Meni
Korpa

PROTECT VITAMIN C 50mg KESICE

PROTECT VITAMIN C 50mg KESICE
PROTECT VITAMIN C 50mg KESICE
201,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 40000477
0 prodaja
122 pregleda

PROTECT VITAMIN C 50mg KESICE

Opis proizvoda:

Protect Vitamin C sadrži vitamin C u prahu. Vitamin C pripada grupi vitamina rastvorljivih u vodi i esencijalan je za brojne biološke procese. Zahvaljujući antioksidativnom i imunoprotektivnom delovanju, preporučuje se njegova preventivna primena u cilju jačanja imuniteta, u sezoni prehlada i virusa, ali i kao pomoć ukoliko infekcija već postoji. Neophodan je za sintezu kolagena, proteina koji ulazi u sastav vezivnog tkiva. Vitamin C omogućava apsorpciju gvožđa, pomaže kod upale i krvarenja desni, doprinosi zarastanju rana.

Doza od 50mg vitamina C preporučuje se kao dopuna dečije ishrane. Protect Vitamin C se lako se rastvara u vodi, mlakom čaju ili soku i ima prijatan ukus narandže.

Delovanje:

Vitamin C ima važnu ulogu u većini oksido-redukcionih procesa u organizmu i uključen je u više od 300 bioloških procesa. Neophodan je za metabolizam aminokiselina, neurotransmitera, holesterola, folne kiselinu i gvožđa. Dokazano je da su prirodni i sintetski vitamin C hemijski identični, odn. da imaju jednaku bioraspoloživost i biološko delovanje.  Vitamin C je neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Redovnim uzimanjem vitamina C ublažavaju se simptomi i samo trajanje prehlade.

Preporučuju se:

  • kod oslabljenog imuniteta, učestalih infekcija
  • za prevenciju prehlade i gripa
  • kao dopuna dečije ishrane
  • za bolju apsorpciju gvožđa
  • kod upale i krvarenja desni

Sastav:

1 kesica sadrži 50mg vitamina C

Pakovanje: 10 kesica

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.