Apotekaonline
Korpa

GRECIAN LADY ŽENSKI LOSION 125ml

GRECIAN LADY ŽENSKI LOSION 125ml
2.446,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: COMBE PHARMA
  • Šifra proizvoda: BR-14551

Opis proizvoda

Losion za vraćanje prirodne boje sedoj kosi (za žene).

Grecian 2000- Formula protiv sede kose!

Malo sede kose često muškarcima daje siguran i otmen izgled. S druge strane, previše siva kosa nije tako atraktivna: “otmen izgled“ ubrzo postaje “stariji izgled“. I što je još gore, čovek se tada odmah i oseća starije. Iz ovog razloga su milioni muškaraca otkrili Grecian 2000 (koji jednostavno “obrće“ proces sedenja kose) kako bi u prikladnoj meri izgledali mlađe i tako se i osećali. Da biste razumeli, kako to Grecian 2000 tako zapanjujuće deluje, morate pre svega znati zašto i kako je kosa uopšte postala seda.

Šta je uzrok sedenja kose?

Kosa se pretežno sastoji iz proteina. Sadrži melanin, koji daje prirodnu boju kosi.Melanin se nalazi kako u crnoj, tako i u plavoj kosi. Različite boje kose postoje zbog različitog procenta pigmenta melanina u njima: tamne kose sadrže više melanina nego svetle. Vremenom saržaj melanina u kosi  može toliko da se smanji, da kosa postane seda. To se po pravilu ne dešava odjednom celoj kosi. Kod većine muškaraca taj proces počinje sa nekoliko pojedinačnih sedih dlaka, a zatim postepeno zahvata i preostalu kosu. Kada nestane sav melanin iz kose, ona postaje bela. Pod mikroskopom se jasno može videti postepeni gubitak melanina i prelazak kose iz tamno smeđe, preko smeđe i svetlo smeđe do sede.

Kako Grecian 2000 “obrće“ proces sedenja kose?
Grecian 2000 deluje na prirodne elemente kose tako što na mestima gde je nekada bio melanin razvija njemu potpuno sličan pigment. Pri svakoj upotrebi povećava sa procenat tog pigmenta u kosi – proces sedenja je jednostavno “obrnut“. Na mikroskopu se sada vidi prelazak kose od sede, preko svetlo smeđe i smeđe, do tamno smeđe.

Grecian 2000 je delotvoran za sve tipove kose, a svako sebi podešava proces farbanja, t.j. svako određuje željenu nijansu kose. Možete čak-opet po želji-ostaviti malo sede kose na temenu ili zulufima.

Formula Grecian 2000 je specijalno izmišljena da bi se izbeglo prezasićene kose jakim farbama, a da stalan prirodni izgled kose bude zagarantovan. Zato vas molimo da štedljivo upotrebljavate Grecian 2000 : inače, u retkim slučajevima, može se desiti da pri prvoj upotrebi, ili kad upotrebite previše preparata nešto iscuri. Moguće fleke odmah uklonite, lagano pređite preko njih sa nešto vode i sapuna, odnosno sredstva za pranje.

Da li će kosa izgledati prirodno posle upotrebe preparata Grecian 2000?
Da, potpuno prorodno. Jedinstvena veza melanin-protein daje kosi lepu, prirodno-strukturiranu boju. Kada biste jednom pažljivo posmatrali svoju kosu, konstatovali biste da boja nije sasvim ravnomerno raspoređena ili da ne preovlađuje samo jedna nijansa. Prirodan izgled kose proističe upravo od finih, različitih nijansi, koje opet potiču od ostvarene veze melanin – protein. Istovetan efekat možete postići uz Grecian 2000 koji se sastoji iz proteina kose.                                                                                     

Kako može jedna bezbojna tečnost da deluje identično kao sve farbe za kosu?
Kod prirodne boje  kose-svejedno da li se radi o tamno-smeđoj, svetlo-smeđoj ili plavoj kosi- nijansa je određena mnoštvom pigmenata u korenu kose. Na istom principu radi Grecian 2000, t.j. na svetlo-smeđu kosu treba naneti manje preparata Grecian 2000 nego na tamno-smeđu.  Uz Grecian 2000 vi kontrolišete proces potamnjivanja kose i tako određujute kada je postignuta odgovarajuća nijansa.

Da li je Grecian 2000 jednostavan za upotrebu?
Pri korišćenju preparata Grecian 2000 nema mešanja, mazanja ni opširne procedure. Grecian 2000 je blaga, bezbojna tečnost, isto tako jednostavna i bezbedna za upotrebu kao vodica za kosu. Sve što treba da uradite je da nanesete Grecian 2000 na kosu. Preparat ispočetka trba da koristite svakodnevno, dok ne postignete željenu boju kose. To najčešće traje nekoliko nedelja.

