Apotekaonline
Korpa

Uz svaku narudžbinu na POKLON Grand Energy Shot 25ml.

Namenjen je: sportistima, studentima, rekreativcima, vozačima od 18 do 60 godina, svim aktivnim i radnim ljudima sklonim fizičkom ili mentalnom naporu.

VITAMIN C 500 mg TABLETE

VITAMIN C 500 mg TABLETE
155,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: GALENIKA
  • Šifra proizvoda: BR-565453

Opis proizvoda

VITAMIN C, 500 mg, tableta -askorbinska kiselina.

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Šta je lek Vitamin C i čemu je namenjen?
Askorbinska kiselina je sintetički vitamin C.Tablete askorbinske kiseline se koriste u lečenju skorbuta (bolest uzrokovana nedostatkom vitamina C).

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Vitamin C?
Lek VITAMIN C ne smete koristiti:
Ne smete koristiti VITAMIN C tablete ako imate visok nivo oksalne kiseline u urinu (hiperoksalurija) ili ste alergični na na neki sastojak leka.

Kada uzimate lek VITAMIN C , posebno vodite računa:
Pacijenti za koje se zna da imaju povećan rizik od nastanka hiperoksalurije ne bi trebalo da uzimaju VITAMIN C u dozama većim od 1g dnevno, pošto može biti povećano izlučivanje oksalata urinom. VITAMIN C može prouzrokovati hemolitičku anemiju (malokrvnost usled razgradnje crvenih krvnih zrnaca) kod pacijenata sa deficitom (nedostatkom) enzima glukozo-6-fosfat dehidrogenaze.
 
Povećani unos leka VITAMIN C u dužem vremenskom periodu može rezultirati povećanjem renalnog klirensa askorbinske kiseline (očišćenja plazme od askorbinske kiseline). Deficit može nastati ako se naglo ukine davanje leka VITAMIN C.

Primena drugih lekova:
Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate ili ste do nedavno uzimali neki lek uključujući i lekove bez recepta. To se naročito odnosi na antacide koji sadrže aluminijum (za poremećaje varenja), aspirin, desferioksamin (za prekomernu resorpciju i skladištenje gvožđa i neke abnormalnosti krvi). Takođe obavestite svoga lekara ako uzimate i:fenitoin (za lečenje epilepsije), fenfluramin (za smanjenje apetita), oralni kontraceptiv koji sadrži estrogen, antibiotike (npr.tetraciklini), gvožđe (kao suplement tj. dodatak ishrani), oralni antikoagulans (protiv zgrušavanja krvi, npr. varfarin), flufenazin (za lečenje mentalnih poremećaja), Ukoliko treba da uradite neki test krvi ili urina obavestite svog lekara, pošto askorbinska kiselina može uticati na rezultate testova.

Uzimanje leka VITAMIN C sa hranom ili pićima:
Hrana i bezalkoholna pića ne utiču na delovanje leka VITAMIN C.
Obavestite svog lekara ako uzimate alkohol.

Primena leka VITAMIN C u periodu trudnoće i dojenja:
Ako ste trudni, nameravate da budete ili dojite obavestite svog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete lek.

Uticaj leka VITAMIN C na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
VITAMIN C ne utiče na sposobnost upravljanja motornim vozilom i mašinama.

Važne informacije o nekim sastojcima leka VITAMIN C:
Tablete Vitamin C sadrže laktozu.Ako Vam je lekar ranije rekao da ne podnosite neke šećere, obratite se lekaru pre nego što počnete da uzimate ovaj lek.

Kako se upotrebljava lek Vitamin C:
Lek se primenjuje oralno neposredno pre jela. Sažvaćite tabletu pre gutanja.
Lek je namenjen deci starijoj od 6 godina i odraslima.
Doze:
Odrasli (uključujući i starije): 500 mg - 1 g dva ili tri puta dnevno.
Deca starija od 12 godina: 500 mg dva ili tri puta dnevno.
Deca od 6-12 godina: 500 mg dva puta dnevno.

Ako ste uzeli više leka VITAMIN C nego što je trebalo:
Ako ste progutali više tableta odjednom ili mislite da je vaše dete progutalo, kontaktirajte najbližu bolnicu ili recite odmah svom lekaru.

Ako ste zaboravili da uzmete lek VITAMIN C:
Ako ste zaboravili da uzmete lek, uzmite sledeću dozu čim se setite, a onda sledeću u pravo vreme. Ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Ako naglo prestanete da uzimate lek VITAMIN C:
Ako uzimate VITAMIN C duže vreme, u slučaju da naglo prestanete sa uzimanjem leka može se razviti deficit vitamina C. Zato se pre toga posavetujte sa svojim lekarem.

Moguća neželjena dejstva:
Kao i svi lekovi, i VITAMIN C može imati neželjena dejstva.
Kažite svom lekaru ako primetite neke od sledećih neželjenih dejstava, njihovog pogoršanja.
Alergijske reakcije: svrab kože, otok lica, usana, jezika ili grla, ili teškoće sa disanjem ili gutanjem.
Dejstva na stomak: mučnina, dijareja, grčevi u stomaku.
Druga neželjena dejstva: navala crvenila lica ili crvenilo kože, glavobolja, povećano stvaranje urina.
Obavestite svog lekara o bilo kojoj reakciji koja Vam se čini neuobičajenom za vreme uzimanja leka a nije zabeležena.

Rok upotrebe:
2 godine.
Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

Čuvanje:
Držati lek van domašaja dece.
Čuvati na temperaturi do 25°C, zaštićeno od vlage i svetlosti.
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Šta sadrži lek VITAMIN C:
Sadržaj aktivne supstance:
1 tableta sadrži: 500 mg askorbinske kiseline
Sadržaj pomoćnih supstanci:
mikrokristalna celuloza; kroskarmeloza- natrijum; magnezijum-stearat; laktoza , bezvodna; skrob, kukuruzni.

Izgled:
Tablete su okruglog oblika ravnih površina skoro bele do žućkasto bele boje.

Nosilac dozvole za stavljanje leka u promet:
GALENIKA a.d., Batajnički drum b.b., 11 080 BEOGRAD

Proizvođač:
GALENIKA a.d., Batajnički drum b.b., 11 080 BEOGRAD

Režim izdavanja leka:
Lek se može izdavati i bez lekarskog recepta(BR).

Pakovanje: 20 tableta

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek odnosno medicinsko sredstvo, posavetovatujte se sa lekarom ili farmaceutom.
 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).