• PILEX MAST

Pilex mast je polikomponentna biljno-mineralna mast namenjena intimnoj nezi hemoroida. Aktivni sastojci biljaka poboljšavaju cirkulaciju i elastičnost venskih krvnih sudova, sprečavajući njihovo pucanje i doprinose smirenju zapaljenja. Efikasno otklanja prateće pojave i posledice, kao što su svrab, žarenje, peckanje, bol.

Delovanje:
Aktivni principi biljaka Mimosa pudica, Eclipta alba i Calendula officinalis  deluju kao adstringenti i hemostipici. Smanjuju tonus vena i zaustavljaju slabija krvarenja.
Aktivni principi biljaka Cinnamomum camphora i Vitex negundo imaju protivupalni efekat. Smanjuju širenje upalnog procesa i usporavaju razvoj patogenih organizama.
Pažljivom kombinacijom pomoćnih materija dobija se masna podloga mekše konzistencije u kojoj su dobro inkorporirani aktivni principi biljaka. Mekša konzistencija omogućava da se mast lako nanosi i razmazuje, stvarajući tanak sloj zaštite preko sluzokože.
Ukoliko dodje do upalnog procesa  hemoroidalnih vena koristi se kao dopunsko sredstvo. Pilex mast ublažava otekline hemoroida i bolove u analnom regionu.

Sastav:
Ekstrakti:
Mimosa pudica
Eclipta alba
Vitex negundo
Calendula officinalis

Prah:
Cinnamomum camphora
Na-tetraborat
Zn-oksid
Base q.s. ad

Upotreba:
1-2 x dnevno aplikovati lokalno, pre i posle stolice.
Preporučuje se kombinovana primena Pilex tableta i masti, čime se umanjuje bol i olakšava pražnjenje creva.

Mere opreza:
Kontraindikovana je primena u trudnoći, laktaciji i kod dece mlađe od 12 godina. Proizvod ne trebaju da koriste osobe alergične ili preosetljive na bilo koju komponentu preparata. Ne prekoračivati preporučenu dozu za korišćenje.

Neželjena dejstva: nisu poznata.

Pakovanje: 30gr

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

PILEX MAST

  • Brend: HIMALAYA
  • Šifra: BR-54544444
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 680,00 din


Tagovi: pilex, mast, hemoroidi