Nakon tog perioda, nanosite preparat onoliko često koliko smatrate da je potrebno da biste održali postignutu boju-po pravilu se preporučuje korišćenje 1-2 nedeljno.

Da li Grecian 2000 odmah deluje?
Da i ne. Iako proces tamnjenja sa Grecian 2000 odmah počinje, boja kose se lagano vraća, pojačava se posle svake upotrebe sve više. Grecian 2000 deluje tako oprezno, da se tokom prve upotrebe ne može uočiti nikakva očigledna promena.

Stoga i kada imate samo pojedinačne sede dlake, može biti potrebno isto vremena da se stigne do očiglednog rezultata kao i kada su čitavi delovi kose potpuno beli.Ipak, vaša kosa će od samog početka izgledati lepše i zdravije, zahvaljujući supstancama za negu kose sadržanim u Grecian 2000 koje neodložno deluju.

Može li Grecian 2000 da ošteti kosu?
Ne, Grecian 2000 ne sadrži hemikalije, koje mogu oštetiti kosu. Naprotiv, zahvaljujući sastavnim delovima ovog preparata koji neguju kosu, kosa se oporavlja i izgleda zdravije.

Da li postoji rizik od prejakog odnosno preslabog bojenja kose?
Ne. V imate potpunu kontrolu nad  Grecian 2000, sami odlučujete koliko boje želite da povratite kosi. T.j. možete nastaviti sa upotrebom preparata, ali i u svakom trenutku prekinuti tretman, kao što je isključen i svaki rizik da rezultat korišćenja preparata Grecian 2000 bude previše svetla kosa, ili(što je još manja verovatnoća) da vam kosa odmah postane previše tamna.

Da li je moguće da zadržati nešto sede kose?
To je upravo  ono na šta su mnogi spremni. Ako radi ličnog zadovoljstva želite da zadržite neki prosedi pramen kose,npr. na šiškama, onda na te pramenove nemojte nanositi Grecian 2000.

Šta treba uraditi kada su nam samo šiške sede i želimo samo na tom mestu da se rešimo sede kose?
U tom slučaju nemojte nanositi Grecian 2000 na celu kosu. Nanesite preparat samo na one delove kojima želite da povratite prirodnu boju. Zatim očešljajte kosu kako ste navikli, da bi se postigao ravnomeran prelaz.

Koja količina preparata Grecian 2000 treba da se nanese pri jednoj upotrebi da bi se postigla željena boja?
Kosa ne trba da bude mnogo natopljena sa Grecian 2000, već samo blago navlažena, i to samo na onim mestima gde želite kosi da povratite boju prirodnog izgleda. Svakodnevnim korišćenjem preparata Grecian 2000, vaša kosa će neupadljivo postajati tamnija.

Naravno, od dužine i strukture kose zavisi koju količinu preparata treba naneti pri jednoj upotrebi.

Da li je bolje nanositi Grecian 2000 ujutru ili uveče?
Većina nanosi Grecian 2000 ujutru, ali svako doba dana je pogodno: sami odlučite kada vam najviše odgovara. Pre svakog nanošenja kosa treba da budesuva ili barem dobro istrljana peškirom posle pranja, ali nikada mokra.

Da li je potrebno nositi gumene rukavice pri nanošenju preparata Grecian 2000?
Ne. Grecian 2000 ne prodire u kožu. Ne trba da nosite gumene rukavice, kapu, niti bilo šta od zaštitne opreme koju biste inače upotrebili pri korišćenju farbe za kosu.

Kako se dostiže željena boja kose?
Svakodnevnom upotrebom preparata Grecian 2000 kosa postepeno razvija moćnu boju , isprva svetlu, koja potom prelazi u tamnije tonove, ako vi to želite.

Jednom kada postignete željenu boju, prestanite sa svakodnevnom upotrebom i počnite da koristite preparat onoliko

često koliko smatrate da je potrebno da biste održali postignutu željenu boju (otprilike 2 puta nedeljno).

Koliko se dugo boja zadržava na kosi kada se prestane sa upotrebom preparata Grecian 2000?
Ako prestanete sa upotrebom preparata, boja kose će iz nedelje u nedelju postajati sve bleđa i ubrzo će ponovo postati seda .Pritom ipak ne treba da se plašite da će promena na kosi biti upadljiva kada nova kosa počne da raste.

