Apotekaonline
Korpa

BRONZATO

BRONZATO
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Nema u proizvodnji
  • Brend: PHARMANOVA
  • Šifra proizvoda: BR-2057

Opis proizvoda

Preveliko izlaganje sunčevom zračenju ima brojne negativne efekte - fotosenzibilizacije, opekotine, fotodermatoze, oštećenje DNK i imunog sistema, ali najozbiljnija promena koja može imati fatalne posledice je rak kože.

bronzatoNastanak malignih oboljenja zavisi od načina izlaganja zračenju, odnosno njegove doze, intenziteta i delovanja na kožu. Najopasnije je sunčanje u detinjstvu i mladosti, kao i jako, povremeno sunčanje.Treba imati u vidu da se štetni efekti akumuliraju i da svaka ozbiljnija opekotiana od sunca iz detinjstva ili perioda adolescencije udvostručava rizik od pojave raka kože. Opasnost od prirodnog (sunčevog) zračenja podjednako je velika kao i od veštačkog (solarijumi, UV ili kvarcne lampe).

Rak kože, bez obzira na tip, nastaje usled dugotrajnog, stalnog ili povremenog, veoma intenzivnog sunčanja (kratak odlazak u krajeve sa veoma jakim suncem, sunčanje oko podneva tokom nekoliko dana i sl.). Maligne promene se javljaju u slojevima epidermisa, jer oni primaju najveće doze zračenja, a to su najčešće delovi tela koji su stalno izloženi zračenju, kao što su lice, posebno nos, vrat, uši, ruke itd. Kod manje pigmentisane kože čak 90% svih oblika raka kože pojavljuje se na nezaštićenim delovima tela i kao i kod ljudi koji mnogo vremena provode na suncu.

Postoje tri osnovne vrste malignih promena na koži: rak bazalnih ćelija, rak skvamoznih ćelija i maligni melanom. Kod prva dva tipa, kada se primete na vreme, izlečenje je moguće u 95% slučajeva. Maligni melanom je najopasniji oblik raka kože, koji preživi jedva nešto više od 50% obolelih. Može se lečiti hirurškim putem, a izlečenje je moguće samo ako se otkrije na vreme.

Čak 75% svih oblika raka kože može biti sprečeno ukoliko se poštuju sledeća uputstva:

    Izbegavati izlaganje suncu u periodu od 10 do 16 časova
    Koristiti preparate za zaštitu od sunca zaštitnog faktora ne manjeg od 15. Treba voditi računa da budu zaštićene i uši, usne, nos i druge izložene površine kože
    Koristiti i druge oblike zaštite, kao što su šeširi šireg oboda, odeća sa dugim rukavima i nogavicama
    Zaštititi se i od površina koje reflektuju zračenje – pesak, beton, voda, trava, sneg...
    Izbegavati veštačko tamnjenje kože u solarijumima ili pomoću UV lampe
    Povećati opreznost na većim nadmorskim visinama
    Pratiti promene na koži i po potrebi odmah konsultovati lekara. Svaka promena veličine, boje, oblika ili debljine mladeža, crvenilo oko njega ili svrab mogu ukazati na početak malignog procesa.


 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).