Apotekaonline
Korpa

AMIGDALIN B17 KAPSULE

AMIGDALIN B17 KAPSULE
2.100,00 RSD
 • Lager: Na stanju
 • Brend: ESENTICO
 • Šifra proizvoda: BR-5156105

Opis proizvoda

Karcinom-opaka bolest
Karcinom je opaka bolest civilizovanog sveta. Vodeći je uzrok smrti u razvijenim zemljama i odnosi milione života godišnje. Nastaje kada neke ćelije u organizmu počinju da se nekontrolisano razmnožavaju, odn. kada kontrolni mehanizam počne da radi sa greškom. Naime, u svakoj ćeliji postoji kontrolni mehanizam – mehanizam koji stimuliše rast ćelija i mehanizam koji sprečava nekontrolisani rast. Znači, maligno obolenje nastaje kada naš imuni sistem ne može da prepozna i uništi ćelije koje se ne razmnožavaju normalno. Obično se pojavljuje na nekom delu tela, odnosno na nekom organu. Konvencionalno lečenje obuhvata hiruško odstranjivanje tumora, radijaciju i hemoterapiju.

Lek za lečenje raka još nije pronadjen, iako je još davne 1923 g nemački naučnik Oto Warburg dobio Nobelovu nagradu za otkriće uzroka nastanka ove bolesti. Po njemu glavni uzrok nastanka je antifiziološki način života odn. nepravilna ishrana. Otkrio je da je za rast tumorskih ćelija neophodan šećer (glukoza) i sredina bez kiseonika.

Po Medjunarodnoj Agenciji za istraživanje kancera, glavni uzroci nastanka ove bolesti su:

 • Nepravilna-nezdrava ishrana
 • Stres
 • Pušenje
 • Kancerogena industrija
 • Virusne infekcije
 • Mutacije
 • Reproduktivni poremećaji
 • Alkohol
 • UV zračenje (sunce)

Amigdalin, Vitamin B 17, active life pomoć iz prirode
Vitamin B17 prisutan je u prirodi u više od 1200 jestivih biljaka koje su rasprostranjene širom sveta. Iako je izolovan iz gotkog badema, najveća kolićina ovog vitamina nalazi se u košticama kajsija.Takodje prisutan je u košticama badema, oraha, breskve, nektarine, trešnje, šljive, semankama jabuke, kruške, dunje, kao i u divljim kupinama, ribizlama, lanu, prosu, heljdi, mahunarkama.

Dr Ernst Krebs je prvi 1952 g amigdalin nazvao Vitaminom B17. Po dr Krebs-u karcinom je samo jedna od avitaminoza, nastala usled nedostatka Vitamina B17, kao što su i slične teške bolesti nastale usled nedostatka vitamina (skorbut-nedostatak vitamina C, pelagra-nedostatak vitamina PP, beriberi-nedostatak vitamina B1 itd.)
Kako deluje Amigdalin, Vitamin B17, ACTIVE LIFE

Amigdalin, Vitamin B17 sastoji se od šećera (dva molekula D-glukoze), cijanovodonika i benzaldehida. U organizmu čoveka nalazi se enzim rodenaza koji nedozvoljava da se vitamin B17 razloži, odn. da se oslobodi cijanid i benzaldehid, tako da normalne (zdrave ) ćelije Vitamin B17 iskorišćavaju kao izvor šećera odn. kao izvor energije. Medjutim, u malignim ćelijama nalazi se enzim beta-glukozidaza koji razlaže molekul amigdalina (vitamina B17) oslobadjajući benzaldehid i cijanovodonik koji udruženo razorno deluju na kancerogene ćelije

Efekti Amigdalina,Vitamina B17, active life na naše zdravlje:

 • jača imunitet
 • jača opšte zdravstveno stanje organizma
 • čuva vitalnost i svežinu organizma
 • detoksikuje i čisti telo
 • kontinuirana prevencija malignih obolenja
 • pomaže kod lečenja malignih obolenja (aktivna borba sa malignim ćelijama)

Način upotrebe:
1 kapsulu dnevno popiti sa dosta tečnosti, 15 minuta pre jela

Važne napomene:

 • Proizvod se mora koristiti pod nadzorom lekara.
 • Ne prekoračivati propisanu dozu.
 • Tokom primene preparata izbegavati hranu koja sadrži veće količine amigdalina (kajsije, breskve, jabuke, kruške, dunje, mahunatke, alkoholna pića
 • Izbegavati primenu preparata sa velikim dozam Vitamina C (više od 1000 mg dnevno)
 • Oprez se savetuje osobama sa obolenjima jetre
 • Prekomerna upotreba može izazvati laksativne efekte
 • Dodaci ishrani ne mogu da budu zamena za ravnomernu i uravnoteženu ishranu

Sastav:

 • Kapsule Amigdalina, B17 sadže suvi ekstrakt semena kajsije standardizovan na minimum 98% amigdalina, B17
 • Svaka kapsula sadrži 102,05 mg suvog ekstrakta semena kajsija
 • Inertne komponente želatin, sorbitol, magnezijum stearat, talk, titan dioksid, oksidi gvoždja i indigotin

Nutritivne informacije:

 • Nutritivne vrednosti 100 g 1 kapsula (0,56g)
 • Energetska vrednost 1309,3 kJ /311,7 kcal 7,3 kJ / 1,7 kcal
 • Proteini 21,63 g 0,12 g
 • Ugljeni hidrati 49,42 g 0,27 g
 • Masti 1,72 g <0,10 g
 • Aktivni sastojci
 • Amigdalin 17,857g 0,102 g

Čuvanje:
Čuvati na suvom i hladnom mestu, natemperaturi do 25C, van domašaja dece

Rok trajanja:
Označen na ambalaži

Broj serije:
Označen na ambalaži

Proizvodjač:
Za Esentico Boki d.o.o. Ljubiše Mičića Ždila, Čajetina, Srbija proizvodi Stojanović Pharm d.o.o. Alberta Ajnštajna 44, 21000 Novi Sad, Srbija

Pakovanje: 30 kapsula

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije:
5832/2014 od 02.10.2014.

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).