Apotekaonline
Korpa

ETARSKO ULJE MORAČA

ETARSKO ULJE MORAČA
518.00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: VITALIA FARM
  • Šifra proizvoda: vitalia-5
Pregleda: 1038

Opis proizvoda

 

 

ETARSKO ULJE MORAČA

 

(Foeniculi aetheroleum) 
Etarsko ulje morača je bezbojna ili žućkasta tečnost, prijatnogi blagog mirisa, dobjena destilacijom pooću vodene pre iz zrelih, zdrobljenih plodova morača.
 
Deluje tako što pročišćava organizam,  smiruje grčeve u želucu, poboljšava cirkulaciju i reguliše menstrualni ciklus.
 
Preporučuje se:
-          Kod stimulisanja varenja, deluje laksantno i karminativno, olakšava izmokravanje.
-          U malim dozama deluje tonizirajuće na čitav organizam
-          Kod upala i bolova u mišićma i zglobovima
-          Potpomaže mršavljenje i pomaže čišćenje organizma (preporučuje se kod celulita)
-          Stimuliše lučenje estrogena, deluje povoljno na regulisanje menstrualnog ciklusa, povoljno deluje na lučenje mleka kod dojilja
 
Način upotrebe:
 
Oralno:
-          Kod stimulisanja varenja, regulisanja menstrualnog ciklusa:
1-2 kapi etarskog ulja pomešati sa jednom kafenom kašičicom biljnog ulja i piti tri puta dnevno.
 
Masaža:
-          Kod depresije, menstrualnih bolova, celulita:
2 kapi etarskog ulja morača rastvoriti u 10 ml biljnog ulja pa koristiti za laganu masažu abdomena i delova zahvaćenih celulitom.
 
Inhalacija:
-          Za ublažavanje stresa, depresije, iscrpljenosti:
1-2 kapi etarskog ulja morača nakapati na maramicu i udisati po potrebi, nekoliko puta dnevno
 
Nega lica:
-          Za oveženje kože na licu:
Pomešati 1 kap etarskog ulja morača, 1 kašičicu bagremovog meda, 1 kašiku jogurta i 1 kašičica jabukovog sirćeta. Dobijenu masu naneti na lice, izbegavajući predeo oko očiju.
 
Mere opreza:
-          Nerazblaženo etarsko ulje morača ne nanositi direktno na kožu
-          Ne preporučuje se korišćenje etarskog ulja morača kod trudnica i dece mlađe od 12 godina
-          U slučaju da dođe do iritacije očiu etarskim uljem morača, što pre oči isprati hladnom vodom i po potrebi potražiti pomoć lekara.
-          Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo, o indikacijama, merama opreza i neželjenim dejstvima posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom

 

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.