbolji rezultati, Strepsils® plus mora pažljivo da se koristi.
Sačuvajte ovaj tekst uputstva, možda će vam zatrebati da ga ponovo pročitate.
Ukoliko vam je potreban savet ili dodatna informacija obratite se lekaru ili farmaceutu.
Lek nije namenjen deci ispod 12 godina

Sadržaj uputstva:
Sta su Strepsils® plus pastile i kada se koriste
Pre nego što upotrebite Strepsils® plus pastile
Kako se uzimaju Strepsils® plus pastiie
Mogući neželjeni efekti
Uslovi čuvanja
Ostale informacije

Strepsils® plus pastile

Jedna pastila sadrži aktivne supstance:

Amilmetakrezol                      0,6mg
2,4-dihlorbenzil alkohol        1,2mg
Lidokain hidrohlorid              10mg

Ostali sastojci su:
Saharoza, glukoza, natrijum saharin, boje E 104, E 132, vinska kiselina, levomentol, aroma peperminta i aroma anisa.

Zastupnik za Srbiju i Crnu Goru:
PharmaSvviss d.o.o. 11 000 Beograd

Proizvođač finalnog proizvoda:
Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd. Nottingham, Velika Britanija

ŠTA SU STREPSILS® PLUS PASTILE I KADA SE KORISTE?
-  Strepsils® plus pastile deluju lokalno na sluzokožu usne duplje i ždrela. Namenjene su za ublažavanje simptoma zapaljenja sluzokože usne duplje i ždrela.
-  Strepsils® plus pastile sadrže kombinaciju dva antiseptika i anestetika.
-  Kod težih upala ždrela često se javlja bol prilikom gutanja. Lidokain je snažan lokalni anestetik koji efikasno i brzo otklanja taj bol.
-  Dva antiseptika sprečavaju razvoj gljivica, bakterija, a u izvesnoj meri i virusa, te tako potpomažu izlečenje infekcija usne duplje i ždrela.

PRE NEGO ŠTO UPOTREBITE STREPSILS® PLUS PASTILE Strepsils® plus pastile ne treba koristiti kod:
-  Postojanja preosetljivosti (alergije) na bilo koji sastojak pastila
-  Dece mlađe od 12 godina

Posebno obratiti pažnju pri upotrebi Strepsils® plus pastila:
U slučaju da se neposredno posle uzimanja pastile jede ili pije, jer ove pastile mogu izazvati prolaznu utrnulost jezika

Kod trudnica, dojilja ili bolesnika koji koriste druge lekove

Trudnoća i dojenje

Bezbednost primene Strepsils® plus pastila u trudnoći nije utvrđena. Upotreba tokom trudnoće i dojenja se ne preporučuje, osim pod medicinskim nadzorom.

Upravljanje motornim voziiima i upravljanje mašinama:
Nema uticaja

Važne informacije o nekim sastojcima Strepsils® plus pastila:
Strepsils® plus pastile sadrže glukozu. Kada se uzimaju prema uputstvu, svaka doza sadrži do 1 g glukoze. Strepsils® plus pastile sadrže i saharozu. Kada se uzimaju prema uputstvu, svaka doza sadrži oko 1,5 g saharoze. Pastile ne treba da uzimaju osobe sa nedostatkom saharoze-izomaltaze, sindromom malapsorpcije glukoze/galaktoze ili naslednom netolerancijom na fruktozu.

Primena drugih lekova:
Nisu poznate klinički značajne interakcije.

KAKO SE UZIMAJU STREPSILS® PLUS PASTILE?

Odrasli i deca preko 12 godina

Po potrebi jednu pastilu polako otapati u ustima svaka 2 sata. Ne uzimati više od 8 pastila u toku 24 časa. Ne treba uzimati veću dozu od preporučene.

Starije osobe

Nema potrebe za smanjenjem doza kod starijih osoba.

Ukoliko se stanje upotrebom leka ne poboljša, ako potraje ili se jave visoka temperatura ili glavobolja, obavezno se obratite lekaru.

Ako ste trudnica ili dojilja, pre upotrebe Strepsils® plus pastila obavezno se posavetujte sa lekarom.

Ako uzmete više STREPSILS® PLUS PASTILA nego što je preporučeno:

Ukoliko slučajno dođe do predoziranja, odmah se obratite svom lekaru.

Lečenje predoziranja je simptomatsko i sprovodi se pod medicinskim nadzorom.

MOGUĆI NEŽELJENI EFEKTI:
Prijavljeni su retki slučajevi preosetljivosti na sastojke Strepsils® plus pastila, uključujući osip, osećaj pečenja ili bolne nadraženosti usne duplje i ždrela, oticanje jezika ili ždrela.

USLOVI ČUVANJA:
Čuvati van domašaja dece.

Čuvati na temperaturi do 25°C, na suvom mestu.

Ne koristiti lek ukoliko je zaštitna folija oštećena.

OSTALE INFORMACIJE:

Broi dozvole za stavlianie leka u promet: 171/2006/12 Datum odobrenia / reviziie teksta uputstva: oktobar 2006

Pakovanje: Svaka kutija Strepsils® plus pastila sadrži 2 blister pakovanja sa po 12 pastila.

Za bilo koju informaciju u vezi ovog leka molimo vas da kontaktirate nosioca dozvole za stavljanje leka u promet:

PharmaSvviss d.o.o. Vojvode Stepe 18 11 000 Beograd Telefon: 011/3093-900 Fax: 011/3093-966

Pre upotrebe detaljno procitati uputstvo! O indikacijama, merama opreza i nezeljenim reakcijama na lek, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom!

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).