Apotekaonline
Korpa

ETARSKO ULJE EUKALIPTUS

ETARSKO ULJE EUKALIPTUS
210,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: MEILAB
 • Šifra proizvoda: BR-52415

Opis proizvoda

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Šta je etarsko ulje eukaliptusa?
Eukaliptus globulus koja se dobija destilacijom vodenom parom svežih listova. Najvažnije komponente su: 1,8 cineol (min 80%), limonen (do 10%), a-pinen (do 1,0%)

Karakteristike:
Bistra, gotovo bezbojna tečnost, karakterističnog kamforastog mirisa.

Mirisna nota:
Oštra drvenasta, osvežavajuća.

Oznaka po inci:
Eucalyptus Globulus Leaf Oil.

Kako se etarsko ulje eukaliptusa upotrebljava?
U kupkama 3-5 kapi, za inhalaciju 1-3 kapi na kompresi ili u hladno ceđenom biljnom ulju (1-3 kapi na 30ml ulja).

Kada se etarsko ulje eukaliptusa koristi?

 • Protiv kijavice i prehlade
 • Protiv bolnih mišića
 • Za negu groznica na usnama
 • Kao prirodni dezodorans
 • Kao kućni antiseptik

Protiv kijavice i prehlade:
U kadu sa toplom vodom (37°C) ukapati 3-5 kapi etarskog ulja eukaliptusa i ležati 20 minuta.
Za inhalaciju koristiti kompresu sa 1 -3 kapi etarskog ulja eukaliptusa

Protiv bolnih mišića:
U hladno ceđeno biljno ulje (30ml) ukapati 3-5 kapi etarskog ulja eukaliptusa. Masirati bolne mišiće ovim uljem.

Kao prirodni dezodorans:
1/4 šolje kukuruznog brašna, 1/3 šolje sode bikarbone, kašičicu sprašenog cveta lavande i 15 kapi etarskog ulja eukaliptusa dobro promešati i nanositi četkicom za brijanje ispod pazuha.

Kao kućni antiseptik protiv grinja:
U 100ml diluiranog alkohola sipati 75ml vode i 25ml etarskog ulja eukaliptusa. Dobro promešati, sipati u sprej bocu i prskati podove ispod kreveta.

Šta je još važno da saznate o etarskom ulju eukaliptusa?
U istraživanjima na eksperimentalnim životinjama dokazano je da etarsko ulje eukaliptusa deluje analgetički na periferni i centralni nervni sistem. Time se objašnjava tradicionalno korišćenje etarskog ulja eukaliptusa među stanovnicima Australije za efikasno ublažavanje bola, glavobolje, migrene, artritisa, reumatizma. Ovaj narodni, prirodni lek ima svaka kućna apoteka u Australiji, a sve češče i na drugim kontinetima.

Upozorenje:
Ne koristiti etarsko ulje eukaliptusa oralno.
Mogu da ga koriste samo deca starija od 12 godina.

Kako etarsko ulje eukaliptusa deluje?
Etarsko ulje eukaliptusa je prirodni antiseptik i antibiotik sa dezodoransnom funkcijom.
Istraživanjima je pokazano i njegovo analgetičko i antiinflamatorno dejstvo.

Neželjeno dejstvo etarskog ulja eukaliptusa:
Kontraindikovana je upotreba etarskog ulja eukaliptusa kod osoba sa visokim krvnim pritiskom i epilepsijom.

Čuvanje i rok upotrebe:
Etarsko ulje eukaliptusa držati van domašaja dece.
Čuvati ga na sobnoj temperaturi zaštićeno od svetlosti i vlage. Rok upotrebe je 2 godine i označen je na spoljašnjem pakovanju.
Rok upotrebe posle otvaranja pakovanja je 12 meseci.

Pakovanje: 10ml

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.   

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).