Apotekaonline
Korpa

ACC AKUT 200 KESICE

ACC AKUT 200 KESICE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Zaštićen naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik:
ACC* 200, 200mg, prašak za oralni rastvor.

Nezaštićeno, generičko ime:
Acetilcistein.

Sadržaj aktivnih supstanci:
3 g praška za oralni rastvor sadrži: Acetilcisteina 200 mg.

Sadržaj pomoćnih supstanci:
Askorbinska kiselina (vitamin C), saharin, saharoza, korigens mirisa (miris pomorandže).

Šta je lek acc 200 i čemu je namenjen?
ACC 200 sadrži materiju acetilcistein. Ona ima osobinu da u upaljenim disajnim putevima deluje na nastali sekret i, smanjujući njegovu gustinu, olakša i potpomogne iskašljavanje.

Objašnjenje:
Sadržaj kesice (3 g praška) treba rastvoriti u čaši vode, soka ili hladnog čaja.

Kako lek acc 200 deluje?
Acetilcistein poseduje osobinu da u gustom, žilavom i gnojavom sekretu, u upaljenim organima za disanje, hemijski deluje na veze između materija (mukopolisaharidi) koje ulaze u sastav tog sekreta. Na taj način acetilcistein smanjuje gustinu i žilavost sekreta, pa olakšava njegovo izbacivanje.

Kada se lek acc 200 upotrebljava?
Upotrebljava se kod svih akutnih i hroničnih zapaljenskih bolesti gornjih i donjih disajnih puteva koje su praćene pojavom gustog i žilavog sekreta.

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka ?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Lekara morate obavestiti:

 • Ako ste noseći, ako pokušavate da ostanete u drugom stanju ili ako dojite svoju bebu,
 • Ako bolujete od šećerne bolesti,
 • Ako uzimate druge lekove, uključujući one koje ste bez recepta nabavili u apoteci.


Kada ne smete uzimati lek ?

 • Lek ne treba uzimati ako ste preosetljivi (alergični) na acetil- cistein ili na neku od pomoćnih materija u prašku.
 • Lek ne treba primenjivati ni kod osoba koje imaju vrlo redak, urođen poremećaj u varenju pojedinih šećera (fruktoza, glukoza, galaktoza, saharoza, maltoza).
 • Zbog visokog sadržaja (doze) acetilcisteina, lek ne treba davati deci mlađoj od 2 godine. Kod ovog uzrasta treba koristiti preparate sa manjom količinom acetilcisteina, npr. ACC 100 ili ACC Saft rastvor za oralnu primenu.

Upozorenja i mere opreza:

 • Ako se ispolje znaci preosetljivosti (alergije) na acetilcistein, sa davanjem leka se ne sme nastaviti.
 • Sadržaj šećera (sukroza), koji se koristi kao pomoćna materija, u jednoj kesici leka energetski odgovara 0,23 jedinica ugljenih hidrata.
 • Često i stalno uzimanje leka može da ošteti zubnu gleđ (karijes).


Uzimanje leka acc 200 sa hranom ili pićima:
Rastvaranjem sadržaja kesice u čaši tečnosti dobija se rastvor. Lek treba uvek uzimati posle obroka, a preporučuje se da se lek popije odmah posle pripreme. Tokom terapije unosi više tečnosti.

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Iako nema podataka o štetnom delovanju, kada god je moguće, lek ne treba primenjivati u trudnoći ili tokom dojenja.

Upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Lek nema uticaja na psihofizičke sposobnosti korisnika.

Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži lek acc 200?
Reč je o pomoćnim materijama koje se uobičajeno koriste u farmaceutskoj industriji.

Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. ACC 200 ne treba tokom dana uzimati istovremeno sa antibioticima iz grupe tetraciklina. Da bi se izbegla međusobna nepodnošljivost i smanjivanje efekta, između njihovih pojedinačnih doza treba obezbediti pauzu od najmanje 2 sata. Ako se ACC 200 uzima zajedno sa lekovima koji smiruju kašalj, u disajnim putevima, a zbog smanjenog refleksa, može doći do opasnog nagomilavanja sekreta.
Treba izbegavati da se ACC 200 uzima zajedno sa lekovima koji proširuju krvne sudove srca (nitroglicerin) jer može doći do pojačanja efekta ovih lekova na promer krvnih sudova i gustinu krvi.

