Apotekaonline
Korpa

TANTUM VERDE RASTVOR ZA ISPIRANJE USTA

TANTUM VERDE RASTVOR ZA ISPIRANJE USTA
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: ANGELINI PHARMA
  • Šifra proizvoda: BR-21561

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži intormacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija lli savet, obratite se lekaru ili farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara!

Zaštićen naziv leka, jačina leka: Tantum Verde, 0,15% rastvor za ispiranje usta.

Nezaštlčeno, generičko irme:
Benzidamin

Sadržaj aktivnih supstanci:
1,5mg benzidamina u 1ml

Sadržaj pomoćnih supstanci:
1ml rastvora sadrži:
glicerin, saharin, natrijum-bikarbonat, etanol (96%), metil p-hidroksibenzoat, aroma nane, polisorbat 20, E 104, E 131, prečišćena voda.

Šta je Tantum Verde i čemu je namenjen?
Tantum Verde je rastvor zelene boje za ispiranje usta i grla.

Sastav:
Farmaceutski obllk i sadržaj: rastvor za ispiranje usta; 1ml rastvora sadrži 1,5mg benzidamin hidrohlorida

Kako Tantum Verde deluje?
Aktivna supstanca benzidamin ublažava bol i ima izraženo protivupalno dejstvo koje nastupa brzo. Deluje lokalno. Dobro se podnosi i ciljano deluje nd slmptome upale i otežanog gutanja.

Kada se lek Tantum Verde upotrebljava?
Kod bolnih upala, otoka i iritaclje sluzokože u ustima i grlu, upale desni, parddontoze, upale krajnika, a pre svega kod prehiada sa bolovlma u grlu, ždrelu i ustima.

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetijivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.
Ne preporučuje se upotreba benzidamina kod osoba koje su preosetljive na salicilnu kiselinu, aspirin ili na nesteroldne antiinflamatorne lekove. Oprezno primenjivatl lek kod osoba sa bronhijalnom astmom. Deca do 11 godina treba da koriste Tantum Verde rastvor za ispiranje usta pod nodzorom odraslih.

Kada ne smete uzimati lek?
Ukoliko ste preosetljivi na bilo koju komponentu leka.

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Pri pravilnoj upotrebi i pridržavanju uputstva za upotrebu, lek se može koristiti u trudnoći i u toku dojenja,

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
U preporučenim terapijskim dozama nema dokaza o uticaju leka na sposobnost upravljanja motornim vozllom ili mašinama.

Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove?
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti, Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavija bez lekarskog recepta. Nisu poznate interakcije sa drugim lekovima.

Kako se lek Tantum Verde rastvor za ispiranje usta upotrebljava?
Ukoliko mislite da lek Tantum Verde suviše slabo lli jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
Ukoliko lekar nije drugačije odredio, pridržavajte se sledećeg doziranja: 2-3 puta dnevno posle jela sa 15ml (jedna kašika) nerazblaženog Tantum Verde rastvora ispirati usta ili grgljati 20-30 sekundi. Uobičajena terapija traje do 7 dana.

Ukoliko ste uzeli više leka nego što bl trebalo:
Slučajno progutana manja količina leka nlje opasna. Ukoliko greškom progutate veću količinu Tantum Verde rastvora za ispiranje usta (npr. deca), treba odmah potražiti savet lekara. Pokušajte da povratite progutani sadržaj. Velike količine progutanog leka mogu izazvati neželjene efekte kao što su nesanica, nemir, osip na koži, vizuelne halucinaclje, fotosenzibilizacija. Ove pojave same nestaju prestankom uzimanja leka.

Neželjena dejstva leka:
Neposredno nakon primene Tantum Verde rastvora za ispiranje usta može se javiti osećaj utrnulosti u ustima ili grlu, takav osećaj je deo delovanja leka i brzo nestaje. U veoma retkim slučajevlma mogu se javiti osećaj lakog pečenja na sluzokoži usta ili grla. muka ili povraćanje. Ukoliko se pojave neželjeni efektl koji nisu ovde navedeni, obavestite vašeg lekara ili apotekara o tome.

Čuvanje i rok upotrebe čuvanje:
Držati lek Tantum Verde rastvor za ispiranje usta van domašaja dece i čuvati na temperaturi do 25 stepeni, zaštićeno od svetlosti.

Rok upotrebe:
4 godine.
Lek ne upotrebljavati posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

Način izdavanja leka:
Lek se može izdavati i bez lekarskog recepta.

Posebne mere uništavanja neupotrebljenog leka ili ostatka leka:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Napomena:
Boca ima sigurnosni zatvarač za decu. Prilikom otvaranja prltisnite zatvarač na dole.

Pakovanje:
Kutija sadrži bocu zapremine 240ml

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.
 

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: tantum , verde , usta , grlo , ispiranje