Apotekaonline
Korpa

METHYL B12 1000 PLUS B COMPLEX TRIO PACK

METHYL B12 1000 PLUS B COMPLEX TRIO PACK
3.465,00 RSD

Opis proizvoda

Methyl b12 1000 plus b complex pruža optimalnu dnevnu dozu esencijalnih Vitamina B, i bitan je za normalnu funkciju nervnih ćelija i tkiva. Methyl b12 1000 plus b complex sadrži Vitamin B12 koji je u obliku methylcobalamina od 1000 mikrograma. Vitamin B12 je esencijalni hidrosolubilni vitamin (rastvara se u vodi). Često se koristi u kombinaciji sa drugim vitaminima B grupe.

Prednosti Natural B complex-a:

 • Deluje brže i efikasnije od drugih, najbolja kombinacija B vitamina u sastavu.
 • Vitamin B12 koji je u sastavu je po obliku Methylcobalamin u dozi od 1000 micrograma. Methylcobalamin se absorbuje potpunije i brže i zadržava se duže u organizmu u odnosu na druge oblike VItamina B12 (cijanokobalamin). Iskoristljivost ovog oblika Vitamina B12 od strane organizma je potpuna.

Poznato je da je osnov u hemijskom sastavu Vitamina B12 kobalamnin koji sadrži metalni jon kobalt. Molekul koji je vezan za kobalamin zove se donor i najčešće je to cijanid čineći pri tom oblik cijanokobalamin ili metil i tada gradi oblik metilkobalamin. Postoje i drugi oblici kao hidroksikobalamin i adenosilkobalamin. U svakom slučaju u našem  organizmu su prisutni samo oblici adenosilcobalamin i methylkobalamin, koji se može naći u krvnoj plazmi u cerebralnoj tečnosti i mitohondrijama nekih ćelijskih tkiva. Razlika između oblika cijanokobalamin i Methylkobalamin Cijanokobalamin je jeftiniji, sintetički oblik koji je i toksičan.Kada se unese oblik cijanokobalamin, on se pretvara prvo u hidroksikobalamin (otklanja se cijano grupa), a zatim u metilcoibalamin i adenosylkobalamin i tek tada može početi njegova absorpcija. To praktično znači da kada se Cijanokobalamin uzme oralno njegova absorbcija je jako smanjena.

Methylcobalamin podržavajući nervne ćelije i moždano tkivo, utičre na bolji san, učestvuje u metabolizmu homocisteina i smanjuje njegov nivo u organizmu. 

U pojedinim stanjima organizma  povećane su potrebe za unosom vitamina B12, tada njegov nedostatak izaziva niz poremećaja. To su pre svega razni poremećaji i oštećenja funkcije nerava, može doći do poremećaja ravnoteže, trnjenja u rukama i nogama, zujanja u ušima i slično. Već znamo da nedostatak Vitamina B12, usled nemogućnosti apsorpcije iz creva, dovodi do pojave perniciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećaja. Takođe je poznato povoljno dejstvo na kožu i nokte, povoljno dejstvo vitamin B12 ima i na otklanjanju štetnog dejstva alkohola.

Dejstva Vitamina B12:

 1. učestvuje u izgradnji eritrocita (eritropoeza)
 2. bitan je za normalnu funkciju nervnih ćelija i tkiva
 3. učestvuje u metabolizmu homocisteina, koji je proizvod oksidativnih procesa, pretvara ga  u aminokiselinu metionin i na taj način snižava njegov nivo, pomažući tako boljem snu
 4. učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata
 5. učestvuje u metabolizmu folne kiseline 

Vitamin B1, B2, B3, B6 i B12 učestvujući u metabolizmu učestvuju u proizvodnji ćelijske energije i održavanju normalne funkcije mišićnih, nervnih ćelija i ćelija srca i na taj način doprinose normalnoj funkciji ovih organa:

 • Vitamin B1 doprinosi boljoj funkciji srca
 • Vitamin B3 doprinosi održavanju normalnog stanja  kože.
 • Vitamin B5 doprinosi  normalnoj sintezi i metabolizmu steroidnih hormona, Vitamina D i pojedinih neurotransmitera.
 • Vitamin B6 doprinosi metabolizmu proteina i normalnoj sintezi eritrocita
 • Vitamini B1, B3, B6, B12 doprinose normalnoj psihološkoj funkciji organizma.

Način upotrebe:

Uzimati jednu tabletu dnevno.

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).