Kako se lek acc 200 upotrebljava?

 • Ukoliko mislite da lek ACC 200 suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
 • Kod akutnih oboljenja lek se obično uzima 4-5 dana, dok kod hroničnih bolesti (hronični bronchitis, mukoviscidoza) acetilcistein treba uzimati duže, tj. onoliko vremene koliko Vam savetuje lekar.
 • Uobičajena doza kod odraslih i dece starije od 14 godina iznosi 1 kesica (200 mg acetilcisteina) 2-3 puta na dan. Ukupna dnevna doza ne sme da pređe 400-600 mg acetilcisteina.
 • Doza za decu starosti 6-14 godina iznosi 1 kesica 2 puta dnevno, odnosno najviše 400 mg acetilcisteina/dan.
 • Deca starosti preko 6 godina: maksimalno 600 mg acetilcisteina/dan.


Ukoliko ste uzeli više leka nego što bl trebalo?
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka ACC 200 nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!
Do sada nisu opisani slučajevi predoziranja kada se lek proguta. Moguće je, međutim, da velike doze izazovu mučninu, nagon na povraćanje, povraćanje i proliv.
U takvim slučajevima odmah se treba javiti svom lekaru, obratiti se najbližoj zdravstvenoj ustanovi ili savet potražiti u Nacionalnom centru za kontrolu trovanja u Beogradu (VMA, Crnotravska 17, tel. 011/ 3608-440). U bolničkim uslovima, ako je neophodno, uradiće se ispiranje želuca i primeni lekovi koji popravljaju postojeće poremećaje.
Važno je, inače, znati da se acetilcistein, u mnogo većim dozama, daje u venu kao protivotrov kod trovanja paracetamolom i nekim gljivama.

Ukoliko ste zaboravili da uzmete lek acc 200:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!
Ako ste zaboravili da uzmete lek, narednu dozu uzmite samo u vreme koje je za to predviđeno.

Šta se dešava ako naglo prestanete da uzimate lek acc 200?
Nema posebnih upozorenja.

Neželjena dejstva leka:
Slično drugim lekovima, ACC 200 može izazvati neželjena dejstva. Ona su obično blaga i prolazna, a javljaju se na samom početku terapije kada se organizam prilagođava na delovanje leka.
Sasvim retko javlja se mučnina, gorušica, povraćanje i proliv. Pored ovoga opisana je pojava glavobolje, zapaljenja sluzokože usta (stomatitis) i zujanja u ušima (tinitus).
Izuzetno, kao znak alergije na acetilcistein, može doći do otežanog disanja, pada krvnog pritiska, osipa i erupcija na koži, ubrzanog rada srca, svraba i koprivnjače. Ove pojave su češće kod osoba čiji su organi za disanje preosetljivi, poput pacijenata koji već imaju astmu.
Ukoliko zapazite bilo koju od navedenih pojava, ili neki drugi poremećaj koji na ovom mestu nije pobrojan, neophodno je da savet odmah potražite od svog lekara ili farmaceuta.

Čuvanje:
Držati lek ACC 200 van domašaja decel.
Lek treba čuvati u originalnom pakovanju, zaštićen od svetlosti, na temperaturi do 25°C.
Pripremljeni rastvor leka treba popiti odmah nakon rastvaranja sadržaja kesice.

Rok upotrebe:
3 godine.
Lek ne treba koristiti posle isteka datuma označenog na spoljašnjem, kartonskom pakovanju.

Pakovanje: 20 kesica.

Način izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.


Posebne mere uništavanja neupotrebuenog leka ili ostatka leka:
Uništavanje se vrši u skladu sa postojećim propisima.

Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet:
Predstavništvo Sandoz Pharmaceuticals d.d. Beograd, Kneginje Zorke 2, Beograd, Srbija
Naziv i adresa proizvođača:
Salutas Pharma GmbH, Otto-von- Guericke-Allee 1, Barleben, Nemačka


Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek odnosno medicinsko sredstvo, posavetovatujte se sa lekarom ili farmaceutom.


 

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).