Apotekaonline
Korpa

ISLA CASSIS PASTILE 60PASTILA

ISLA CASSIS PASTILE 60PASTILA
740,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: SALVEO Pharma
  • Šifra proizvoda: 20210228001

Opis proizvoda

Poštovani pacijenti!
Molimo Vas da pre upotrebe pažljivo pročitate ovo uputstvo, jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas. Ukoliko imate dodatnih pitanja, obratite se svom lekaru ili farmaceutu.

Šta sadrže Isla Cassis pastile?
Jedna pastila sadrži 80mg vodenog ekstrakta Islandskog lišaja [0,40,8:1].
Ostali sastojci:
Askorbinska kiselina [vitamin C], sorbitol, arapska guma, maltitol, anhidnovana limunska kiselina, acesulfam K, ekstrakt crne ribizle, aroma crne ribizle, laki tečni parafin, prečišćena voda.
Jedna pastila sadrži zamene za šećer sorbitol [112mg) i maltitol [285mg) = 0,033 BU.

isla

Kada se koriste Isla Cassis pastile?
Sastojci Isla Cassis pastila oblažu nadraženu sluznicu grla kao balzam i tako je štite od daljih nadražaja i omogućavaju njen brži oporavak, naročito kod:

  • nadražajnog (suvog) kašlja i promuklosti
  • izloženosti glasnih žica povećanom naporu (pevači, spikeri)
  • udisanja suvog vazduha (toplog ili klimatizovanog) suvoće usta
  • otežanog disanja kroz nos


Kada ne smete koristiti Isla Cassis pastile?
Isla Cassis pastile ne smete koristiti ukoliko ste preosetljivi na bilo koji sastojak koji ulazi u njihov sastav.

Koje su mere opreza prilikom upotrebe Isla Cassis pastila?
Ukoliko Vam je lekar rekao da imate netoleranciju na neki od šećera, pre upotrebe Isla Cassis pastila posavetujte se sa svojim lekarom.

Mogu li se Isla Cassis pastile koristiti tokom trudnoće i dojenja?
Nema dostupnih podataka koji bi sugerisali da primena Isla Cassis pastila tokom trudnoće i dojenja može imati štetnih posledica.

Kako se Isla Cassis pastile?
1-2 pastile polako rastopiti u ustima, više puta u toku dana.
Napomena za dijabetičare: Jedna pastila sadrži 397mg zamena za šećer = 0,033 BU.

Koliko dugo se mogu koristiti Isla Cassis pastile?
Po potrebi Isla Cassis pastile se mogu koristiti duže vreme.
Ako nakon desetodnevnog tretmana nema poboljšanja, obratite se svom lekaru ili far- maceutu.

Koja neželjena dejstva mogu imati Isla Cassis pastile?
Veoma retko, zbog prisustva sorbitola i maltitola, Isla Cassis pastile mogu imati laksativno dejstvo.

O čemu treba voditi računa?
Rok upotrebe je utisnut na kartonskoj kutiji i na blisteru. Isla Cassis pastile ne smete koristiti nakon isteka naznačenog roka upotrebel Čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25°C.
Ekstrakt crne ribizle i askorbinska kiselina su osetljivi na svetlost. Čuvati pastile u originalnom pakovanju (kartonskoj kutiji), kako ne bi došlo do promene boje pastila.

Informacije o Isla Cassis pastilama:
Islandski lišaj: Lišaj i njegovo poreklo
Islandski lišaj je poznat u narodnoj medicini još od 17. veka pod imenom lišaj za pluća ili lišaj protiv groznice. Može se se naći u nizijama, na niskim i visokim planinama Severne, Centralne i Istočne Evrope kao i u Severenoj Americi gde raste na ravnom tlu siromašnom u hranljivim materijama. Često ga zovu još i Islandska mahovina, jer su u prošlosti sve biljke koje liče na mahovinu, smatrane mahovinom i tako i nazivane.
Islandski lišaj pripada porodici lišaja (Parmeliaceae), Određene vrste algi i gljiva žive u lišaju u biocenozi (simbiozi). Islandski lišaj je visok oko 10cm, ima izgled žbuna i grana se u kovrdžave "listove" čija se veličina kontinuirano smanjuje. Lišaj je mrke do maslinasto zelene boje sa gornje strane i ima belo-sive mrlje sa donje strane.

