Apotekaonline
Korpa

OLYNTH SPREJ ZA ODRASLE I DECU IZNAD 6 GODINA

OLYNTH SPREJ ZA ODRASLE I DECU IZNAD 6 GODINA
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Rasprodato
  • Brend: OSTALO
  • Šifra proizvoda: BR-564154

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Šta je lek Olynth sprej za nos, rastvor i čemu je namenjen?
Preparat Olynth® sprej za nos, rastvor sadrži aktivnu supstancu ksilometazolin, koja sužava krvne sudove, te time postiže smanjenje otoka sluzokože.
Primenjuje se:
-    za smanjivanje otoka nosne sluznice i smanjenje sekrecije iz nosa u akutnim zapaljenjima nosne sluznice kod prehlade, alergijske ili vazomotorne kijavice (rinitisa)
-    za olakšano izbacivanje sekreta kod zapaljenja paranazalnih sinusa, kao i kod katara Eustahijeve tube vezano za kijavicu
Olynth® 0.05% sprej za nos, rastvor kod kijavice namenjen je deci uzrasta od 2 do 6 godina.
Olynth® 0.1 % sprej za nos, rastvor kod kijavice namenjen je odraslima i deci školskog uzrasta.

Šta sadrži lek OLYNTH® sprej za nos, rastvor:
1 ml Olynth® sprej za nos, rastvora sadrži 0.5 mg/ml ili 1 mg/ml ksilometazolin-hidrohlorida.
Pomoćne supstance: benzalkonijum-hlorid, natrijum-edetat, natrijum-hlorid, dinatrijum-fosfatdihidrat, natrijum-hidrogenfosfat, bezvodni, sorbitol 70% (nekristališući), voda, prečišćena
.

Šta treba da znate pre nego što uzmete lek Olynth sprej za nos, rastvor?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.
Lek OLYNTH sprej za nos, rastvor, ne smete koristiti:
-    preosetljivosti na neki od sastojaka Olynth® sprej za nos, rastvora
-    suvog zapaljenja sluzokože nosa sa formiranjem krasta (rhinitis sicca)
Olynth 0.05% sprej za nos, rastvor kod kijavice ne smete koristiti kod odojčadi i male dece do 2 godine starosti.
Olynth 0.1 % sprej za nos, rastvor kod kijavice ne smete koristiti kod odojčadi i male dece mlađe od 6 godina.
Zbog sadržaja benzalkonijum-hlorida kao konzervansa Oiynth® sprej za nos, rastvor kod kijavice ne sme da se koristi u slučaju utvrđene preosetljivosti na ovu supstancu.

Kada uzimate lek OLYNTH® sprej za nos, rastvor posebno vodite računa:
Kada Olynth® sprej za nos, rastvor kod kijavice smete da koristite tek nakon konsultacija sa svoiim lekarom?

U daljem tekstu biće opisano, kada Olynth® sprej za nos, rastvor kod kijavice smete da koristite samo pod određenim uslovima i uz posebne mere opreza. Molimo, pitajte svog lekara vezano za njih. To važi i ako su se ovi navodi nekad ranije odnosili na Vas.
Dugotrajnu primenu i predoziranje treba izbegavati, pre svega kod dece. Primena kod dece u uzrastu od 2 do 6 godina i u većim dozama dozvoljena je isključivo uz nadzor lekara.
Dugotrajno korišćenje lekova kod kijavice koji smanjuju otok sluzokože može dovesti do hroničnog otoka, a na kraju i do atrofije sluzokože nosa. Pacijenti sa glaukomom, posebno sa glaukomom zatvorenog ugla, pre korišćenja lekova kod kijavice sa ksilometazolinom treba da se posavetuju sa lekarom.

Olynth® sprej za nos, rastvor sme da se primenjuje samo nakon pažljivog razmatranja koristi i rizika u sledećim slučajevima:
-    kod pacijenata koji se leče inhibitorima monoaminooksidaze i drugim lekovima koji eventualno povisuju krvni pritisak
-    kod povećanog očnog pritiska, naročto kod glaukoma zatvorenog ugla
-    teških oboljenja srca i krvotoka (npr. oboljenje krvnih sudova srca, hipertenzija)
-    kod feohromocitoma
-    poremećaja metabolizma (npr. hipertireoza, dijabetes)
-    uvećanja prostate

Primena drugih lekova:
Imajte na umu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta.

