Apotekaonline
Korpa

COGNATAL

COGNATAL
0.00 RSD
  • Lager: Artikla nema u proizvodnji
  • Brend: PHARMANOVA
  • Šifra proizvoda: BR-2107
Pregleda: 657

Opis proizvoda

Svojstva i delovanje:

Cognatal kapsule su dijetetski proizvod namenjen ženama u periodu trudnoće i dojenja. Sadrže omega-3 nezasićene masne kiseline koje imaju veoma važnu ulogu u organizmu što je dokazano mnogobrojnim kliničkim studijama. Pokazalo se da omega-3 nezasićene masne kiseline ispoljavaju povoljan efekat u pravilnom razvoju fetusa, pogotovo funkcije mozga i nervnog sistema, kao i očnog sistema.
Omega-3 nezasićene masne kiseline čine sastavni deo ćelijske membrane, neophodna su gradivna komponenta brojnih hormona, te omogućavaju održavanje vitalne funkcije svih ćelija u organizmu. Pošto ih organizam ne produkuje, potrebno je obezbediti adekvatan unos omega-3 masnih kiselina. Prirodni izvori omega-3 nezasićenih masnih kiselina su ribe severnih mora (losos, haringa, tuna), stoga je hrana naše populacije siromašna ovom vrstom sastojaka. Kada je potrebe organizma teško zadovoljiti ishranom preporučuje se uzimanje omega-3 nezasićenih masnih kiselina u vidu dodataka ishrani, posebno tokom trudnoće i u periodu dojenja kada su potrebe znatno povećane.
Dve najaktivnije i najviše proučavane komponente omega-3 nezasićenih masnih kiselina su EPA i DHA. Poznato je da je DHA vitalni sastojak fosfolipida ćelijske membrane kod ljudi, te da ima važnu nutritivnu ulogu u prenatalnom periodu.
Smatra se da optimalni unos DHA tokom trudnoće i dojenja iznosi oko 200 mg DHA na dan, koliko je sadržano u Cognatal kapsulama.
Cognatal kapsule sadrže EPAX ulje dobijeno iz posebno odabranih ulja riba severnih mora. EPAX ulja su prečišćena inovativnim tehnološkim postupkom kojim je obezbeđena vrhunska čistoća, sačuvana visoka koncentracija i postignut optimalan odnos EPA i DHA kiselina.

Način upotrebe i preporučen dnevni unos:

1 kapsula dnevno, posle jela

Upozorenja:

Potrebna je opreznost pri primeni Cognatal kapsula kod dijabetičara, osoba sa poremećajima koagulacije kao i kod onih koji primaju antikoagulantne lekove. Trudnice i dojilje bi trebalo da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja preparata. U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak potrebno je prekinuti uzimanje.

Sastav:

Jedna kapsula sadrži:
500 mg koncentrovanog ribljeg ulja sa sledećim količinama omega-3 nezasićenih masnih kiselina:
EPA (eikozapentaenska kiselina) 30 mgDHA (dokozaheksaenska kiselina) 215 mg
Pomoćne materije:
želatin, glicerol, voda, tokoferol 1,8 mg

Rok trajanja:

2 (dve) godine.
Rok trajanja je naznačen na pakovanju.

Način čuvanja:

Na temperaturi do 25° C, van domašaja dece.

Pakovanje:

Kutija sa 30 mekih želatinskih kapsula
 

Write a review

Please login or register to review

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne  reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 3.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 3.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 2700 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama.