Apotekaonline
Korpa

ETARSKO ULJE LIMUNA

ETARSKO ULJE LIMUNA
375.00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: VITALIA FARM
  • Šifra proizvoda: vitalia-8
Pregleda: 753

Opis proizvoda

 

 

ETARSKO ULJE LIMUNA

 

(Citri aetheroleum) 
Etarsko ulje limuna je tečnost žućkaste boje, svežeg i oštrog mirisa, dobijena hladnim ceđenjem kore svežih plodova limuna.
 
Deluje antiseptično, antiviralno i baktericidno. Tradicionalno se koristi kod reumatskih tegoba i povišene telesne temperature, kod sniženja povišenog krvnog pritiska i ublažavanja nadimaja.
Svojim stimulativnim efektom poboljšava moć koncentracije i otklanja psihički umor.
U kozmetčke svrhe, koristi se za negu masne kože, kod akni i protiv peruti.
 
Preporučuje se
:
-          Za sniženje povišenog krvnog pritiska
-          Za sniženje povišene telesne temperature
-          Kod reumatskih tegoba, glavobolje i migrene
-          Za poboljšanje cirkulacije
-          Za poboljšanje varenja
-          U kozmetičke svrhe (za negu masne kože, kod akni, protiv peruti)
-          Kod celulita, popucalih kapilara i proširenih vena
-           
Etarsko ulje limuna  koristi se u ishrani kao dodatak slanim i slatkim jelima kao i za pripremu napitaka (čajeva i limunade).
 
Način upotrebe:
 
Oralno
:
-          Kod virusnih infekcija i oboljenja jetre:
2 kapi etarskog ulja limuna pomešati sa kafenom kašičicom meda i uzimati dva puta dnevno.
 
Inhaliranje:
-          2 kapi etarskog ulja limuna nakapti na maramicu i udisati
 
Osvežavanje prostorija:
-          4-5 kapi etarskog ulja limuna dodati u difuzer za osvežavanje prostorija
 
U kozmetičke svrhe:
-          2 kapi etarskog ulja limuna dodati u tonik za lice (doprinosi čišćenju kože)
-          20 kapi etarskog ulja limuna dodati u šampon za kosu (doprinosi smanjenju peruti)
 
Mere opreza:
-          Ukoliko se etarsko ulje limuna koristi oralno, nakon mesec dana svakodnevne upotrebe potrebno je pauzirati sa upotrebom dve nedelje.
-          Ne koristiti ga u spoljašnjoj upotrebi pri izlaganju suncu.
-          Ne preporučuje se upotreba etarskog ulja limuna deci mlađoj od 6 godina i trudnicama.
-          U slučaju da dođe do iritacije očiu etarskim uljem limuna, što pre oči isprati hladnom vodom i po potrebi potražiti pomoć lekara.
-          Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo, o indikacijama, merama opreza i neželjenim dejstvima posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
-           

 

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.