Apotekaonline
Korpa

CURASEPT ADS 220 TEČNOST ZA ISPIRANJE USTA

CURASEPT ADS 220 TEČNOST ZA ISPIRANJE USTA
1.088,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: OSTALO
  • Šifra proizvoda: BR-2143

Opis proizvoda

Opšte informacije iz CURADEN o zdravlju usta i zuba: čisti zubi - zdrave desni - srećni Ijudi

Očuvati zube ceo život - Kako?

Najbolji pokazatelj dobre higijene usta i zuba su desni koje ne krvare. Ukoliko vaše desni ne krvare dok ih četkate (uključujući i četkanje meduzubnog prostora). to je znak da je higijena vaših usta i zuba savršena. Najvažnije je KAKVA je vaša svakodnevna higijena usta i zuba (www.curaden.ch) a manje je važno koliko često i kada četkate svoje zube. Dakte, logičan odgovor na vaše pilanje „Koliko često moram da perem zube?" jeste: ..Onoliko koliko je potrebno da desni ne bi krvarile".

Važne činjenice koje treba imati na umu:

Zubni plak (biofilm na zubima)
Plak je meka, lepljiva heterogena naslaga mikroba na zubima i površinama proteza. Plak izaziva krvarenje desni (upalu desni - gingivitis), loš zadah (halitozu) i zubni trulez (karijes). Te komplikacije mogu da se izbegnu ili uklone odgovarajučim i dovoljnim mehaničkim čišćenjem plaka. Svaka zdrava osoba nosi bilione bakterija i mikroba u svojim ustima, a to ne predstavlja problem, jer je ta bakterijska flora neophodna. Ravnoteža bakterijske flore može da se naruši samo ako se naslage bakterija nesmetano stvaraju 48 sati. Zahvaljujući savremenim sredstvima i stručnim savetima , svako može očuvati zube ceo život. Usled ograničene mogućnosti mehaničkog čiščenja hemijske tečnosti za ispiranje nude dodatnu zaštitu od zubnih naslaga na odredeno vreme.

Mehanička kontrola plaka
Mikrobi plaka žive u zatvorenoj sinergiji. Osnovni cilj mehaničke kontrole plaka je narušiti mirni ekositem bakterijskih naslaga. Kad je struktura ekosistema narušena. bakterije ne mogu preživeti. To objašnjava zašto je uredno četkanje zuba dovoljno za očuvanje savršenog zdravlja usta i zuba.

Hemijska kontrola plaka
U određenim prilikama kada je mehanička kontrola plaka ograničeno ili otežano, dopuna mehaničkog čišćenja koja može pomoći je hemijska kontrola plaka. Zlatni standard hemijske kontrole plaka je hlorheksidm. To je sredstvo koje razgraduje i deluje bakteriostatično na biofilm (plak) prianjajući na sluzokožu i zube 8-12 sati.

Sistem protiv obojenja zuba (ADS - Anti Discoloration System)
Korišćenje holheksidina (u tečnostima za ispiranje usta, pastama za zube i žvakaćim gumama) obično uzrokuje smećkastu pigmentaciju. odnosno obojenje zuba. Sistem ADS. koji je sastavni deo proizvoda CURASEPT, izuzetno smanjuje rizik od oboljenja i sanira neprijatne poremećaje ukusa usled upotrebe proizvoda koji sadrže hlorheksidin.
Natrijum-lauril-sulfat (SLS)
Natrijum-lauril-sulfat je dodatak (sredstvo za penjenje) pastama za zube i tečnostima za ispiranje usta. Proizvodi koji sadrže SLS ne smeju da se koriste u kombinaciji sa proizvodima koji sadrže holrheksidin: SLS poništava depo-efekat hlorheksidina.

Iziritirane desni
Iziritirane desni su posledica dužeg dodira desni sa bakterijskim naslagama. Delovi koji su najviše izloženi su međuzubni prostori, ivice desni i sluzokoža ispod proteza.

Krvarenje desni
Krvarenje desni je bezbltno i pojavtjuje se tokom četkanja, čišćenja zubnim koncem ili za vreme griženja jabuke. Obično prestaje nakon pažljivog mehaničkog čišćenja (čišćenje meduzubnog prostora, čišćenje ivice desni odnosno sulkusa) koje traje nekotiko dana. Hronično krvarenje desni može uzrokovati propadanje potpornog tkiva zuba (parodontopatiju. parodontozu).

Parodontopatija (parodontoza)
Parodontopatija nije samo uzrok lošeg zadaha nego može i ozbiljno da ugrozi opšte zdravlje i izazove bolesti srca, dijabetes, udare i prerani porođaj. Ne postoji mogućnost samotečenja. Statni loš zadah je potencijaini znak parodontopatije, koja se može uspešno lečiti samo uz tekarsku pomoč.

Loš zadah (haliotoza)
Loš zadah uzrokuju sumporni gasovi koje proizvode anaerobne bakterije u dubokim parodontalnim džepovima i udubljenjima jezika u kojima nema kiseonika. Ako loš zadah ne nestane nakon ponovnog i temeljitog čišćenja svih kritičnih mesta to može da bude znak hronične upale (parodontoze). koju mora lečiti lekar.

Karijes i fluoridi
Karijes nastaje usled delovanja kiselina koje su proizvod bakterija. Kiselina nagriza mineralne materije (kalcijum). Fluoridi mogu ponovo mineralizovati zubnu gleđ. Fluoridi koji su sastojak tečnosti za ispiranje usta ili paste za zube nude određenu zaštitu od karijesa - ali ne i od krvarenja desni.

Meduzubni prostori
Ni četkanje zuba ni ispiranje usta ne mogu da zaštite međuzubne prostore (prostor izmedu kutnjaka) od plaka.

Samo četkicama sa izuzetno finim vlaknima za čiščenje međuzubnog prostora (CUPRAPROX CPS prime) možete da dokučite i očistite međuzubni prostor a da ne oštetite papile. Ne samo oboljenja desni nego i karijes nastaju uglavnom u meduzubnom prostoru. Dobra higijena usta i zuba započinje dobrom negom međuzubnog prostora.

Ivice desni - gingivalni sulkus
Vlakna skoro svih četkica su previše tvrda i kruta. Skoro svako previše pritiska dok četka svoje zube-u uverenju da veći pritisak znači bolje čišćenje. Uprkos večem pritiskanju i svakodnevnoj nezi usta i zuba naslage ostaju uz ivice desni odnosno u gingivalnom sulkusu, što može da uzrokuje upatu desni. Sem toga. desni se stanjuju i nastaje veća izloženost zubnog vrata nagrizanju.

Rešenje je koriščenje izuzetno nežne četkice za zube CURA- PROX CS 5460. Ta četkica omogućava nežno, ali efektivno četkanje zuba-posebno gingivalnog sulkusa i fisura

Jezik

Anaerobne bakterije u odsustvu kiseonika proizvode sumporne gasove u dubokoj površini sluzokože zadnjeg dela jezika. Taj problem se može kontrolisati korišćenjem tečnosti za ispiranje usta CURASEPT ADS u kombinaciji sa strugačima za jezik CURA-PR0X CTC 203.

Otisci na mestima izloženim pritisku proteze (upala usne duplje)
Proteze smanjuju prirodni nadražaj tkiva usta i oslabljuju dotok krvi u desni. Mikrobi se mogu veoma uspešno razmnožavati u prostoru izmedu proteze i sluzokože. Upala i otisci od pritiska proteze se mogu ublažiti ili sanirati efikasnim čiščenjem proteze i sluzokože.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).