Apotekaonline
Korpa

GELO MYRTOL FORTE KAPSULE

GELO MYRTOL FORTE KAPSULE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: POHL-BOSKAMP
 • Šifra proizvoda: BR-652

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Zaštićen naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik:
GeloMyrtol® forte , 300mg, gastrorezistentne kapsule, meke.

Nezaštićeno, generičko ime:
Smeša etarskih ulja eukaliptusa, slatke narandže, mirte i limuna, standardizovana na 1,8-cineol, d-limonen, i (+)-alfapinen.

Sadržaj aktivnih supstanci:
Jedna GeloMyrtol forte gastrorezistentna kapsula, meka sadrži 300mg smeše etarskih ulja eukaliptusa (Eucalypti aetheroleum), slatke narandže (Aurantii dulcis), mirte (Myrti aetheroleum) limuna (Limonis aetheroleum) (66:32:1:1), standardizovane na 1,8-cineol (75mg), d-limonen (75mg), i (+)-alfa-pinen (20mg).

Sadržaj pomoćnih supstanci:
Pomoćna supstanca: ulje repice, rafinisano
Pomoćne supstance koje ulaze u sastav kapsule su: želatin; glicerol 85%; sorbitol, tečni (nekristal- išući); hipromeloza-ftalat; dibutilftalat; hlorovodonična kiselina

Šta je lek GeloMvrtol forte i čemu je namenjen?
GeloMyrtol forte sadrži smešu etarskih ulja eukaliptusa (Eucalypti aetheroleum), slatke narandže (Aurantii dulcis), mirte (Myrti aetheroleum) i limuna (Limonis aetheroleum) (66:32:1:1), standardizovane na 1,8-cineol (75mg), dlimonen (75mg), i (+)-alfapinen (20mg) i ublažava simptome akutnih i hroničnih oblika bronhitisa i sinuzitisa.

Sastav:
Smeša etarskih ulja eukaliptusa (Eucalypti aetheroleum), slatke narandže (Aurantii dulcis), mirte (Myrti aetheroleum) i limuna (Limonis aetheroleum) (66:32:1:1), standardizovana na 1,8-cineol (75mg), d-limonen (75mg), i (+)-alfa-pinen (20mg) 300mg izraženo na supstancu.

Farmaceutski oblik i sadržaj:
Jedna gastrorezistentna kapsula, meka sadrži 300mg smeše etarskih ulja eukaliptusa, slatke narandže, mirte i limuna u odnosu 66:32:1:1, standardizovane na 1,8-cineol (75mg), dlimonen (75mg), i (+)-alfapinen (20mg).

Kako lek GeloMyrtol forte deluje?
GeloMyrtol forte ima mukosekretolitičko (razvodnjava gust sekret) i sekretomotoričko (stimuliše pokretanje sekreta) dejstvo. Pomaže u iskašljavanju i deluje antiinflamatorno.

Kada se lek GeloMyrtol forte upotrebljava?
Kod ublažavanja simptoma akutnih i hroničnih oblika bronhitisa i sinuzitisa.

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka?
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati lek?
GeloMyrtol forte se ne sme uzimati ukoliko postoji preosetljivost na sastojke ovog leka

Upozorenja i mere opreza:
Nema specijalnih upozorenja.

Uzimanje leka GeloMyrtol forte sa hranom ili pićima:
GeioMyrtol forte kapsule uzeti pola sata pre jela sa dosta tečnosti.

Primena u trudnoćl i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Na osnovu eksperimentalnih ispitivanja i višegodišnjeg kliničkog iskustva, može se uzeti saglasno poznatim naučnim informacijama, da se lek GeloMyrtol forte bez rizika može koristiti u trudnoći nakon savetovanja sa lekarom. Zbog lipofilnog karaktera komponenti kapsula GeloMyrtol forte, mora se uzeti u obzir mogučnost izlučivanja putem majčinog mleka.

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom,mašinama:
Nije poznato da preparat utiče na sposobnost upravljanja vozilom i mašinama.

Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta.

Kako se lek GeloMyrtol forte upotrebljava?
Ukoliko mislite da lek GeloMyrtol forte suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.

 • Kod akutnih inflamacija uzeti 1 kapsulu 3-4 puta dnevno
 • Kod hroničnih stanja uzeti 1 kapsulu dnevno. Ova terapija se preporučuje i kao terapija održavanja
 • Za olakšavanje jutarnjeg iskašljavanja kod hroničnog bronhitisa uzeti 1 kapsulu uveče, pre spavanja
 • Deci do 10 godina davati pola preporučene doze za odrasle osobe (gore pomenute). Za primenu kod dece konsultovati nadležnog pedijatra

GeloMyrtol forte kapsule uzeti pola sata pre jela uz dosta hladne tečnosti. Za ugodan san, poslednja doza se uzima pre spavanja. Dužina terapije zavisi od simptoma. U slučaju hroničnih respiratornih bolesti, može se koristiti kao terapija održavanja.

Ukoliko ste uzeli više leka nego što bl trebalo:
Ukolikoste uzeli veću dozu leka GeloMyrtol forte nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!

Ukoliko uzmete previše GeloMyrtol forte kapsula, Vaš lekar može primeniti jednu od sledećih procedura za hitne slučajeve:

 • tečni parafin 3 ml/kg telesne težine
 • gastrično ispiranje 5 % rastvorom natrijum bikarbonata
 • davanje kiseonika

Ukoliko ste zaboravili da uzmete lek GeloMyrtol forte:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Neželjena dejstva leka:
Kao i svi lekovi, i lek GeloMyrtol forte može imati neželjena dejstva.
U retkim slučajevima može doći do gastrointestinalnih poremećaja i do pokretanja postojećih bubrežnih i žučnih kamenaca. Zabeleženi su retki slučajevi preosetljivosti (osip, otok lica, otežano disanje i poremećaj cirkulacije).
Ako primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na lek GeloMyrtol forte, a nisu pomenuti u ovom upustvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.

Čuvanje:
3 godine.
Držati lek GeloMyrtol forte van domašaja dece!
Čuvati na temperaturi do 25°C u originalnom pakovanju radi zaštite od vlage.

Rok upotrebe:
Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju!
Rok upotrebe utisnut je na kartonskoj kutiji i blisteru.

Način izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Posebne mere uništavanja neupotrebljenog leka ili ostatka leka:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet:
Medis Pharma d.o.o., Bulevar Mihaila Pupina 10d/1 pp7, 11070 Novi Beograd

Naziv i adresa proizvođača:
G. POHL-BOSKAMP GmbH & Co. KG, Kieler Str. 11, 25551 Hohenlockstedt, Nemačka

Pakovanje: 20 gastrorezistentnih kapsula

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).