• NOW B1

NOW B1, 100 tableta

Opis proizvoda:

Vitamin B-1 ili tiamin je bela, kristalna supstanca koja miriše na kvasac. Prvi put je izdvojen 1936. Otkrio ga je hemičar Robert Vilijams. Ljudski organizam ga ne sintetiše, pa se unosi hranom ili dodacima ishrani. Najviše ga ima u omotaču žitarica, kvascu i mesu, ali je osetljiv na visoku temperaturu, alkalnu sredinu i oksidaciju. Potrebe za tiaminom obično su povećane kod trudnica, pušača, za vreme bolesti, kod stresa ili posle hirurških intervencija. Pošto je B-1 hidrosolubilan, organizam ne može da napravi njegove zalihe i izbacuje ga urinom. Zato se po potrebi mora unositi suplementacijom, da bi njegovo prisustvo bilo konstantno.

 

Delovanje:

Važan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema, mišića, srca, krvnih sudova, pomaže rast, ima diuretička svojstva, a kao koenzim učestvuje u metabolizmu masti i ugljenih hidrata. Nedostatak tiamina dovodi do bolesti beri-beri, poremećaja nervnog i mišićnog tkiva. Neophodan je sportistima jer zajedno sa vitaminima B-2, B-3 i B-6 učestvuje u sticanju i iskorišćavanju energije, a bez njih metabolizam energetskih nutrijenata ne bi bio moguć. Ukratko on je važan za pretvaranje šećera iz krvi u energiju (Krebsov ciklus).

Vitamin B-1 je za pravilno funkcionisanje nervnog sistema neophodan jer učestvuje u biosintezi mnogih sastavnih delova ćelije, uključujući i neurotransmiter acetilholin i gama-aminobuternu kiselinu (GABA). B-1 može da ima pozitivan efekat i na pamćenje i učenje, naročito kod dece. kao učesnik u stvaranju hidrohlorne kiseline koja je važna za varenje, ima uticaja na pravilno funkcionisanje digestivnog sistema.

 

Vitamin B1 (Tiamin) može da bude podrška kod stanja kao što su:

 

Anemija

Alchajmerova bolest

Loša memorija I teškoće u učenju

Hepatitis

Postoperativni oporavak

Bolne menstruacije

Sastav:

Veličina porcije: 1 Tableta

Porcija po bočici: 100

  Iznos po porciji % Dnevne vrednosti*

* Dnevne potrebe na osnovu 2,000 kalorija dijeti

† Dnevna vrednost nije uspostavljena

Thiamine (kao Thiamine HCl) (Vitamin B-1)   100 mg   6670%  

Način primene:

1 tableta dnevno uz obrok

Pakovanje: 100 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

NOW B1

  • Brend: NOW
  • Šifra: 20160555
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 999,00 din


Tagovi: now, vitamin-b, complex, tablete, vitamini, b1, grčevi, ukočenost,