Meni
Korpa

TOCO SORB TABLETE

TOCO SORB TABLETE
TOCO SORB TABLETE
2.549,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: BR-2996
9 prodaja
12630 pregleda

Očistite krvne sudove i uklonite holesterol! Pomozite svom srcu!

Kompleks tokotrienola i tokoferola za zdravo srce.

-  Toco Sorb je prvo prirodno jedinjenje, proizvedeno od  japanskih sirovina vrhunskog kvaliteta koje smanjuju  aterosklerozu.
-  Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (WHO) ,do 2015. godine skoro 20 miliona ljudi će biti ugorženo od srčanih oboljenja i infarkta.
-  Kardiovaskularna oboljenja su najveći globalni javni problem koji utiče na : produktivnost, socioekonomski razvoj i opterećuje zdravstveni sistem mnogih država.
-  Glavni faktori rizika za srčano oboljenje su: stres, pušenje, fizička neaktivnost, povišen nivo masti u krvi, visok krvni pritisak,dijabetes, porodična istorija bolesti i starosna dob.

Rizik od srčanih oboljenja se može smanjiti uz zdravu ishranu sa malo masnoća, povećanjem fizičke aktivnosti i izbegavanjem duvana, ali i uzimanjem dijetetskih suplemenata kao dela dugoročnog programa ishrane.

-  Toco Sorb - kompleks vitamina E, jedan je od najznačajnijih dijetetskih suplemenata za protekciju kardiovaskularnog sistema.
-  Toco Sorb  je prirodni spektar - tokotrienol i tokoferol kompleksa koncentrisanog u devičanskom neprerađenom palminom ulju. Iz ovog ulja, kompleks tokotrienola i tokoferola je izolovan patentiranim procesom ekstrakcije ,zadovoljavaujći najstrože standarde japanske tehnologije , koji obezbeđuje maksimalno očuvanje fitonutrijenata.

Značaj i osobine E-vitamina:
-  Vitamin E spada u grupu vitamina koji se rastvaraju u mastima.U vodi se praktično ne rastvara. Mora se čuvati zaštićen od uticaja svetlosti i vazduha jer se pod njihovim uticajem razgrađuje.
-  Vitamin E se sastoji od osam hemijski strukturno različitih jedinjenja (izomera): četiri tokotrienola ( alfa, beta, gama i delta) i četiri tokoferola (alfa, beta, gama i delta ).

Značaj tokotrienola u E-vitaminu:
-  Tokotrienoli i tokoferoli su prirodni sastojci mnogih biljaka, voća i povrća. Ovi izomeri vitamina E se ne javljaju samostalno izolovani u prirodi , tako da se često hemijski sintetišu.
-  Tokotrienoli se razlikuju od tokoferola po tome što imaju nezasićeni deo lanca, koji uzrokuje značajno drugačije biološke aktivnosti.
-  Tokotrienoli ulaze u sastav žitarica (ovas, ječam, pirinčane mekinje) i devičanskog neprerađenog palminog ulja (koje je najbogatiji prirodni izvor).

Funkcija tokotrienola u Toco Sorb-u:
-  Podaci kliničkih studija su pokazali da su tokotrienoli 40-60 puta moćniji antioksidansi od tokoferola.
-  Tokotrienol iz prirodnog palminog ulja, koji je aktivni sastojak Toco Sorb® dijetetskog suplementa , ima brojne uloge u organizmu.  

Najvažnije je antioksidaciono delovanje, jer štiti sve ćelije od razornog dejstva slobodnih radikala. Kao antioksidans sprečava oksidaciju polinezasićenih masnih kiselina i na taj način štiti membranske lipide od oksidacije. Tako sprečava njihovo prerano starenje i propadanje ćelija.
-  Brojne studije su pokazale da tokotrienoli imaju izrazito zaštitno delovanje kod razvoja ateroskleroze, sniženja nivoa holesterola, povećanja elastičnosti arterija, antihipertenzivnog efekta. Pokazuje povoljan uticaj na kožu,smanjuje simptome upalnih reakcija,i pojačava imunološki odgovor.
-  Opravdan je podatak WHO da je prirodni palmin tokotrienol iz Toco Sorb®-a, jedno od jedinjenja unutar grupe E vitamina koje se najintezivnije ispituje u svetu baš iz razloga što su u njemu skriveni benefiti na kardiovaskularni sistem.

Mehanizam dejstva tokotrienola:
- Osnovni mehanizam delovanja tokotrienola je inhibicija enzima HMG-CoA reduktaze ,ključnog enzima koji reguliše put sinteze holesterola. Na ovaj način Toco Sorb sprečava produkciju holesterola prirodnim putem , za razliku od lekova iz grupe statina (hemijskih supstanci) koji deluju na isti enzim .

Indikacije za primenu:
-  Zaštita kardiovaskularnog sistema
-  Snižava nivo holesterola
-  Snižava krvni pritisak
-  Povećava elastičnost arterijskih krvnih sudova
-  Smanjuje aterosklerozu

Uputstvo za upotrebu:
1 kapsula dnevno, ili po preporuci lekara ili farmaceuta

Pakovanje: 60 tableta

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.