Apotekaonline
Korpa

TANTUM VERDE SPREJ 30ml

TANTUM VERDE SPREJ 30ml
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: ANGELINI PHARMA
  • Šifra proizvoda: BR-5121352

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Šta je Tantum Verde i čemu je namenjen?
Aktivna supstanca, benzidamin, ublažava bol i ima izraženo protivzapaljensko i analgetsko dejstvo. Lako prodire u zapaljeno tkivo te ublažava simptome zapaljenja i otežanog gutanja. Brzo dolazi do popuštanja bola.
Lek je namenjen za orofaringealnu upotrebu.
Tantum Verde, sprej za usnu sluznicu je rastvor u bočici sa raspršivačem namenjen za simptomatsko lečenje bola i iritacije kod zapaljenja u predelu usta i grla, na primer kod infekcija bukalne sluznice i grla naročito tokom prehlade i nakon stomatoloških intervencija.

Šta sadrži lek Tantum Verde:
Aktivna supstanca: Benzidamin-hidrohlorid
Pomoćne supstance: Glicerol; Sorbitol (kristališući); Saharin-natrijum; Acesulfam-kalijum; Metil- parahidroksibenzoat; Propil-arahidroksibenzoat; Aroma nane; Polisorbat 20; Voda, prečišćena

Tantum Verde ne smete koristiti:
Lek Tantum Verde ne smete koristiti ako ste preosetljivi (alergični) na aktivnu supstancu ili na bilo koji drugi sastojak leka.

Kada uzimate lek TANTUM VERDE, posebno vodite računa:
Dugotrajna upotreba benzidamina može dovesti do pojave senzibilizacije. U tom slučaju prekinuti terapiju i konsultovati lekara zbog odgovarajuće terapije. Tantum Verde, sprej za usnu sluznicu je namenjen pacijentima koji imaju poteškoće pri grgljanju. Kod malog broja pacijenata se mogu javiti bukalno-faringealne ulceracije (teže oštećenje sluzokože usne duplje i ždrela) kao posledica ozbiljnog oboljenja. Pacijenti kod kojih u toku 3 dana ne dođe do poboljšanja simptoma boiesti, moraju potražiti savet lekara ili stomatologa. Upotreba benzidamina se ne preporučuje kod poznate preosetljivosti na salicilate i druge nesteroidne antiinflamatorne lekove.
Tantum Verde sprej za usnu sluznicu pažljivo primenjivati ako bolujete od bronhijalne astme zbog moguće pojave bronhospazma.
Ukoliko se pojave bilo kakva neželjena dejstva leka, odmah obavestite vašeg lekara.

Primena drugih lekova:
Nisu ispitivane interakcije leka Tantum Verde sa drugim lekovima, kod ljudi. Kažite svom lekaru i farmaceutu ako uzimate ili ste do nedavno uzimali bilo koji drugi lek, uključujući i one koji se mogu nabaviti bez lekarskog recepta, ako imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Uzimanje leka Tantum Verde sa hranom ili pićima:
Nisu poznate bilo kakve interakcije sa hranom ili pićima.

Primena leka Tantum Verde u periodu trudnoće i dojenja:
Pre primene leka konsultujte svog lekara. Ispitivanja primene leka u periodu trudnoće i dojenja na Ijudima nisu sprovodena. Tantum Verde ne treba koristiti za vreme trudnoće i dojenja. Ukoliko je primena neophodna, konsutovati lekara koji će proceniti odnos rizika i koristi. Konsultujte se sa lekarom i ako posumnjate da ste trudni ili planirate trudnoću.

Uticaj leka Tantum Verde na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
Pri pravilnoj upotrebi i pridržavanju uputstava za upotrebu nema dokaza o uticaju leka na sposobnost upravljanja motornim vozilom ili mašinama.

Važne intormacije o nekim sastojcima leka Tantum Verde:
Tantum Verde sprej za usnu sluznicu sadrži parahidroksibenzoate koji mogu izazvati alergijsku reakciju trenutno ili usporeno.

