Apotekaonline
Korpa

COLOLAX SIRUP PROTIV ZATVORA

COLOLAX SIRUP PROTIV ZATVORA
329,00 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Brend: SINEFARM
  • Šifra proizvoda: BR-6561

Opis proizvoda

Osobine i delovanje:
Sirup sadrži tri aktivne komponente od kojih su dve (Sena i Frangula) poznate po laksantnom dejstvu. Aktivni principi ovih antrahinonskih droga stimulišu Auerbahov pleksus pojačavajući peristaltiku i sekreciju, povećavaju masu stolice, omekšavaju je i inhibiraju resorpciju vode. Aktivne komponente iz sirupa se većim delom resorbuju u tankom crevu a ostatak se hidrolizira u debelom crevu. Jedan deo apsorbovanog leka se izlučuje urinom, a drugi deo se izlučuje u kolon gde se hidrolizira i deluje laksativno. Laksantno dejstvo nastupa između 6-10 sati nakon upotrebe.
 
Sastav: 
100,0 g sirupa sadrži: 
Aktivne komponente: 
Senozid B 0,150 g
Glukofrangulin A 0,075 g
Trans-Anetol 0,150 g

Pomoćne materije:
Saharoza, Polisorbat 20, Pročišćena voda

Doziranje i primena:
• kod zatvora:
- dojenčad i deca do 2 godine, potrebna je konsultacija pedijatra;
- za decu težine oko 20 kg (6 god.), pola kafene kašike (2,5 ml) 1-3 puta dnevno;
- za decu težine oko 40 kg (12 god.), 1 kafena kašika (5 ml) 1-3 puta dnevno;
- odrasli (prosečne težine 70 kg), 1-2 supene kašike (10 ml) 1-3 puta dnevno.
 
Najčešće je dovoljna 1 doza uveče pred spavanje. Doze korigovati prema uzrastu i kilogramu telesne težine.
 
• upotreba pre rendgenskog snimanja:
- Odrasli i deca preko 14 godina uzimaju 1 ml sirupa na kilogram telesne težine. Tu količinu popiti odjednom i odmah zatim 3 puta veću količinu vode u odnosu na sirup. O ostalim detaljima u vezi ishrane i satnice konsultovati lekara.
Indikacije:
• akutna i hronična opstipacija (zatvor),
• priprema creva za rendgenske preglede gastrointestinalnog i uro-genitalnog trakta, 
•   u stanjima kada je potrebno izazvati defekaciju meke stolice kao kod hemoroida, analnih fisura i operativnih zahvata anorektalne regije.
 
Kontraindikacije:
Mehanički ileus, menstruacija, trudnoća, laktacija, apendicitis, peritonitis, čir na želucu i slične ulceracije digestivnog trakta kao i preosetljivost  na bilo koju komponentu leka.
 
Mere opreza:
Kod dijabetičara, pošto sirup sadrži saharozu. Dugotrajna upotreba (mesecima i godinama) može dovesti do degeneracije mienteričkog pleksusa.
Nije preporučljiva istovremena primena sa drugim laksansima.
 
Nuspojave:
Nelagodnost u stomaku u vidu grčeva. Dugotrajna primena ili uzimanje većih doza može dovesti do proliva sa prekomernim gubitkom vode i elektrolita. Vrlo retko može se javiti osip, svrab i crvenilo kože, povra-ćanje i angioedem. U ovim slučajevima potrebno je konsultovati lekara.
 
Način čuvanja:
Preparat čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi.
 
Napomena: 
Balogo zamućenje i talog po zidu bočice koji se može ponekad videti u sirupu nije štetan i potiče od biljnih boja.
Pre svake upotrebe sirup dobro promućkati.
Čuvati van domašaja dece.
 
Analizu izvršio:
Gradski zavod za zaštitu zdravlja, Beograd.
 
Rok trajanja:
12 meseci.
 
Način izdavanja:
Izdaje se bez lekarskog recepta.
 
Pakovanje: 100ml

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).