Zaštita sluznice od štetnih uticaja:
Vazduh koji udišemo je pun izazivača bolesti, koji svakodnevno napadaju naš organizam. Najugroženija je sluznica gornjeg respiratomog trakta.
U normalnim uslovima zdrava sluznica se lako može odbraniti od napada izazivača bolesti. Medutim, ako je iritirana ili oslabljena usled izloženosti suvom vazduhu (toplom ili klimatizovanom) ili vazduhu koji je pun zagađivača (smog, duvanski dim), izazivači bolesti lakše mogu prodreti u naš organizam. Zaštita sluznice od zagađivača i iritacije. Mucini (sluzaste materije) Islandskog lišaja u Isla Cassis pastilama oblažu sluznicu grla kao balzam i tako je štite od uticaja suvog i zagadenog vazduha. Već napadnuta sluznica se na taj način može brže oporaviti i povratiti svoju odbrambenu moć.

Posebnost Isla Cassis pastila:
Isla Cassis pastile sadrži specijalni ekstrakt otpornog Islandskog lišaja iz hladnih predela dalekog Severa, čiji suvi ostatak sadrži više od 80% mucina. Otapanjem pastile u ustima oslobađaju se sluzi koje kao balzam oblažu i blagotvorno deluju na sluznicu usta i grla.
Zaštita i nega glasnih žica:
Oslabljen glas i promuklost ukazuju na iritiranost ionako osetljivih glasnih žica.
U tom slučaju Isla Cassis pastile deluju opuštajuće i umirujuće. Isla Cassis pastile se mogu koristiti i preventivno u svrhu zaštite osetljivih glasnih žica.

Suvoća usta:
Uzroci suvoće usta mogu biti mnogobrojni. Na primer, redovna upotreba određenih lekova može dovesti do smanjenja salivacije. Takođe, bolesti kao što su dijabetes ili reumatski poremećaji (na pr. reumatoidni artritis) mogu izazvati suvoću usta. Dodatno, spoljni uticaji, kao što je suv vazduh, prekomereno konzumiranje kafe, čaja i cigareta ili čak smanjena aktivnost žvakanja mogu izazvati suvoću usta. Smanjena salivacija može biti vezana za godine starosti, što je razlog zbog koga se posebno starije osobe žale na suvoću usta.

Sastojci Isla Cassis pastila mogu obložiti i ovlažiti sluznicu.

Odlična podnošljivost:
Isla Cassis pastile se odlično podnose i mogu se koristiti istovremeno sa drugim preparatima. Pastile su takođe pogodne za upotrebu kod osoba sa osetljivim želudcem. Isla Cassis pastile imaju voćni ukus crne ribizle. Pastile su bez šećera i ne deluju štetno na zube što ih čini pogodnim za upotrebu kod dece i mladih osoba.

Zaštita sluznice tokom bavljenja sportom:
Sluznica respiratornog trakta je tokom bavljenja fizičkom aktivnošću više opterećena nego u normalnim uslovima što dovodi do isušivanja sluznice i neprijatnog nadražajnog kašlja. U takvim slučajevima, Isla Cassis pastile štite sluznicu na prirodan način. Stoga je upotreba Isla Cassis pastile posebno korisna tokom bavljenja sportom za sprečavanje sušenja sluznice usta i grla.

Čuvati van domašaja dece!

Pakovanje: 60 pastila

Proizvodač:
Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG, Herzbergstr. 3,61138 Niederdorfelden, Nemačka.

Nosilac dozvole za stavljanje u promet Republici Srbiji:
Salveo d.o.o. Beograd, Tošin bunar 272 11070 Novi Beograd tel: 011/715-9890, 011/715-9891

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).