Apotekaonline
Korpa

HEPATHROMBIN H REKTALNA MAST

HEPATHROMBIN H REKTALNA MAST
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: OSTALO
  • Šifra proizvoda: BR-65126546

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pre upotrebe pažljivo pročitajte ovo uputstvo!

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za otklanjanje simptoma bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Uputstvo sačuvajte. Možda ćete želeti ponovo da ga pročitate. Ako imate dodatnih pitanja obratite se Vašem lekaru ili farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju, obavezno posetite Vašeg lekara.

Ovaj lek ne bi trebalo da koristite duže od 7 dana.

Zaštićen naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik: HEPATHROMBIN H rektalna mast (65i.j./g + 2,233mg/g +30mg/g)

Nezaštićeno, generičko ime: heparin-natrijum, prednizolon, polidokanol

Sadržaj aktivnih supstanci: 1g rnasti sadrži: 65i.j. heparin-natrijuma; 2,233mg prednizolonacetata; 30mg poli-dokanola.

Sadržaj pomoćnih supstanci: Hepathrombin H rektalna mast sadrži sledeće pomoćne supstance: parafin, čvrsti; lanolin, bezvodni; silicijum-dioksid, bezvodni; parafin, gusto-tečni.

Naziv i adresa nosiocadozvole za stavljanje leka u promet: Hemofarm A.D., Beogradski put b.b., 26300 Vršac, Republika Srbija

Naziv i adresa proizvođača: Hemofarm A.D., Beogradski put b.b., 26300 Vršac, Republika Srbija

ŠTA JE LEK HEPATHROMBIN H I ČEMU JE NAMENJEN?
HEPATHROMBIN H sadrži kao aktivne sastojke heparin-natrijum, prednizolonacetat, polidokanol i u toj kombinaciji omogućava efikasno lečenje karakterističnih pratećih pojava i posledica hemoroida (šuljeva).

SASTAV:
Hepathrombin H rektalna mast sadrži 65i.j. heparin-natrijuma, 2,233mg prednizolonacetata i 30mg polidokanola (žućkasto bela, poluprovidna, homogena, gelu slična mast, karakterističnog mirisa).

PAKOVANJE:
Tuba sa 20g rektalne masti

BROJ REŠENJAI DATUM:
2063/2007/12 od 25.09.2007.

KAKO LEK HEPATHROMBIN H DELUJE?
HEPATHROMBIN H rektalna mast efikasno otklanja prateće pojave i posledice hemoroida (šuljeva) u anorektalnom području kao što su svrab, žarenje, peckanje, bolovi i vlaženje (videti Kada se lek Hepathrombin H upotrebljava?). Zahvaljujući čistom heparinu, Hepathrombin H sprečava zgrušavanje krvi u hemoroidima, prednizolon deluje antiinflamatomo (antizapaljenski), antipruriginozno (otklanja svrab), a polidokanol ispoljava lokalno anestetičko dejstvo.

KADA SE LEK HEPATHROMBIN H UPOTREBLJAVA?
Hepathrombin H rektalna mast je namenjena za kratkotrajnu primenu u terapiji simptoma unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida i analnih fisura.

ŠTA MORATE DA PROČITATE PRE UPOTREBE LEKA?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imaie neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

KADA NE SMETE UZIMATI HEPATHROMBIN H?
-  Ukoliko ste alergični na aktivne ili bilo koju od pomoćnih supstanci leka
-  Ukoliko imate virusnu infekciju u predelu čmara (npr. herpes, herpes zoster, ovčije boginje)
-  Ukoliko imate bakterijsku ili gljivičnu infekciju kože u predelu čmara koja nije lečena
-  Ukoliko imate pojačanu sklonost ka krvavljenju
-  Ukoliko ste trudni ili planirate da ostanete trudni

UPOZORENJA  I MERE OPREZA:
Treba izbegavati dugotrajnu kontinuiranu primenu Hepathrombin H rektalne masti jer se povećava rizik od ispoljavanja neželjenih efekata leka. Dugotrajna primena kod dece može dovesti do smanjene funkcije nadbubrežne žlezde i samim tim do smanjene otpomosti ka infekcijama. Hepathrombin H rektalnu mast ne treba primenjivati duže od 7 dana. Ukoliko postoji infekcija u predelu čmara lekar će Vam propisati lek za terapiju infekcije. Na mestu primene Hepathrombin H rektalne masti ne treba koristiti nikakve obloge. Ukoliko ne dođe do olakšanja simptoma oboljenja konsultujte Vašeg lekara.

UZIMANJE LEKA HEPATHROMBIN H SA HRANOM ILI PIĆIMA:
Nije relevantno za preparat.

