Apotekaonline
Korpa

ZESTICA TEST ZA ODREĐIVANJE OVULACIJE - 7 ŠTAPIĆA

ZESTICA TEST ZA ODREĐIVANJE OVULACIJE - 7 ŠTAPIĆA
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
1.497,00 RSD

Opis proizvoda

Zestica™ - test za određivanje ovulacije - 7 štapića.

 • Urin test za ličnu upotrebu

Uputstvo za upotrebu:

Uvod:
Ovaj test detektuje nivo luteinizirajućeg hormona (LH) u urinu (osetljivost: 25 mili i.j.). Registrovanje naglog porasta nivoa ovog hormona je znak da će se ubrzo desiti ovulacija. Svaka kutija sadrži 7 kesica sa testom za jednokratnu upotrebu i desikatorom. Ukoliko se ne upotrebljava odmah, čuvati na temperaturi od 4 - 30°C.

Kada se testirati:
Da biste započeli testiranje, važno je da znate dužinu vašeg ciklusa. To je broj dana od prvog dana menstrualnog krvarenja do poslednjeg dana pre početka sledećeg menstrualnog krvarenja.
Iako ciklus uobičajeno traje 28 dana, kod velikog broja žena dužina trajanja ciklusa je drugačija. Ako je vaš ciklus kraći od 21 ili duži od 38 dana, molimo posavetujte se sa svojim lekarom jer ovaj test možda nije pogodan za određivanje vaše ovulacije.

Ukoliko ne znate dužinu svog ciklusa, možete ili sačekati dok ne saznate ili proceniti i koristeći donju tabelu utvrditi dan kada bi trebalo da započnete testiranje.

 

Dužina ciklusa

(broj dana)

 

21

22

23

24

25

26

27

28

29

Započnite testiranje dana

 

6

6

7

7

8

9

10

11

12

Dužina ciklusa

(broj dana)

 

30

31

32

33

34

35

36

37

38

Započnite testiranje dana

 

13

14

15

16

17

18

19

20

21

 

Koristite po jedan test svakog dana tokom 7 dana ili dok ne otkrijete nagli porast  nivoa LH (videti niže u tekstu dodatno objašnjenje).

Uzorak urina:

 • Nemojte koristiti prvi jutarnji uzorak urina. LH se sintetiše u vašem organizmu u rano jutro i detektovaće se tek kasnije u toku dana
 • Najbolje vreme za izvođenje testa je između 10 sati pre podne i 8 sati uveče. (Ili koristite urin sakupljen u ovom vremenskom periodu)
 • Testirajte se (ili sakupljajte urin) svakog dana u isto vreme
 • Smanjite unos tečnosti 2 sata pre izvođenja testa (ili sakupljanja urina). Velika količina tečnosti može da razblaži uzorak urina što može rezultirati nemogućnošću da se testom detektuje nagli porast nivoa LH

Postupak testiranja:

 • Otvorite foliju i odbacite desikator (mala kesica za regulisanje sadržaja vlage u pakovanju)
 • Izvadite test iz folije
 • Uklonite poklopac
 • Čvrsto držite prstima štapić tako da je apsorbujući vrh slobodan i usmeren na dole. Držite apsorbujući vrh u mlazu urina 10 sekundi, dok se ne nakvasi. Alternativno, sakupite urin u suvu, čistu posudu. Apsorbujući vrh uronite u urin 10 sekundi
 • Vratite poklopac i položite štapić na čistu ravnu površinu tako da je prozor za očitavanje rezultata okrenut na gore
 • Pozitivan rezultat se može pojaviti već posle 40 sekundi
 • Negativan rezultat bi trebalo potvrditi na kraju vremena trajanja reakcije što iznosi 10 minuta. Nemojte očitavati rezultat posle više od 15 minuta
 • Upotrebljeni test za jednokratnu upotrebu odbacite

Tumačenje rezultata:

Nema naglog porasta nivoa LH:
Pojavljivanje samo jedne linije u kontrolnoj zoni (C) je pokazatelj negativnog rezultata (nema naglog porasta nivoa LH).
Ako se u test zoni (T) pojavi linija koja je svetlija od linije u kontrolnoj zoni (C)  i ovo je, takođe, pokazatelj negativnog rezultata (nema naglog porasta nivoa LH).

            C      T                                                 C       T

Negativan rezultat ne znači da nemate ovulaciju, već samo pokazuje da ovog puta u periodu testiranja nije otkriven nagli porast nivoa LH.

Nagli porast nivoa LH:
Pojavljivanje dve linije (jedne u kontrolnoj i druge u test zoni), pri čemu je linija u test zoni istog intenziteta ili intenzivnija od linije u kontrolnoj zoni, je znak pozitivnog rezultata (nagli porast nivoa LH). Ovo znači da ćete verovatno imati ovulaciju u narednih 24 - 48 sati.

            C      T                                                 C       T

Ako dobijete ovakav rezultat pre nego što iskoristite svih 7 testova, nema potrebe da nastavite sa testiranjem.

Nevažeći rezultat:                              
Ako u kontrolnoj zoni nema vidljive linije, rezultat je nevažeći i preporučuje se da se ponovi testiranje.

           C      T                         

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).