Apotekaonline
Korpa

Alergija na insekte

Osećate li se uznemireno svaki put kada ste napolju, zbog straha od alergije na insekte? Da li vam ova alergija onemogućava da se opustite i punim plućima uživate u prirodnim lepotama? Imamo rešenje za vas! Naš asortiman proizvoda pruža efikasnu i pouzdanu zaštitu, donoseći trenutno olakšanje od simptoma.

Sa našim proizvodima, možete se osećati sigurno i zaštićeno gde god da ste. Alergija na insekte više ne mora biti prepreka za uživanje u prirodi - sa našim rešenjima, alergijske reakcije postaju stvar prošlosti.

Omogućite sebi da bezbrižno uživate u svakom trenutku provedenom napolju, bez straha od neugodnih simptoma alergije. Unapredite kvalitet svog života uz naše proizvode, prilagođene vašim specifičnim potrebama.

Prema iskustvima naših korisnika, čak 95% njih prijavljuje značajno smanjenje simptoma. Otkrijte kako je živeti slobodno, bez straha od alergija na insekte, uz naše proizvode.

Alergija izazvana ubodom komarca

Deca su posebno osetljiva na ubode komaraca, pa se kod njih na mestu ujeda često javlja otok i crvenilo. Naročito lako otiču očni kapci i mesta gde se graniče koža i sluzokoža. Zbog jačeg svraba, deca se češu stvarajući kraste koje se mogu i inficirati. Ukoliko je otok izražen ili ukoliko je došlo do većeg broja ujeda, preporučuje se davanje antihistaminika – koji će smanjiti svrab i otok, kao i aplikovanje antihistaminika u vidu gela na mestu ujeda.

Alergija izazvana ubodom pčela, osa, stršljena

Ujed pčele ili ose je za razliku od ujeda komarca veoma bolan, a otok na mestu uboda je skoro uvek veoma izražen. Obično stradaju ruke i noge. Najopasniji ubodi su na vratu i glavi, posebno na licu i oko usana jer su ti delovi veoma prokrvljeni, pa otrov iz žaoke brzo dospeva u krvotok.

Osa i stršljenne ostavljaju žaoku, pa mogu više puta da ubodu, a otrov im je jači od pčelinjeg. Na mestu uboda se javlja crvenilo i bolni otok, a kod osetljivih osoba može da se razvije i teža sistemska reakcija (koprivnjača, povraćanje,proliv, otežano disanje, pa sve do kolapsa i gubitka svesti), koja može životno da ugrozi osobu osetljivu na ujede.

Idealno je odmah staviti led na mesto uboda, pa će i bol i otok biti manji, postupiti kao i kod uboda komarca.

Alergija izazvana ubodom krpelja

Najbolja zaštita od krpelja je ako se pre odlaska u prirodu namažete nekim eteričnim uljem s jakim mirisom. Nakon povratka kući obavezno pregledajte celo telo, od glave do pete. Krpelj se na koži uočava kao malo, crno, strano telo, poput izbočenog mladeža. Na mestu ujeda moguća je pojava svraba i crvenila kože. Nikako ga ne treba kidati i čupati, kao ni ubijati pre nego što odete kod lekara. Krpelj može biti inficiran i prenosioc izazivača Lajmske bolesti.

Alergija izazvana ubodom buve

BUVE su na selu uobičajena pojava. One vole prašinu, ali i kućne ljubimce. Buve »pasu« nežnu dečju kožu, pa su ubodi grupisani u grozdove, nisu preterano veliki (do 1 cm), ali veoma svrbe. Mogu da traju desetak dana (ponekad i duže). Tretman je sličan kao za komarce, a retko se dešavaju ozbiljniji problemi.

Alergija izazvana ubodom pauka

Pauci retko prave ozbiljnije probleme. Slično komarcima, na mestu njihovog ujeda se pojavljuje otok, ali nešto veći i tvrđi i traje koji dan duže. Tako je i tretman isti. Podrazumeva se da treba ukloniti sve paukove u sobi gde dete spava.

Šta privlači insekte?

Najrizičnija grupa su osobe koje provode puno vremena u prirodi, na polju, na reci, svi oni koji su u čestom kontaktu sa insektima.

Visoke temperature, slatko voće, sladoled, slatki napitci, odeća jarkih boja, jaki mirisi sapuna, losiona, krema i parfema.

Simptomi alergija izazvanim ubodom insekata

 • Koprivnjača (crveni pečati po telu)
 • Otekline
 • Mučnina
 • Povraćanje i proliv
 • Otežano disanje
 • Sviranje u grudima
 • Smetnje sa gutanjem

Alergija izazvana ubodom insekata - LEČENJE

U slučaju da je osoba sklona alergiji na ubod insekta, treba da se pridržava sledećih mera:

 1. Odmah izvaditi žalac noktima ili pincetom (ukoliko je ostao).
 2. Staviti hladan oblog ili naneti sprej koji hladi na mesto uboda.
 3. Brzo primeniti hitnu terapiju (uvek imati spremne: injekciju adrenalina, ahtihistaminik, kortikosteroid).
 4. Izbegavati brze pokrete teranja insekata jer tada postaju agresivniji.
 5. Izbegavati intenzivne mirise (parfeme, kreme za sunčanje, losione) jer privlače insekte.
 6. Izbegavati bašte sa cvećem, voćnjake.
 7. Ne jesti voće i slatku hranu na otvorenom.
 8. Zaštititi otkrivene delove tela pri boravku napolju.
 9. Ne hodati bos po travi (pčele npr. vole detelinu).
 10. Izbegavati široku, lepršavu odeću (insekti mogu da se zavuku) i odeću jarkih boja.
 11. Izbegavati fizičke napore (miris znoja privlači insekte).
 12. Uvek pokrivati slatku hranu i kante za đubre.
7NUTRITION QUERCETIN
SNIŽENA CENA -35 %
Brend: 7NUTRITION
7NUTRITION QUERCETIN
Quercetin iz cveta japanskog bagrema  na vrlo efikasan način smanjuje simptome alergija i napada astme. Ukoliko se sa konzumiranjem kvarcetina počne na vreme, on može potpuno sprečiti pojavu alergijske reakcije.Quercetin je hidrosolubilan bioflavonoid koji pokazuje jaku antioksidantnu i antiinf..
2.046,00 RSD 3.148,00 RSD
GALENIKA PANTENOL SPREJ 10%
SNIŽENA CENA -10 %
Brend: GALENIKA
GALENIKA PANTENOL SPREJ 10%
Novi PANTENOL sprej sa alantoinom za negu suve kože i kose kao i posle sunčanja.PANTENOL sprej 10% je namenjen za:negu zdrave i osetljive koženegu iritirane i suve koženegu kosenegu kože posle sunčanjaDejstvo:Dekspantenol, aktivan princip PANTENOL rastvora, pretvara se u organizmu u pantotensku kise..
513,00 RSD 570,00 RSD
7NUTRITION VITAMIN C
SNIŽENA CENA -15 %
Brend: 7NUTRITION
7NUTRITION VITAMIN C
Vitamin C je svakako suplement koji je najpopularniji. Bilo da je u pitanju prehlada, grip ili neko hronično oboljenje, vitamin C je uvek dobar izbor! Pakovanje od 90 vege kapsula obezbediće vitalnost vašeg organizma puna 3 meseca. Delovanje:Vitamin C učestvuje u ključnim metaboličkim proc..
1.025,10 RSD 1.206,00 RSD
BETA CD GLUKAN TABLETE - M. E. V. FELLER
SNIŽENA CENA -15 %
BETA CD GLUKAN TABLETE - M. E. V. FELLER
BETA CD GLUKANTokom cele godine nerijetko se susrećemo s raznim oblicima virusnih i bakterijskih infekcija, a u posednje vreme su se prema učestalosti u tu grupusvrstale i alergijske bolesti koje više nisu usko vezane za određenu sezonu ili područje. Uzrok svega često je smanjen imunosni odgovor o ..