PRIMENA U TRUDNOĆI I DOJENJU:
-  Pre nego što počnete da uzimate neki lek, u periodu trudnoće i dojenja, posavetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom
-  Ne preporučuje se primena Hepathrombin-a H u trudnoći, a posebno u prvom tromesečju (videti Kada ne smete uzimati Hepathrombin H) jer se ne može u potpunosti isključiti uticaj leka na razvoj bebe. U kasnijem periodu trudnoće (II i III tromеsečje), lek možete da uzimate, ali samo ako je to neophodno i nakon konsultacija sa Vašim lekarom; u tom slučaju savetuje se oprez. Ne koristite lek u većoj količini ili u dužem vremenskom periodu nego što Vam je to savetovao lekar
-  Ukoliko dojite možete da uzimate ovaj lek samo kada je to neophodno i nakon konsultacija sa Vašim lekarom

UTICAJ NA PSIHOFIZIČKE SPOSOBNOSTI PRILIKOM UPRAVLJANJA MOTORNIM VOZILOM I MAŠINAMA:
Nema podataka da Hepathrombin H može da utiče na psihofizičku sposobnost prilikom upravljanja motomim vozilom ili rukovanja mašinama.

ŠTA MORATE DA ZNATE O POMOĆNIM MATERIJAMA KOJE SADRŽI LEK HEPATHROMBIN H?
Hepathrombin H rektalna mast sadrži lanolin, koji može dovesti do lokalnih reakcija na koži (npr. kontaktni dermatitis).

NA ŠTA MORATE PAZITIAKO UZIMATE DRUGE LEKOVE?
-  Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Ove informacije su izuzetno važne jer upotreba više od jednog leka u isto vreme može oslabiti ili pojačati njihovo dejstvo.
-  Ne preporučuje se primena Hepathrombin-a H sa ostalim preparatima za rektalnu primenu.

KAKO SE LEK HEPATHROMBIN H UPOTREBLJAVA?
-  Hepathrombin H rektalna mast se kod spoljašnjih promena nanosi na obolelo područje 2-4 puta dnevno u toku 7 dana. Prvog dana terapije, da bi brže došlo do olakšanja simptoma, može se primeniti do četiri puta.
-  Kod unutrašnjih hemoroida, na tubu se pričvrsti priložena cevčica, koja se zatim uvlači u završetak debelog creva i lakim pritiskom na tubu se istisne mala količina masti.

UKOLIKO STE UZELIVIŠE LEKA NEGO ŠTO BI TREBALO:
Ukoliko ste uzeli više leka od onoga što je navedeno u tekstu uputstva (predoziranje) ili je neko drugi slučajno uzeo Vaš lek, odmah se obratite Vašem lekaru, farmaceutu ili najbližoj zdravstvenoj ustanovi!

UKOLIKO STE ZABORAVILI DA UZMETE LEK HEPATHROMBIN H:
Ukoliko ste preskočili da uzmete dozu leka, uzmite je što je pre moguće. Međutim, ukoliko se približilo vreme za uzimanje sledeće doze, nastavite sa uzimanjem leka po preporučenom režimu.

ŠTA SE DEŠAVA AKO NAGLO PRESTANETE DA UZIMATE LEK HEPATHROMBIN H?
Nije relevantno za preparat.

NEŽELJENA DEJSTVA LEKA:
-  Kao i svi lekovi, i Hepathrombin H može imati neželjena dejstva kod nekih pacijenata, mada se ona retko javljaju
-  Dugotrajna primena može da dovede do usporenog zarastanja ranica na koži i tanjenja kože
-  Retko se mogu javiti alergijske reakcije (reakcije preosetljivosti), kao i lokalne iritacije
-  Ukoliko primetite bilo koje navedeno neželjeno dejstvo koje se ne povlači ili Vas uznemirava, obratite se Vašem lekaru
-  Ukoliko primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na Hepathrombin H rektalnu mast, a nisu pomenuti u uputstvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta

ČUVANJE I ROK UPOTREBE ČUVANJE:
-  Držite lek Hepathrombin H van domašaja dece!
-  Čuvajte ovaj lek na temperaturi do 25°C.

ROK UPOTREBE:
3 godine. Lek se ne sme koristiti nakon isteka roka upotrebe označenog na pakovanju.

NAČIN IZDAVANJA LEKA
Hepathrombin H se može izdavati i bez lekarskog recepta.

POSEBNE MERE UNIŠTAVANJA NEUPOTREBLJENOG LEKA ILI OSTATAKA LEKA:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima

DATUM POSLEDNJE REVIZIJE TEKSTA UPUTSTVA:
Jul. 2008. 

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek-posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).