Apotekaonline
Korpa

BRĐANSKI MELEM PROTIV AKNI I BUBULJICA

BRĐANSKI MELEM PROTIV AKNI I BUBULJICA
1.200,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: OSTALO
  • Šifra proizvoda: BR-2072

Opis proizvoda

Brđanski melem protiv akni i bubuljica nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali (adaptirali) da koristimo biljke iz svog okruženja. Naš organizam je pripremljen da izvuče najveću korist za sebe iz domaćih biljaka.

SASTAV:
Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, biljnog i pčelinjeg voska, i još 10 lekovitih biljaka, Brđanski za oštećenu kožu sadrži etarska ulja čajnog drveta i lavande.

INDIKACIJE:
Akne vulgaris - lojne (sebacealne) žlezde prepunjene sadržajem (sebumom).

Nastaju zbog:
-  Nemogućnost izlivanja sebuma iz lojne žlezde na površinu kože, jer je izvodni kanal sužen ili zapušen
-  Preteranog stvaranja sebuma koji zaostaje u lojnoj žlezdi, uglavnom pod uticajem testosterona (androgena)
-  Preteranog razmnožavanja Propionibacterium acnes - bakterije koja je normalni stanovnik kože (saprofit) i u uobičajenom broju ne oštećuje kožu; kada se prenamnoži ponaša se kao patogena bakterija, pravi infekciju i pokreće zapaljenje.

Pod aknama se u narodu podrazumevaju promene koje su iznad površine kože, zapaljene (bolne, crvene) i gnojne.
Bubuljicama se smatraju slične promene, samo manje.
Otvoreni komedoni su ono što zovemo mitiserima i oni ne pokazuju znake zapaljenja (bol, crvenilo). Vidimo ih kao crnu tačkicu.
Komedoni mogu biti i zatvoreni kada ih, kada ih pipamo kao klikerčić ispod površine kože koji ako ne boli dalje se ne komplikuje, a ako boli prelazi gnojne akne.
Dermatološki, sve su ovo akne vulgaris.

Samo se zatvoreni komedoni ne komplikuju infekcijom sa Propionibacterium acnes i sladstvenim zapaljenjem. Zato je najvažnije delovati na infekciju i zapaljenje.

MENAHIZAM DEJSTVA:
Zajednički aktivni princip etarskog ulja čajnog drveta i lavande je 1,8-cineol (eukaliptol, kajeputol). Pored ovog aktivnog principa, etarsko ulje lavande ima aktivni princip linalol i kamfor, a etarsko ulje čajnog drveta - terpinen-4-ol.

Svi imaju antimikrobno dejstvo (antibakterijsko, antivirusno, antimgljivično), antiinflamatorno (protivupalno) i imunomodulatorno (poboljšava odbranu organizma).

Mehanizam dejstva za zasniva na:
1. Antimikrobnom (antibakterijskom) dejstvu aktivnih sastojaka etarskog ulja čajnog drveta i lavande, kojim se uništava Propionibacterium acnes.
2. Antiinflamatornom dejstvu - koje smanjuje nekorisnu zapaljensku reakciju a time i crvenilo (rubor), bol (dolor), otok (tumor), oštećenje funkcije (functiolaesa).
3. Imunomodulatornom dejstvu - povećava sposobnost borbe organizma sa mikroorganizmima u infekcijama kože
4. Etarsko ulje lavande posebno ubrzava epitelizaciju tj zarastanje okom vidljivih (makro) i nevidljivih (mikro) oštećenja kože, tako da se defekt kože što pre prekrije.

Imunomodulatorno dejstvo 1,8-cineola ispoljava se najviše kroz povećanje fagocitne sposobnosti monocita i makrofaga, vrste leukocita, krvnih ćelija koje učestvuju u odbrani organizma. Fagocitna sposobnost je jedan od načina uništavanja mikroorganizama i tumorskih ćelija.

Aktivni principi osim antibakterijski deluju i antivirusno i anntigljivično na kožu, što im je sporedan ali važan efekat.

Uticaj aktivnog principa etarskog ulja čajnog drveta i lavande je najveći na mestu primene, ali ista dejstva, samo blaža, ima na ceo organizam jer je lako prolazi kroz kožu i ulazi u limfotok i krvotok.

KONTRINDIKACIJE:
1.  Apsolutna kontraindikacija:
Preosetljivi (alergični) na neku komponentu preparata.
2. Relativne kontraindikacije:
Trudnice i dojilje ne bi trebalo da koriste preparate koji sadrže značajne količine kamfora i 1,8-cineola, jer nema dovoljno istraživanja koji potvrđuju bezbednost primene, a odojčad i mala deca da ne bi došli u kontakt sa licem (nosem) što može da izazove refleksni prekid disanja u okviru odbrambenog mehanizma od intenzivnih mirisa.
Osobe sa oštećenjem gastrointestinalnog trakta (i jetre) i oboleli od epilepsije ne bi trebalo da koristite preparate koji sadrže značajne količine kamfora i 1,8-cineola.
Pošto se melem može koristiti i za kožu lica koja je izložena Suncu, osetljivi na izlaganje sunčevim zracima trebalo bi da nanose melem na manju površinu kože u početku, dok se ne uvere da nema fotosenzitivnosti, koja potiče od etarskog ulja lavande.

NEŽELJENA DEJSTVA:
Mogu da se jave epilaptični napadi kod obolelih od epilepsije, oštećenje gastrointestinalnog trakta (i jetre) kod osetljivih i grč disajnih organa kod odojčadi i male dece nakon kontakta sa intenzivnim mirisima, kao zaštitni mehanizam. Može se javiti fotosenzitivnost kod osetljivih na izlaganje Suncu kada se melem namaže na veću površinu kože odjednom.
Naši korisnici nisu prijavili neželjena dejstva.

NAPOMENA:
Suprotno kamforu i 1,8-cineolu, etarsko ulje lavande sadrži i linalol, koji umiruje nervni sistem i smanjuje šansu da dođe do epileptičnog napada kod obolelih od epilepsije. Iako se kamfor i 1,8-cineol nalazi se u mnogim preparatima za inhalaciju dece i odraslih, i u mnogim dražejama i žvakama koje su masovnoj svakodnevnoj upotrebi (uglavnom kao deo etarskog ulja eukaliptusa), naša je dužnost da vas obavestimo o svim kontraindikacijama i mogućim neželjenim dejstvima.

PAKOVANJE: 50ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: brdjanski , melem , akne , bubuljice