Apotekaonline
Korpa

NISITA SPREJ ZA NOS

NISITA SPREJ ZA NOS
427,00 RSD

Opis proizvoda

Drage pacijentkinje! Dragi pacijenti!
Molimo Vas da pažljivo pročitate uputstvo za upotrebu, zato što sadrži važne informacije o tome našta treba obratiti pažnju pri upotrebi ovog medidnskog sredstva. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru ili farmaceutu.

Šta sadrži Nisita® sprej za nos?
1ml izotoničnog rastvora sadrži 3,3mg natrijum hlorida i 8,3mg natrijumhidrogen karbonata. 
Ostali sastojci: prečišćena voda.

Nisita sprej za nos

Kada se Nisita® sprej za nos primenjuje?
-  Nisita® sprej za nos se primenjuje kod suve sluznice nosa
-  Kao dodatno lečenje kod zapušenog nosa, npr. kod obične prehlade
-  Za čišćenje i vlaženje sluznice nosa, npr. suv vazduh u prostoriji
-  Za lečenje krastica u nosu
-  Nisita® sprej za nos mogu koristiti odrasli, deca i odojčad.

Kada se Nisita® sprej za nos ne sme primenjivati?
-  Nema dostupnih podataka koji govore o tome da se Nisita® sprej za nos ne sme koristiti. Ne postoje posebne mere opreza za korišćenje Nisita® spreja za nos. Posle operacije nosa ili udesa, Nisita® sprej treba koristiti tek nakon saveta lekara.

Da li se Nisita® sprej za nos sme koristiti u toku trudnoće i dojenja?
-  Nema dostupnih podataka koji bi sugerisali da primena Nisita® spreja tokom trudnoće ili laktacije može da ima štetnih posledica.

Kako se upotrebljava Nisita® sprej za nos?
-  Odrasli i deca preko 2 godine starosti: nekoliko puta dnevno primeniti 1-2 prskanja u svaku nozdrvu.
-  Odojčad i deca do 2 godine starosti: 1 prskanje u svaku nozdrvu nekoliko puta dnevno.

-  Pre upotrebe skinuti zaštitni poklopac. Zatim nekoliko puta povući na dole pumpni mehanizam dok ne izađe prvi mlaz spreja. Sprej je spreman za upotrebu.
-  Vrh aplikatora uvući u nozdrvu, a zatim povući pumpni mehanizam. Pri tome bočicu držati uspravno, a glavu ne naginjati unazad. Za vreme rasprskivanja spreja, lagano udahnuti kroz nos. Na kraju, pumpni mehanizam se postepeno otpusti i aplikator lagano izvuče iz nosa.
-  Iz higijenskih razloga i da bi se izbegla infekcija, samo pojedna osoba treba da koristi bočicu Nisita® spreja. Nakon upotrebe aplikator treba oprati vodom, osušiti i ponovo vratiti na bočicu.

Koliko dugo se sme koristiti Nisita® sprej za nos?
-  Nisita® sprej se može, po potrebi, koristiti i duže vreme. Ako i posle 14 dana primene spreja ne dođe do poboljšanja, treba se obratiti lekaru ili farmaceutu.

Koja neželjena dejstva može da ima Nisita® sprej?
-  Pri preporučenoj primeni Nisita® spreja za nos ne treba očekivati pojavu neželjenih efekata.

Čuvanje i rok upotrebe:
-  Čuvati na temperaturi do 25°C.
-  Čuvati van domašaja dece!
-  Nisita® sprej za nos se može koristiti samo do datuma koji je utisnut na pakovanju.

Rok upotrebe:
3 godine od datuma proizvodnje. Nakon prvog otvaranja sprej se ne sme koristiti duže od 6 nedelja.

Pakovanje:
Plastična bočica sa sprej aplikatorom, sa 20 ml rastvora.

Proizvođač:
Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG
Herzbergstr. 3
61138 Niederdorfelden
Nemačka

Nosilac dozvole za stavljanje u promet:
Salveo d.o.o. Beograd Tošin bunar272 11070 Novi Beograd Republika Srbija
Reš. br. 04-261/10 od 22.04.2010

Informacije o Nisita spreju za nos:

Sluznica disajnih puteva:

Disajni putevi su obloženi sluznicom koja omogućava normalno funkcionisanje disajnih organa. U sluznicama gornjih disajnih organa smeštene su žlezdane ćelije i treplje (cilije). Žlezdane ćelije luče tečnost (sekret) koja osigurava da se udahnut vazduh (oko 10 000 litara dnevno) očisti od patogena, prašine, prljavštine, a i da se ovlaži. Cilije svojim stalnim pokretima pokreću zadržane čestice sa disajnih puteva na spolja ili pak preko grla u želudac.
Nedovoljno vlaženje sluznice remeti ovaj proces, olakšava se prodiranje mikroorganizama i prljavštine, remeti se osećaj ukusa i mirisa, a osim toga može doći i do nadražaja sluznice.

Naš nos - funkcija i zadatak:
Naš nosje organ sa višezadataka. Osim što služi kao linija odbrane od stranih tela i štetnih mikroor- ganizama on služi i kao termoregulator za vazduh koji udišemo grejući hladan zimski vazduh ili hladeći pregrejan vazduh leti.Tako u pluća dospeva ovlažen vazduh telesne temperature iz koga su odstranjeni prašina i mikroorganizmi. Iz ovih razloga bi disanje uvek trebalo da se odvija preko nosa a ne putem usta. U slučaju kada je sluznica isušena, nos nije u stanju da izvrši svoje zadatke.

Suva siuznica nosa:
je čest problem koji pogađa sve starosne grupe i to tokom cele godine. Suva sluznica ometa normalno disanje, osećaj ukusa i mirisa a i olakšava prodor stranih tela i patogenih mikroorganizama u organe disanja i time povećava verovatnoću obolevanja što nesumnjivo umanjuje kvalitet života.

Uzroci koji dovode do isušenja sluznice disajnih puteva:
-  Sporedni efekti nekih lekova
-  Pojedina oboljenja kao diabetes
-  Klimatizovane ili nepravilno grejane prostorije
-  Prašina i druge nadražujuće materije
-  Kod starih osoba

Preporuke i mogućnosti lečenja:
Lekovito svojstvo soli se već vekovima koristi u narodnoj medicini i homeopatiji. Tako je poznato da je boravak na moru ili u banjama sa slanom vodom blagotvoran za ljude sa oboljenjima disajnih organa. U spreju su sadržane soli koje upijaju vodu i na osnovu toga obezbeđuju vlažnu klimu u nosnoj šupljini.

Nisita® sprej je mnogostruko primenljiv:

Za prevenciju:
-  Štiti nosnu sluznicu od isušivanja kada je vazduh presušen
-  Sprečava kontakt sluzokože sa nadražujućim materijama iz vazduha

Za terapiju:
-  Vlaži sluzokožu nosa
-  Omekšava kruste u nosu
-  Kao pomoć pri prehladi dece i beba
-  Poboljšava prohodnost disajnih puteva i time umanjuje hrkanje

Za negu nakon bolesti:
Potpomaže regeneraciju sluzokože nakon prehlada, krvarenja iz nosa, oštećenja sluzokože ili operacija

Pored Nisita® spreja preporučujemo i Nisita® mast za nos.

Pre upotrebe detaljno prouciti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek-posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.
 

 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: nisita , sprej , za , nos , uho , grlo , nos , prehlade , kijavica , alergije , salveo