Koliko često treba prati kosu?
U početnoj fazi tretmana je preporučljivo da se kosa ne pere često kako bi dejstvo preparata bilo što bolje – Grecian 2000 daje najbolji efekat ako kosu perete samo jednom nedeljno.

Ovo često ne odgovara kozmetičkim navikama pojedinaca. Ako želite da kosu perete češće, poželjno je da izdržite nešto duže, dok ne postignete željenu boju. Važno je da pre nanošenja preparata kosa bude suva ili dobro istrljana peškirom.

Kada postignete željenu boju kose, učestalost pranja kose više ne igra tako bitnu ulogu : što češće perete kosu, češće će biti neophodno da koristite

Grecian 2000 kako biste održali boju. Savetujemo da za pranje kose koristite neki blag šampon.

Da li se kosa sme sušiti fenom?
Fen ni na koji način ne škodi dejstvu preparata Grecian 2000 i materije za negu kose koje preparat sadrži štite kosu od isušivanja.

Mogu li jačina i struktura kose uticati na rezultat?
Da. Jačina i struktura  kose mogu uticati na to koliko će trajati proces postizanja željene boje. Odlučujući faktor je sposobnost primanja kose: tanka kosa lakše prima boju, dok gustoj kosi treba našto više vremena.

Da li onaj ko na kosi ima sredstvo za farbanje kose može koristiti Grecian 2000?
Da. Pažljivo nanesite Grecian 2000 na novoizraslu kosu , a onda dobro raščešljajte kosu kako biste postigli ravnomeran prelaz.

Može li se proces varćanja prirodne boje ubrzati?
Ne. Češća upotreba ili nanošenje većih količina preparat ne može ubrzati proces.

Da li plivanje utiče na boju kose?
Često plivanje tokom prve faze korišćenja preparata može usporiti proces postizanja željene boje kose. Nakon postizanja željene boje, često plivanje može unekoliko posvetleti boju. U tom slučaju počnite češće da koristite Grecian 2000 kako biste anulirali ovaj efekat.

Mogu li žene koristiti Grecian 2000?
Svakako. Mnoge žene već koriste Grecian 2000 sa izvanrednim rezultatima.

Mogu li osobe koje imaju trajnu ondulaciju koristiti Grecian 2000?
Da. Ipak, može se desiti  da je potrebna duža dnaevna upotreba kako bi se postigao željeni efekat. Hemikalije u trajnoj ondulaciji mogu tokom prvog perioda posle ondulacije učiniti kosu neosetljivom na Grecian 2000. Ovaj efekat može trajati 3-4 nedelje, tako da bi sa prvim korišćenjem preparata Grecian 2000 najbolje bilo početi po isteku ovog perioda. Kada postignete željenu boju, možete po želji stavljati trajnu ondulaciju; ipak nam morate pisati da vam pošaljemo besplatno  pakovanje sredstva za neutralizaciju, koje neutrališe dejstvo trajne ondulacije na gubitak boje,a pritom je potpuno neškodljivo za kosu.  Moilimo vas da u koverat pritom stavite 1,5 eura i pošaljite na adresu proizvođača:

                                                                             Combe Pharma

                                                                             Sophienstraße 22

                                                                             D-76530 Baden-Baden

                                                                             Germany

Uputstvo za upotrebu:

Prva upotreba: Pre upotrebe kosa mora biti čista i suva ili dobro istrljana peškirom.

1. Pre upotrebe snažno protresite flašicu.

2.Stavite malo preparata Grecian 2000 u šaku. Negujući losion ravnomerno utrljajte u kosu (ne u kožu glave) – isto kao učvršćivač.

3. Proces ponovite pri svakoj upotrebi. Kosa posle nanošenja treba da bude vlažna,ali ne mokra.

4. Kosu očešljajte i osušite po želji.

Pre postizanja željene boje:
Nanosite Grecian 2000 svaki dan tokom tri nedelje, dok ne postignete željenu boju.

Posle postizanja željene boje:
Nanosite preparat na kosu onoliko često koliko smatrate da je potrebno da biste održali postignutu boju – po pravilu se preporučuje korišćenje 2 puta nedeljno.

Upozorenje:
Ne dozvolite da preparat dospe deci u ruke. Izbegavajte kontakt sa očima. Posle upotrebe operite ruke. Preparat je namenjen isklučivo za bojenje kose ( ne obrva, brade...). Ne koristite preparat kada imate bilo kakve povrede glave. U slučaju razdraženosti kože prekinite sa upotrebom preparata.

Pakovanje: 125ml

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).