Apotekaonline
Korpa

OPTINERVE KAPSULE

OPTINERVE KAPSULE
1.069,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: OPTIMED
  • Šifra proizvoda: 20161559

Opis proizvoda

OPTINERVE KAPSULE

Opis proizvoda:

OptiNerve je dijetetski suplement sa neuroprotektivnim dejstvom namenjen osobama koje boluju od glaukoma. Ovaj preparat dizajniran je tako da pruži metaboličku potporu nervnom tkivu, zaštiti optički živac i spreči dalju progresiju bolesti. OptiNerve kao aktivnu supstancu sadrži epigalokatehin-3-galat (EGCG), potentno polifenolno jedinjenje dobijeno iz lista zelenog čaja.

Šta je optička neuropatija i glaukom?

Optička neuropoatija predstavlja odumiranje ili oštećenje ganglijskih ćelija retine i njihovih aksona koji formiraju optički živac. Dijagnoza optičke neuropatije je klinička gde se obavlja kompletan oftalmološki pregled sa posebnom pažnjom na  pregled glave optičkog živca (perimetrija, OCT papile).

Glaukom je hronična, progresivna optička neuropatija, specifično neurodegenerativno oboljenje koga karakterišu ispadi u vidnom polju koji mogu progredirati do potpunog slepila.

Zašto pacijenti sa glaukomom moraju da štite oči?

Glaukom kao oboljenje se polako, postepeno razvija bez očiglednih simptoma. Promene obično postanu uočljive tokom oftalmološkog pregleda kada se pacijentu zatvori jedno (obično zdravo/zdravije) oko. Neredovna primena terapije dovodi do postepenog napredovanja bolesti koje se manifestuju negativnim promenama na vidnom polju. Krajnje odredište ove progresije je delimično ili potpuno slepilo.

Zašto nam je neophodna suplementacija Optinerve-om?

Suplementacija predstavlja proces unošenja visoke (ali bezbedne) koncentracije određenih mikronutrijenata koji su neophodni kako bi se održao neometani rad našeg organizma.

Iako se već vekovima zna da zeleni čaj sadrži EGCG, količine koje unosimo redovnim konzumiranjem ovog napitka nisu dovoljne kako bi se postigle maksimalne terapijske koncentracije. Važno je napomenuti da sa Optinervom postižemo zaštitu nervnih ćelija i njihovih aksona duž celog optičkog puta ali i dalje, izvan oka,  širom celog organizma.

Kako OptiNerve deluje?

OptiNerve je snažan antioksidans sa neuroprotektivnim dejstvom. Koliko je snažan antioksidans govori i činjenica da je 100 puta jači od vitamina S a 25 puta od vitamina E.

Svoje neuroprotektivno dejstvo EGCG ostvaruje tako što eliminiše slobodne radikale, smanjuje hronični oksidativni stres i količinu azot monoksida na retini, odlaže kaspaza zavisnu apoptozu neurona, inhibira acetilholin esterazu, eliminiše τ-protein, α-sinuklein i β-amiloid, helira metalne jone (Ca²⁺, Fe²⁺), aktivira endotelijalnu azot oksid sintezu koja deluje kao vazodilatator na krvne sudove optičkog živca i smanjuje nakupljanje Ca²⁺ u ćeliji.

Kako se OptiNerve primenjuje?

Uzeti 1 ili 2 kapsule sat vremena nakon obroka, po mogućnosti tokom prepodneva.

Neželjena dejstva

Dnevna doza EGCG manja od 800mg smatra se terapijski bezbednom, dok veće doze mogu biti hepatotoksične.

Upotreba većih doza EGCG kao simptomi se mogu javiti: poremećaj sna, hiperstimulacija, pojačana psihička ekscitacija.

Suplementacija EGCG tokom trudnoće smatra se bezbednom. Dojilje bi trebalo da se konsultuju sa lekarom jer EGCG ima tendenciju da pređe u majčino mleko.

Interakcije

Posebnu pažnju treba obratiti na paralelnu primenu sa antidepresivima, antikoagulansima i antiasmaticima.

Pakovanje: 30 kapsula

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).