Kako se upotrebljava lek Tantum Verde:
Ukoliko mislite da lek Tantum Verde, sprej za usnu sluznicu, suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
2-6 puta dnevno (svakih 1 1/2 - 3 sata) raspršite sprej na obolelo mesto. Jednim raspršivanjem oslobodi se 0.17 ml rastvora.:
Odrasli:
Po 4-8 raspršivanja na obolelo mesto, 2 do 6 puta dnevno.
Deca od 6 do 12 godina:
Po 4 raspršivanja na obolelo mesto, 2 do 6 puta dnevno.
Deca od 3 do 6 godina:
Po 1 raspršivanje na svakih 4 kg telesne mase, 2 do 6 puta na dan. Pri tome voditi računa da maksimalna doza ne prede po 4 raspršivanja, 2-6 puta na dan.
Ne sme se prekoračiti preporučena doza leka.
Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 3 dana, obavezno se konsultujte sa Vašim lekarom!

Uputstvo za korišćenje spreja:
1)  Uspraviti kanlu na sprej boci.
2)  Staviti kanilu u usta i usmeriti je prema zapaljenom mestu (usta ili grlo). Čvrsto pritisnuti klip na dole.    
Napomena:
Pri prvoj upotrebi spreja, nekoliko puta pritisnite klip na dole (3-4 puta) sve dok se ne pojavi odgovarajući mlaz. Sprej je sada spreman za upotrebu.

Ako ste uzeli više leka Tantum Verde nego što je trebalo:
Slučajno progutana manja količina leka nije opasna. Ukoliko je greškom progutana veća količina leka Tantum Verde, sprej za usnu sluznicu, odmah potražite savet lekara. Velike količine progutanog leka mogu izazvati neželjene reakcije kao što su: uznemirenost, konvulzije, znojenje, ataksija (gubitak koordinacije pokreta), tremor (drhtavica) i povraćanje.
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Tantum Verde, sprej za usnu sluznicu, nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!

Ako ste zaboravili da uzmete lek Tantum Verde:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek! Prvom prilikom uzmite sledeću dozu leka.

Ako naglo prestanete da uzimate lek Tantum Verde:
Upotrebu leka Tantum Verde sprej za usnu sluznicu možete prekinuti kada poželite, bez ikakvih smetnji po vaš organizam.
Moguća neželjena dejstva:
Kao i svi lekovi i lek Tantum Verde može da ima neželjena dejstva, mada se ona ne javljaju kod svih.
Učestalost pojavljivanja: veoma česta (>1110); česta (>1/100, <1/10]; povremena (>1/1000, <1/100]; retka (>1/10000, <1/1000]; veoma retka (<1/10000], ukjučujuči i izolovane slučajeve čija se ućestalost ne može utvrditi iz dostupnih podataka.
Gastro-intestinalni poremećaji:
Retka (1/1.000 - 1/10.000): osećaj pečenja u ustima, suva usta Imunološki poremećaji:
Retka (1/1.000 - 1/10.000): reakcije preosetljivosti Nepoznata: anafilaktička reakcija
Respiratorni, torakalni i medijastinalni poremećaji:
Veoma retka (<1/10.000): laringospazam (otok grkljana)
Poremećaji kože i potkožnog tkiva:
Povremena (1/100 - 1/1.000): osetljivost na svetlost (fotosenzibilnost) Veoma retka (<1/10.000): angioedem (postepeno oticanje lica i jezika)
Ako primetite neko navedeno ili neko drugo neželjeno dejstvo, obratite se svom lekaru.

Rok upotrebe:
4 godine. Lek ne upotrebljavati posie isteka roka upotrebe označenog na pakovanju. Lek se može upotrebljavati do poslednjeg dana navedenog meseca. Navedeni rok upotrebe se odnosi na proizvod pravilno uskladišten i u neoštećenom pakovanju.
Lekove ne treba bacati u kanalizaciju, niti kućni otpad. Pitajte svog farmaceuta kako da uklonite lekove koji Vam više nisu potrebni. Ove mere pomažu očuvanju životne sredine.

Čuvanje:
Držati lek Tantum Verde, sprej za usnu sluznicu van domašaja dece! Lek ne zahteva posebne uslove čuvanja.

Kako izgleda lek Tantum Verde i sadržaj pakovanja:
100 ml rastvora sadrži: 0.15 g benzidamin-hidrohlorida, što je ekvivalentno 0.134 g benzidamina.
Izgled: bistar, bezbojan rastvor sa ukusom peperminta.
0.15% rastvor u polietilenskoj boci sa raspršivačem, zapremine 30 ml, zapakovano u kartonsku kutiju.

Nosilac dozvole:
Bonifar d.o.o.

Proizvođač:
Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco - A.C.R.A.F. S.p.A., Ancona, Italija

Režim izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).