Florabetulin® biljne kapi predstavljaju kompleks snažnih antioksidanata koji pružaju pomoć uz terapiju u lečenju najtežih bolesti!

Florabetulin® biljne kapi – Sastav, delovanje, upotreba

Florabetulin® biljne kapi  za prostatu su izuzetno delotvorna mešavina biljnih tinktura ze lečenje bolesti prostate i bešike.Biljne kapi za prostatu, upalu prostate hiperplaziju prostate(tumor prostate), su nastale na osnovu mudrosti, tradicije i znanja savremenih i starih fitoterapeuta,  danas su ta saznanja i potvrđena savremenim metodama ispitivanja i u preparat su uključene biljke koje najbolje deluju na sve benigne i maligne promene na prostati i bešici.

Odavnina je poznato da su se za lečenje upale prostate, kod uvećane prostate i kod  malignih promena na prostati uspešno koristili biljni lekovi, tu su pre svega isticane biljke kao što su rtanjski čaj, ruzmarin, maslačak,kora breze, kukuruzna svila, sitnocvetna mlečika, divlji origano, ulje golice, kopriva, paradajz, beli luk, orah, vodopija, bosiljak, brusnica, medvedje groždje, bokvica, zečiji trn, kleka, somina, crna kopriva, zeleni čaj, divlji pelin, rastavić a u zadnje vreme se pominje i testerasta palma.

Najbolji prirodni lek za prostatu, rak prostate i uvećanu prostatu po najnovijim kliničkim studijama je dobijen iz kore breze i ruzmarina, smatra se da betulinska kiselina i njeni derivati imaju ključnu ulogu u sprečavanju daljeg razvoja malignih promena, posebno dobro deluje na maligne promene kod prostate i maligne promene na bešici. Naravno tu spada i svakako mala mlečika i koren maslačka koji smo mi stavili da bude u sastavu biljnih kapi Florabetulin®.

Sastav Florabetulin® biljnih kapi: Kora breze, Ruzmarin list, Maslačak koren.

Naučni dokazi uloga betulina u lečenju raka

Različitim fitohemijskim istraživanjima breze potvrđeno je da ona sadrži raznovrsne biomolekule, uglavnom iz klase biljnih fenola. Najzastupljenija komponenta ekstrakta kore breze je triterpen betulin, sa udelom od 30% u suvom ekstraktu. Poznato da se on može konvertovati u betulinsku kiselinu, jedinjenje sa velikom biološkom aktivnošću.

Biološka i farmakološka funkcija

Istraživanja ukazuju na postojanje antivirusne, antimalarične, antiinflamatorne kao i antikancer aktivnosti betulinske kiseline (Chowdhury i sar., 2002).

Šta je prostata i zašto dolazi do oboljenja prostate

Prostata je mišićno-žlezdani organ, pridodat spolnim organima muškaraca. Nalazi se ispod mokraćnog mehura i ispred čmarnog creva. Kroz prostatu prolazi mokraćna cev. Kada je prostata uvećana pritiska mokraćnu cev i sprečava normalno mokrenje.

Uzroci za oboljenje prostate: Po alternativnoj medicini bolesti prostate, upala prostate, uvećanje prostate i kancer prostate nastaju iz nekoliko razloga: preterano konzuimiranje i unos mlečnih proizvoda, preterano konzumiranje mesa, alkoholna i gazirana pića, nebezbedan i neselektivni seksualni život, urodjena genetska slabost, prehlade i infekcije bešike, razna zračenja.

Simptomi uvećane prostate su:

 • često mokrenje
 • otežano mokrenje sa utiskom da se bešika nije ispraznila
 • naprezanje kod mokrenja
 • stalna potreba da se mokri

Simptomi upale prostate – prostatitisa su:

 • bolovi u predelu ispod i iza prostate
 • tup bol u donjem delu trbuha
 • otežano mokrenje
 • učestalo mokrenje manjih količina mokraće
 • učestalo mokrenje noću
 • gnojan ili krvav iscedak iz mokraćne cevi
 • umor
 • povišena temperatura

Prostatitis ili zapaljenje prostate; akutni prostatitis je česta komplikacija zadnjeg uretritisa čiji su izazivači gonokok ili E. coli; hronični prostatitis najčešće je posledica i nastavak akutnog prostatitisa.

Kako se leči prostata: Lečenje prostate medicinskim putem i zvanična terapija su neophodni, tako da morate posetiti doktora kada osetite prve simptome oboljenja prostate.

Florabetulin® biljne kapi se koriste za upalu prostate – prostatitis, benigno uvećanje prostate i kod raka prostate.

Preventiva i nega prostate: S obzirom da je prostata teško dostupan organ za terapiju, najbolji prirodni lek za prostatu je pažljiva preventiva od bolesti. Svima iz rizične grupe muškaraca, koji imaju slabost prostate ili porodičnu istoriju bolesti prostate, preporučujemo da 2 puta godišnje, na svakih 6 meseci uzmu po jednu bočicu Florabetulin® biljnih kapi za prostatu i da je koriste mesec i po dana, kao preventivu od oboljenja prostate.

Narodni lek za prostatu: Prirodna terapija za prostatu i rak prostate je dijeta bez mlečnih i mesnih proizvoda, redovna upotreba kapi za prostatu uz stalne kupke.

Prirodna terapija za rak prostate bi trebala da uključi pored Florabetulin® biljnih kapi  i kvalitetne kapi za normalno održavanje seksualne funkcije kod muškaraca a to se postiže upotrebom Maskulin® biljnih kapi. Dva puta dnevno po pola kafene kašičice kapi Maskulin® piti sa čajem, sokom ili vodom. Maskulin® biljne kapi sadrže u sebi malu mlečiku, babin zub i grčko seme! Kombinacija Florabetulin® kapi i Maskulin® kapi snažno delujete na rak prostate, upalu prostate, seksualnu disfunkciju, normalizujete nivo muškog hormona, regulišete broj i pokretljivost spermatozoida… Kombinacija Florabetulin® kapi 3 x dnevno i naših jedinstvenih Maskulin® kapi po 2 x dnevno je pokazala da se PSA tumor marker smanjuje, što preporučujemo svima koji imaju maligni rak prostate kao sredstvo koje će koristiti pre operacije da bi smanjili broj malignih ćelija u organizmu i sprečili pojavu metastaza.

Florabetulin® biljne kapi se mogu piti zajedno uz sve medicinske lekove za prostatu jer nemaju kontraindikacija sa njima. Pijte Florabetulin® biljne  kapi sa dosta vode da bi brže i bolje delovale.

Florabetulin®  biljne kapi – upotreba

Kapi Florabetulin® su pakovane u bočici od 50ml. Preporučena upotreba Florabetulin®  biljnih kapi za odrasle i decu stariju od 12 godina je tri puta dnevno po 30 kapi, sa vodom ili čajem, između obroka.