Apotekaonline
Korpa

POVIDON JOD 200mg VAGITORIJE

POVIDON JOD 200mg VAGITORIJE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: OSTALO
 • Šifra proizvoda: BR-111

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik:
Povidon jod 200 mg vagitorije

Nezaštićen naziv leka:
Povidon-jod

Kvalitativni sastav:
Aktivna supstanca: povidon jod
Pomoćne supstance: glicerol 85%, makrogol 400, makrogol 6000

Kvantitativni sastav:
Jedna vagitorija sadrži:
povidon- jod 200mg (odgovara 20mg raspoloživog joda)

Farmaceutski oblik:
Vagitorije

Farmakoterapijska grupa:
ATC: G01AX11 Antiseptik (vaginalni)

Šta je lek Povidon jod i čemu je namenjen?
Povidon jod predstavlja kompleks joda i polimernog nosača povidona. Iz takvog kompleksa jod se postepeno oslobađa delujući protiv širokog spektra patogenih uzročnika: bakterija (gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija, osim bacila tuberkoloze), gljivica, virusa, protozoa, uključujući spore i ciste. Dejstvo povidon joda je dugotrajno i ne smanjuje se u prisustvu sekreta ili krvi.
Povidon jod vagitorije se upotrebljavaju za lečenje vaginitisa i vulvovaginitisa izazvanih nespecifičnim bakterijama, Candida albicans, Trihomonas vaginalis ili prouzrokovanih sa više različitih mikroorganizama.

Šta morate da pročitate pre upotrebe lek:
Ovaj lek NE SMETE upotrebljavati u sledećim slučajevima:

 • Ako ste alergični na povidon jod ili na neku od pomoćnih supstanci
 • Ako imate ozbiljno oboljenje štitne žlezde
 • Pri primeni radioaktivnog joda

Upozorenja i mere opreza:
Ako se u toku primene vagitorija pojavi osećaj peckanja, svrab i nadražaj, dalju upotrebu leka treba da prekinete i da se javite Vašem lekaru.
Ako u toku terapije dobijete menstruaciju, ne prekidajte lečenje već nastavite i dalje sa upotrebom vagitorija
Postoji mogućnost da vagitorije mogu da oštete kondome i dijafragmu i smanje njihovu kontraceptivnu efikasnost. Zbog toga bi trebalo da koristite još neku dodatnu kontraceptivnu zaštitu, najmanje 5 dana nakon prestanka upotrebe vagitorija
Ako pokušavate da zatrudnite izbegavajte upotrebu ovog leka, zbog moguće spermicidne aktivnosti povidon joda.

Deca:
Ne preporučuje se upotreba Povidon jod vagitorija kod devojčica pre puberleta.

Oboljenja:

 • Ako imate poremećaj u radu štitne žlezde, izbegavajte redovnu i dugotrajnu upotrebu Povidon jod vagitorija
 • Ako imate poremećaj u radu bubrega, potreban je oprez pri upotrebi ovog leka

Laboratorijski testovi:
U toku primene Povidon joda vagitorija, test trake za otkrivanje krvarenja u fecesu i urinu, mogu dati lažno pozitivne rezultate, što je posledica jake oksidativne aktivnosti povidon joda.
Ako je nastupila obimna resorpcija Povidon joda sa mesta primene, testovi za funkciju štitne žlezde mogu biti poremećeni.

Primena u trudnoći i dojenju:
Ne preporučuje se primena Povidon jod vagitorija za vreme trudnoće i dojenja, bez prethodne konsultacije sa Vašim lekarom.

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilima i mašinama:
Povidon jod ne utiče na sposobnost upravljanja motornim vozilima ili na rukovanje opasnim mašinama.

Na šta morate da pazite ako uzimate druge lekove?
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti.
Ako uzimate litijum, izbegavajte upotrebu Povidon jod vagitorija.

Kako se lek povidon jod upotrebljava?
Povidon jod vagitoriju oslobodite iz omotača i nakvasite vodom. Stavite ujutro i uveče po jednu vagitoriju, duboko u vaginu.Za vreme terapije preporučuje se da koristite uloške (ne tampone), kako bi se sprečilo prebojavanje rublja žuto-smedom bojom.Boja se, inače, lako ispira vodom sa kože i tkanina.
Trajanje terapije:
Terapija traje 14 dana u bilo kojoj fazi menstrualnog ciklusa, uključujući i dane menstruacije.
Ukoliko se simptomi ne smanjuju ili se javljaju novi, obavezno se javite lekaru.

Neželjene reakcije na lek:
Kao i svi lekovi i lek Povidon jod može imati neželjene reakcije.
U retkim slučajevima na mestu primene može da dođe do lokalne iritacije u vidu peckanja, svraba, bolne osetljivosti,neprijatnosti.
Ako primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na lek Povidon jod vagitorije, a nisu pomenuti u ovom uputstvu obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.

Čuvanje:
Čuvati lek van domašaja dece!
Čuvati na temperaturi do 25°C.

Pakovanje: Kutija sa 14 vagitorija

Rok upotrebe:
3 godine.
Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe koji je označen na pakovanju.

Način izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Posebne mere uništavanja neupotrebljenog leka ili ostatka leka:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važečim propisima.

Naziv i adresa proizvođača:
Hemofarm A.D. Beogradski put bb, 26300 Vršac

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).