2.176,00 RSD 2.560,00 RSD
FITOMEL 7 GEL FITOMEL 7 GEL
SNIŽENA CENA -21 %
FITOMEL 7 GEL
Fitomel 7 gel, 80 mlAlergije – Akne – Ujedi insekata - OpekotineFitomel 7 gel predstvalja efikasnu kombinaciju 7 prirodnih sastojaka u gel podlozi koji smiruju svrab, crvenilo i bolnu nadraženost kože u stanjima kao što su: alergije, akne, ujedi insekata, opekotine.&nb..
315,21 RSD 399,00 RSD
FITOMEL 7 JUNIOR GEL FITOMEL 7 JUNIOR GEL
SNIŽENA CENA -21 %
FITOMEL 7 JUNIOR GEL
Fitomel 7 junior gel je umirujući gel za bebe i decu sa koloidnom ovsenom smešom u osnovi za smirivanje svraba, crvenila i nadraženosti kože.Fitomel 7 junior gel se preporučuje kod:alergijeovčije boginjepelenski osipojedi kod bebaopekotineujed insekataujed komarca, ujed buveujed pauka, ujed krpeljaS..
315,21 RSD 399,00 RSD
Brend: ABELA PHARM
GD - POLY KAPSULE
Immuno GD-poly pomaže kod: -  Alergija -  Infekcija -  Oštećenja jetreSPREČAVANjE ALERGIJA:Svi koji pate od alergija znaju koliko ona može biti naporna i neprijatna: uporno kijanje u napadima, suzenje i svrab očiju, curenje i svrab nosa, začepljen nos, uporan suvi ka..
2.250,00 RSD
Brend: NATURA FARMA
IMMUNO G KAPSULE
IMMUNO G KAPSULEOpsi proizvoda:Immuno-G je prirodni preparat koji se dobija iz 8 odabranih slojeva medicinske gljive Ganoderma lucidum, uzgajane u laboratorijskim uslovima u Evropskoj uniji. Način uzgoja, sakupljanja materijala i proizvodnje garantuje optimalan sadržaj aktivnih sup..
0,00 RSD
IMUNEKS KAPSULE
Imuneks 20 mg je dodatak ishrani koji svojim jedinstvenim sastavom doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema. Sadrži visoko prečišćeni (više od 80%) prirodni mikronizovani beta-(1,3/1,6)-glukan iz kvasca Saccharomyces cerevisiaeImuneks kapsule 20mg namenjene su:•preventivno za jačanje imunit..
1.386,00 RSD
VITAMIN C 1000 SA PRODUŽENIM OSLOBAĐANJEM
Preparat obezbeđuje dovoljne količine vitamina C osobama kojima su potrebne veće dnevne doze. Vitamin C ima važnu ulogu u jačanju imunog sistema Kao antioksidans vitamin C neutališe slobodne radikale u ćeliji Sa produženim delovanjem Nadoknađuje dnevne potrebe za vitaminom C 1000 mg ..
2.058,00 RSD
Brend: RAZNO
LERTAL TABLETE
Lertal tablete su prirodni, dijetetski preparat koji se koristi u terapiji alergijskog rinitisa, konjunktivitisa i smanjuju alergijsku simptomatologiju.U svom sastavu imaju: KvercetinVitamin D3 i suvi ekstrakt crne koprive (Perilla frutescens B.)Kvercetin, biljni flavonoid, deluje tako što stabilizu..
959,00 RSD
Brend: TERRANOVA
TERRANOVA QUERCETIN NETTLE COMPLEX
TERRANOVA QUERCETIN NETTLE COMPLEXListovi koprive ili bioaktivne komponente prisutne u njenim žarnim dlakama umanjuju inflamatorni odgovor, sekreciju histamina i deluju na isti način kao i sintetski antihistaminici ali bez neželjenih efekata.Kvercetin je flavonoid čije je antiinflamatorno svojstvo ..
3.590,00 RSD
Prikazuje se 1 do 12 od 42 (4 strana)