Apotekaonline
Korpa

BERLITHION 600mg KAPSULE

BERLITHION 600mg KAPSULE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Zaštićen naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik:
Berlithion 600 kapsule, 600mg tioktinske kiseline, kapsule, meke.

Nezaštićeno, generičko ime:
Tioktinska kiselina 60 mg tioktinske kiseline,čvrsta mast

Sadržaj aktivnih i pomoćnih supstanci:
Trigliceridi, srednje dužine lanca, sorbitol 70% (nekristališući), glicerol (85%), želatin, titanijum dioksid (£ 171), amarant 85% (E 123)

Svaka meka kapsula sadrži 600mg tioktinske kiseline.

Sastav: Berlithion 600 kapsule
Farmaceutski oblik: Kapsula, meka 600mg i sadržaj tioktinske kiseline.
Objašnjenje: Izdužene, meke želatinske kapsule ružičaste boje punjene žutom pastom.

Kako lek berlithion 600 kapsule deluje?
Tioktinska kiselina je vitaminu slična supstanca formirana u metabolizmu, koja utiče na određene meta.

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Primena u trudnoći:
Kod trudnica i dojilja terapija tioktinskom kiselinom se može primeniti samo posle pažljivog razmatranja i nadzora lekara, s obzirom da do danas nema iskustva u lečenju ove grupe pacijenata. Posebna ispitivanja na životinjama nisu dala nikakve dokaze o štetnom uticaju na plodnost ili o štetnom dejstvu na plod.

Primena u dojenju:
Ništa se ne zna o mogućem prelasku tioktinske kiseline u majčino mleko.

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Nije poznat uticaj.

Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži lek berlithion 600 kapsule:
Boličke procese važne za periferne nerve. Tioktinska kiselina može da umanji simptome oštećenja nerava kao što su pečenje, mravinjanje i osećaj utnulosti i bola u ekstremitetima. Pored toga, tioktinska kiselina može da zaštiti nervne ćelije od reaktivnih razgradnih produkata (antioksidativni efekat).

Kada se lek berlithion 600 kapsule upotrebljava?
Preparat Berlithion 600 kapsule koristi se u terapiji parestezija (poremećaj čulnih osećaja) koji se javljaju kao posledica oštećenja perifernih nerava kod dijabetesa (šećerne bolesti).

Šta morate da pročitate pre  upotrebe leka:
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati lek:
Berlithion 600 kapsule ne smete primenjivati ako ste alergični na tioktinsku kiselinu ili na neki od drugih sastojaka leka.

Upozorenja i mere opreza:
Pošto ne postoje odgovarajuća klinička iskustva u pedijatriji, lek Berlithion 600 kapsule ne bi trebalo davati deci i adolescentima.
Usled poboljšanog iskorišćavanja glukoze, veoma retko može doći do smanjivanja nivoa glukoze u krvi. Simptomi slični hipoglikemiji, koji uključuju vrtoglavicu, znojenje, glavobolju i poremećaji vida su prijavljeni.

Uzimanje leka berlithion 600 kapsule sa hranom ili pićima:
Tioktinska kiselina, aktivna komponenta Berlithion 600 kapsula, lako formira hemijske veze sa metalima (helator metala) i zato bi trebalo da bude izbegnuta njena primena sa preparatima koji sadrže metale (suplementi gvožđa, suplementi magnezijuma, mlečni proizvodi zbog sadržaja kalcijuma) zbog mogućeg gubitka dejstva. Ako se cela dnevna doza Berlithion 600 kapsula uzima 30 minuta pre doručka, suplemente gvožđa ili magnezijuma treba onda uzeti posle podne ili uveče. Redovno unošenje alkohola predstavlja značajan faktor rizika za ispoljavanje i progresiju neuropatije i zato može umanjiti uspeh terapije preparatom Berlithion 600 kapsula. Stoga se bolesnicima sa dijabetesnom polineuropatijom uvek savetuje prekid uzimanja alkohola koliko god je moguće. To se odnosi i na periode u kojima se ovaj lek ne koristi.
Pošto Berlithion 600 kapsule sadrže sorbitol, u slučaju ne tolerancije na neke od šećera obratite se svom lekaru pre upotrebe ovog leka.

Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:

  • Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavIja bez lekarskog recepta
  • Ne može se isključiti činjenica da istovremena prime na Berlithion 600 kapsula umanjuje dejstvo cisplatina (lek za kancer)
  • Dejstvo insulina ili oralnih antidijabetika (tablete za dijabetes) na snižavanja šećera može biti povećano. Iz tog razloga je potreban pažljiv nadzor nivoa šećera u krvi, posebno u početnoj fazi terapije sa Berlithion 600 kapsulama
  • Da bi se izbegli simptomi niskog nivoa šećera u krvi, može biti potrebno u izolovanim slučajevima, redukovati dozu insulina ili oralnog antidijabetika u skladu sa preporukama Vašeg lekara


Kako se lek Berlithion 600 kapsule upotrebljava?
Ukoliko mislite da lek Berlithion 600 kapsule suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
Ukoliko vam nije vaš lekar drugačije prepisao dnevna doza je 1 Berlithion 600 kapsula (što je ekvivalentno 600mg tioktinske kiseline), koje treba uzeti kao pojedinačnu dozu 30 minuta pre prvog dnevnog obroka. Berlithion 600 kapsule treba progutati cele sa dovoljno tečnosti na prazan stomak.
Konzumiranje hrane u isto vreme može da uspori prolazak tioktinske kiseline u sistemsku cirkulaciju. Posebno je važno kod pacijenata koji imaju produženo vreme pražnjenja želudca, da preparat uzimaju 30 minuta pre prvog dnevnog obroka ili doručka.
Diabetična polineuropatija je hronična bolest, tako da će biti potrebno da uzimate Berlithion 600 kapsule stalno. Vaš lekar će Vas posavetovati koliko dugo da uzimate lek Berlithion 600 kapsule.
Osnova za terapiju dijabetične polineuropatije je optimalna kontrola dijabetesa.

Ukoliko ste uzeli više leka nego što bl trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Berlithion 600 kapsula nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!

Ukoliko ste zaboravili da uzmete lek Berlithion 600 kapsule:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Šta se dešava ako naglo prestanete da uzimate lek Berlithion 600 kapsule:
Ne prekidajte tretman jer može doći do pogoršanja vašeg stanja.

Neželjena dejstva leka:
Kao i svi lekovi i Berlithion 600 kapsule mogu da izazovu neželjene efekte, iako ne dolazi do ispoljavanja kod svih pacijenta.
Usled predoziranja mogu nastati mučnina, povraćanje i glavobolja.
U izolovanim slučajevima, mogu nastati ozbiljni simptomi trovanja koji ugrožavaju život pacijenta kao što su generalizovane konvulzije, poremećaj acidobazne ravnoteže sa porastom kiselosti krvi (laktatna acidoza) i ozbiljni poremećaji koagulacije ako je primenjeno više od 10g tiktične kiseline, pogotovo uz istovremenu upotrebu alkohola.
Zato, ako dođe do velikog predoziranja ili slučajnog uzimanja Berlithion 600 kapsula (npr. više od 20 kapsula od 600mg kod odraslih i više od 50mg/kg telesne mase kod dece) se sumnja, obavezan je prijem u bolnicu bez odlaganja i započinjanje generalnih mera tretmana trovanja.

Neželjeni efekti:
Gastrointerstinalni poremećaji:
Veoma retko može doći do mučnine, povraćanja, bolova u stomaku i proliva.
Reakcije preosetljivosti:
Veoma retko mogu nastati alergijske reakcije na koži osip, proliva i svrab.
Poremećaji nervnog sistema:
Veoma retko se javljaju promene ili poremećaj čula ukusa.
Opšti poremećaji:
Usled poboljšanog iskorišćavanja glukoze, veoma retko može doći do smanjenja nivoa glukoze u krvi. Simptomi slični hipoglikemiji, koji uključuju vrtoglavicu, znojenje, glavobolju i poremećaje vida su prijavljeni.
Ukoliko primetite neke od navedenih stanja, ne treba da koristite Berlithion 600 kapsule. Morate da obevestite vašeg lekara tako da on može da odluči o ozbiljnosti smetnji koje nastaju i o daljim terapijskim merama koje treba poduzeti.
Kod prvih znakova preosetljvosti, treba prestati sa primenom leka i o tome odmah obavestiti Vašeg lekara.
Ako dođe do pogoršanja neželjenih dejstava lekova, ili ako vi primetite bilo koje druge neželjene efekte koji nisu navedeni u ovom uputstvu odmah obavestite vašeg lekara.


Čuvanje:
Držati lek Berlithion 600 kapsule kapsule van domašaja dece!
Čuvati na temperaturi do +25 °C.
Čuvati van domašaja dece.

Rok upotrebe:
Rok upotrebe je 30 meseci.

Pakovanje:
30 mekih kapsula sa 600mg tioktinske kiseline.

Način izdavanja leka:
Lek se izdaje bez lekarskog recepta.

Posebne mere uništavanja neupotrebljenog leka ili ostatka leka:
Svaki neupotrebljeni proizvod ili otpadni materijal se uništava u skladu sa važećim propisima.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).