Koji lekovi utiču na dejstvo Olynth® sprej za nos, rastvora kod kijavice?
Kod istovremene primene Olynth® sprej za nos, rastvora kod kijavice i određenih psihostimulansa (inhibitori monoaminooksidaze tipa tranilcipromina ili tricikličnih antidepresiva), usled dejstava na funkcije srca i krvotoka može doći do povišenja krvnog pritiska.
Molimo, imajte na umu da se ovi podaci mogu odnositi i na lekove koje ste nedavno uzimali.

Primena leka OLYNTH® sprej za nos, rastvor sa hranom ili pićima:
Nije primenljivo.

Primena leka OLYNTH® sprej za nos, rastvor u periodu trudnoće i dojenja:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Olynth® sprej za nos, rastvor kod kijavice ne treba da se koristi u trudnoći, pošto ne postoji dovoljno podataka o primeni kod trudnica. Ne bi trebalo da se koristi ni u periodu dojenja, pošto nije poznato, da li aktivna supstanca prelazi u majčino mleko.

Uticaj leka OLYNTH sprej za nos, rastvor na upravljanje motornim vozilima i rukovanje mašinama:
Kod duže upotrebe ili povećanog doziranja Olynth® sprej za nos, rastvora kod kijavice ne mogu se isključiti uticaji na funkcije srca i krvotoka, ili na nervni sistem.
U ovim slučajevima može da bude ugrožena sposobnost upravljanja motornim vozilima i mašinama. Posebno imajte na umu da alkohol još više pogoršava Vašu sposobnost učešća u saobraćaju!

Važne informacije o nekim sastojcima leka OLYNTH® sprej za nos, rastvor:
Zbog sadržaja benzalkonijum-hlorida kao konzervansa Olynth® sprej za nos, rastvor kod kijavice ne sme da se koristi u slučaju utvrđene preosetljivosti na ovu supstancu.

Kako se upotrebljava lek Olynth sprej za nos, rastvor:
Ukoliko mislite da lek Olynth sprej za nos, rastvor suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
Naredno uputstvo za doziranje primenjuje se ako Vam lekar nije drugačije propisao Olynth® sprej za nos, rastvor kod kijavice. Molimo, pridržavajte se uputstva za primenu, pošto u suprotnom Olynth® sprej za nos, rastvor kod kijavice ne može ispravno da deluje.
Nemojte prekoračiti preporučeno doziranje i dužinu primene!

Koliko Olynth® 0.05% sprej za nos, rastvor kod kijavice treba da koristite i koliko često?
Ako nije drugačije propisano, deci uzrasta od 2 do 6 godina prema potrebi ubrizgava se do 3 puta dnevo po jedna doza Olynth® 0.05% sprej za nos, rastvora kod kijavice u svaku nozdrvu.

Koliko Olvnth® 0.1 % sprej za nos, rastvora kod kijavice treba da koristite i koliko često?
Ako nije drugačije propisano, odrasli i deca školskog uzrasta prema potrebi ubrizgavaju do 3 puta dnevo po jednu dozu Olynth® 0.1% sprej za
nos, rastvora kod kijavice u svaku nozdrvu. Doziranje zavisi od individualne osetljivosti i kliničkog efekta.

Kako treba da koristite Oynth sprei za nos,rastvor, kod kijavice?
Skinite zaštitni poklopac. Pre prve upotrebe više puta pritisnite dok ne izađe ujednačen oblak spreja. Sprej se kod svake sledeće upotrebe odmah može koristiti. Aplikator bočice ubaciti u nozdrvu i jednom pritisnuti, potom i u drugu nozdrvu. Prilikom ubrizgavanja disati lagano kroz nos. Bočicu sa sprejom držati u uspravnom položaju. Nemojte ubrzigavati u vodoravnom položaju ili ka dole. Iz higijenskih razloga, posle svake upotrebe aplikator treba obrisati, pa tek onda staviti zaštitni poklopac. Ksilometazolin - sprej za nos rastvor ne treba da se koristi duže od 5 dana, osim ako to lekar ne propiše. Ponovna primena trebalo bi da usledi tek nakon pauze od nekoliko dana.
Oko dužine primene kod dece načelno se treba posavetovati sa lekarom.
Primena u slučaju hronične kijavice treba da se vrši isključivo pod lekarskim nadzorom, zbog opasnosti od atrofije sluzokože nosa.

Ukoliko ste uzeli više leka Olynth sprej za nos, rastvor nego što je trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Olynth sprej za nos, rastvora nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!
Usled predoziranja mogu nastupiti sledeći efekti: proširenje zenica (midrijaza), mučnina, povraćanje, modrilo usana (cijanoza), temperatura, grčevi, poremećaji srca i krvotoka (tahikardija, kardijalna aritmija, kolaps, srčani zastoj, hipertenzija), poremećaji funkcije pluća (edem pluća, poremećaji disanja), psihičke smetnje. Pored toga, može doći i do pospanosti, sniženja telesne temperature, usporavanja srčanog rada, sniženja krvnog pritiska slično šoku, prestanka disanja i kome. Terapija je davanje medicinskog uglja, ispiranje želuca ili davanje kiseonika. Prema potrebi, treba tretirati visok krvni pritisak, temperaturu i grčeve.

Ako ste zaboravili da uzmete lek Olynth sprej za nos, rastvor:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!
Sledeći put nemojte uzimati dvostruku količinu, već nastavite sa primenom, kako je opisano u uputstvu za doziranje.

Ako naglo prestanete da uzimate lek Olynth® sprej za nos, rastvor:
Nije primenljivo.

Moguća neželjena dejstva:
Disajni putevi:
Olynth® sprej za nos, rastvor kod kijavice može pre svega kod osetljivih pacijenata da izazove privremene lake nadražaje (pečenje ili suvoća nosne sluzokože).
Često, nakon smanjivanja dejstva može da dođe do pojačanog otoka sluzokože (reaktivna hiperemija).
Povremeno: krvavljenje iz nosa, kijanje.
Dugotrajna ili česta upotreba, kao i veće doze Olynth® sprej za nos, rastvora kod kijavice mogu dovesti do nadražaja (pečenje ili suvoća nosne sluzokože) i pojačanog otoka sluznice, koji se usled povećane upotrebe leka pogoršavaju (rhinitis medicamentosa), ili medikamentozni rinitis. Ovaj efekt može nastupiti već i posle petodnevnog tretmana, te nakon produžavanja primene može da izazove trajno oštećenje sluzokože sa formiranjem krasta (rhinitis sicca).
Nervni sistem:
Retki su glavobolja, nesanica ili pak umor.
Izuzetno retko: halucinacije (pre svega kod dece).
Srce i krvotok:
Povremeno dolazi do uticaja na srce i krvotok, kao npr. lupanje srca, ubrzani puls, povišenje krvnog pritiska.
Izuzetno retko: poremećaji srčanog ritma.
Koštano-mišićni sistem:
Izuzetno retko: grčevi (pre svega kod dece).
Imuni sistem:
Povremeno: reakcije preosetljivosti (kožna ospa, svrab, otoci kože i sluzokože).
Ako kod sebe primetite neželjena dejstva koja nisu navedena u ovom uputstvu, molimo obavestite o tome svog lekara ili farmaceuta.

Kako čuvati lek olynth  sprej za nos, rastvor:
Držati lek OLYNTH® sprej za nos, rastvor van domašaja dece!

Rok upotrebe:
Rok upotrebe je 3 godine.
Nakon otvaranja, Olynth® sprej za nos, rastvor iz higijenskih razloga ne treba da se koristi duže od 12 nedelja.
Olynth® sprej za nos, rastvor ne treba da se koristi posle isteka roka upotrebe koji je označen na pakovanju leka.

Čuvanje:
Čuvati na temperaturi do 25°C.

Kako izgleda lek OLYNTH® sprej za nos, rastvor i sadržaj pakovanja
Olynth® sprej za nos, rastvor sadrži 0.5 mg/ml, 1x10 ml (0.05%). U složivoj kartonskoj kutiji nalazi se 1 staklena bočica x 10ml (0.05%) Olynth® spreja za nos, rastvora i uputstvo za lek.
Olynth® sprej za nos, rastvor sadrži 1mg/ml, 1x10 ml (0.1%). U složivoj kartonskoj kutiji nalazi se 1 staklena bočica x 10ml (0.1%) Olynth® spreja za nos, rastvora i uputstvo za lek.

Nosilac dozvole za lek:
Johnson & Johnson S.E. Inc. Predstavništvo Omladinskih brigada 88b Beograd

Režim izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo.O indikacijama,merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.
 

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).