Apotekaonline
Korpa

HIMALAYA

Kompanija The Himalaya Drug Company je osnovana 1930.godine u gradu Dehradun, u Indiji. Prvi proizvod bio je Serpina 1934.godine, sa antihipertenzivnim dejstvom, iz biljke Rauwolfia serpentina.
Kompanija se razvijala i proizvodnju su prebacili u Makali, kao i u druge krajeve Indije. 1975.godine unapređen je postojeći proizvodni pogon u gradu Bangalore, Makali. To predstavlja početak savremene proizvodnje. Godine 1991. u ovaj grad je premešteno i odeljenje koje se bavi razvojem i bezbednošću proizvoda. Danas je glavno sedište kompanije u gradu Bangalore.
Kompanija je dobila ime po planinskom masivu Himalaji. Himalaji su vekovima predstavljali čist i uzvišen ideal, težnju čoveka da otkrije tajnu prirode, to su i osnovni ciljevi kompanije. Osim toga i veliki broj biljaka koji se koristi u proizvodima potiče sa Himalaja. Logo “Himalaya” vizuelno objašnjava njen identitet. List koji se proteže poprečno preko slova “H”, pokazuje usredsređenost kompanije na biljke, zelena boja je približavanje prirodi, a narandžasta predstavlja toplinu i obećava dobro zdravlje.
Od početka rada kompanije, osnovni ciljevi su razvoj,kvalitet i bezbednost novih proizvoda. Prioriteti su približavanje korisniku dobro ispitanim, efikasnim i sigurnim prirodnim proizvodima. Deo kompanije “Himalaya” koji se bavi istraživanjem i razvojem, fokusiran je na razvoj proizvoda, kontrolu kvaliteta i standardizaciju. Kompletna proizvodnja od uzgajanja biljaka do finalnog proizvoda, odvija se u Indiji. Obaveza ove kompanije je ulaganje u stručni kadar i tehnologiju. U proizvodnji se koriste savremene automatske mašine za punjenje, tabletiranje i oblaganje tableta.
Svaki proizvod se godinama ispituje, pre nego što se pojavi na tržištu. To omogućava stvaranje standardizovanih, bezbednih i efikasnih polikomponentnih biljnih proizvoda. Potvrda da “Himalaya Drug Company” obezbeđuje visoki kvalitet i trajnost proizvoda je ISO 9001:2000 sertifikat dobijen 2003.godine. Ovaj sertifikat predstavlja svetski standard u pogledu kvaliteta proizvoda.

Brend: HIMALAYA
SEPTILIN TABLETE
Dijetetski suplement koji poseduje imunomodulatorne i protivzapaljenske osobine čime se potencira i jača nespecifični imuni odgovor organizma. Veoma je efikasan u suzbijanju simptoma polenske alergije.Delovanje: Septilin ima imunomodulatorna i antiinflamatorna svojstva, koja potenciraju nespeci..
1.225,00 RSD
Brend: HIMALAYA
SPEMAN TABLETE
Ađuvantno sredstvo u terapiji benigne hiperplazije prostate i oligospermije. Povećava nivo testosterona, spermatogenezu i utiče na seksualnu funkciju. Ubrzava spermatogenezu delujući na testise, semene vezikule, i funkcije epididimisa. Tako povećava količinu sperme i kvalitet. Preparat speman predst..
1.379,00 RSD
LIV 52 TABLETE
SNIŽENA CENA -17 %
Brend: HIMALAYA
LIV 52 TABLETE
Ađuvantno sredstvo u terapiji raznih poremećaja funkcije jetre, koje pomaže funkciju jetrinih ćelija i štiti jetru od toksičnih efekata alkohola, lekova i drugih hemijskih supstanci. Liv je na tržištu prisutan 52 godine i preko 800 različitih studija je objavljeno o njegovom delovanju..
925,00 RSD 1.110,00 RSD
Brend: HIMALAYA
PILEX TABLETE
Pilex tablete su polikomponentni ajurvedski preparati, dobijeni kombinacijom lekovitih biljaka Indije. Olakšavaju tegobe kod spoljašnjih i unutrašnjih hemoroida koji ne zahtevaju hiruršku intervenciju. Blagotvorno deluju na jačanje venskog zida, doprinose smanjenju krvare..
963,00 RSD
Brend: HIMALAYA
RUMALAYA GEL
Rumalaya gel je polikomponentni biljno-mineralni preparat koji olakšava oporavak nakon povreda, uganuća i pomaže kod bolne ukočenosti zglobova. Doprinosi smanjivanju zapaljenja različitog porekla, kao i ublažavanju bolova.Delovanje: Aktivni principi biljaka koje ulaze u sastav Rumalaya g..
510,00 RSD
Brend: HIMALAYA
TRIPHALA 60 KAPSULA
Triphala potpomaže održavanje optimalne funkcije organa za varenje i normalnih pokreta creva. Aktivni sastojci preparata podstiču proces varenja i eliminacije crevnog sadržaja, umiruju zid creva i sprečavaju nadimanje i podrigivanje. Aktivni sastojci dobijeni iz tri vrste ploda imaju antioksidativno..
1.189,00 RSD
Brend: HIMALAYA
CYSTONE TABLETE
Pomaže u sprečavanju pojave peska i kamena u bubregu i mokraćnim putevima. On je urolitijatik i uroantiseptik, koristi se kao adjuvantno sredstvo u terapiji raznih poremećaja funkcije bubrega i urinarnog trakta. Cystone je biljno – mineralni polikomponentni ajurvedski preparat koji se preko 65..
914,00 RSD
Brend: HIMALAYA
RUMALAYA FORTE TABLETE
Rumalaya je polikomponentni ajurvedski proizvod nastao pažljivom kombinacijom biljaka i minerala bez neželjenih efekata, po recepturi indijske tradicionalne ajurveda medicine. Koristi se kao alternativa ili kao ađuvantni preparat kod zglobnih i parazglobnih oboljenja. Koristi se u hroničnoj terapiji..
0,00 RSD
Brend: HIMALAYA
PILEX MAST
Pilex mast je polikomponentna biljno-mineralna mast namenjena intimnoj nezi hemoroida. Aktivni sastojci biljaka poboljšavaju cirkulaciju i elastičnost venskih krvnih sudova, sprečavajući njihovo pucanje i doprinose smirenju zapaljenja. Efikasno otklanja prateće pojave i posledice, kao &scaron..
0,00 RSD
Prikazuje se 1 do 9 od 9 (1 strana)