Apotekaonline
Korpa

CANESTEN RASTVOR ZA KOŽU

CANESTEN RASTVOR ZA KOŽU
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas.
Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate.

Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru ili farmaceutu.

Zaštićen naziv leka: Canesten® rastvor za kožu 1%.

Nezaštičeno, generičko ime: klotrimazol.

Sadržaj aktivnih supstanci: 1ml rastvora sadrži 10mg klotrimazola.

Sadržaj pomoćnih supstanci: propilenglikol, izopropanol, makrogol 400.

Sastav: 1ml rastvora sadrži 10mg klotrimazoia.

Kako lek canesten rastvor za kožu deluje?
Canesten rastvor za kožu je lek za lečenje gljivičnih infekcija (mikoza) kože. Aktivna supstanca klotrimazol prodire u obolele delove kože i napada gljivice, a posledično gljivice izumiru ili imje inhibiran rast.

Kada se lek canesten rastvor za kožu upotrebljava?
Canesten rastvor za kožu se koristi za lečenje gljivičnih infekcija (mikoza) kože prouzrokovanih dermatofitima, kvasnicama, plesnima i sličnim organizmima, uključujući Malassezia furfur i Corynebacterium minutissimum.
Ovo se može manifestovati kao: gljivične infekcije stopala (atletsko stopalo), među prstima, u brazdama ležišta nokta (paronihije), takođe povezane sa gljivičnim infekcijama noktiju; infekcije kože dodatno inficirane patogenima osetljivim na Canesten (superinfekcije): gljivične infekcije kože i prevoja na koži, površinske kandidijaze, Pityriasis versicolor (tinea versicolor), infekcije sa Corynebacterium minutissimum (eritrazma), seborejični dermatitis samo kada su mikrobiološki uključeni gore navedeni patogeni.

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka:
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati lek?
Nemojte upotrebljavati lek Canesten rastvor za kožu ako ste preosetljivi na klotrimazol ili bilo koje druge sastojke leka. U ovom slučaju treba da se pre upotrebe konsultujete sa lekarom.

Upozorenja i mere opreza:
Canesten rastvor za kožu sadrži propilenglikol. Može da izazove blagi nadražaj, zato se ne preporučuje njegova primena na sluzokožama.
Pazite da rastvor ne dođe u kontakt sa očima.

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Ako rastvor Canesten koristite onako kako je to propisano u uputstvu ili kako Vam je preporučio lekar ili farmaceut, nema verovatnoće da će se pojaviti sistemska dejstva (dejstva na druge organe), jer će se samo male količine aktivne supstance klotrimazol resorbovati. Istraživanja o upotrebi Canesten rastvora za kožu u toku trudnoće nisu sprovedena.
Dojilje ne bi trebale da nanose Canesten rastvor za kožu na dojke.

Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta.
Canesten rastvor za kožu umanjuje efikasnost drugih lekova koji se takođe koriste za lečenje gljivičnih infekcija (amfotericin i drugi polienski antibiotici kao što su nistatin i natamicin).

Kako se lek canesten rastvor za kožu upotrebljava?
Ukoliko mislite da lek Canesten rastvor za kožu suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu.
Lek mora da se uzima na način kao što je to propisano u ovom uputstvu (osim ako Vam je lekar propisao drukčije). Ukoliko se ne pridržavate uputstva, lek neće pravilno delovati.

Koliko Canesten rastvora za kožu treba da upotrebite i koliko često?
Jedan do tri puta na dan treba na oštećene delove kože naneti Canesten rastvor za kožu i pažljivo ga utrljati.

Kako i kada treba da upotrebite Canesten rastvor za kožu?
Naneti tanak sloj Canesten rastvora za kožu iz bočice sa kapaljkom na oštećene delove kože i okolnu zdravu kožu i utrljati.

Koliko dugo treba upotrebljavati Canesten rastvor za kožu?
Trajanje lečenja je različito i zavisi od obima i lokalizacije bolesti. Za potpuno izlečenje, terapija se ne sme obustaviti odmah čim nestanu simptomi infekcije; terapiju treba kontinuirano sprovoditi najmanje četiri nedelje. Ponavljanje bolesti će te sprečiti ukoliko lečenje nastavite još dve nedelje nakon nestanka svih znakova bolesti. Simptomi obično nestaju, ako lečenje traje za: dermatomikoze 3 do 4 nedelje, eritrazme 2 do 4 nedelje, pityriasis versicolor 1 do 3 nedelje.

Šta još možete učiniti za lečenje infekcije?
Veš, odeću i peškire koji su došli u kontakt sa obolelim delom kože morate promeniti svaki dan. To će pomoći kod lečenja i sprečiti infekciju drugih delova tela i drugih Ijudi. Operite obolele delove kože svaki put pre upotrebe Canesten rastvora kako bi uklonili gornji izumrli sloj kože. Zatim potpuno osušite kožu - kod atletstkog stopala naročito delove između prstiju - kako bi u potpunosti uklonili vlagu.

Ukoliko ste upotrebili više leka canesten rastvor za kožu nego što bi trebalo:
Nema podataka o tome da prekomerna doza Canesten rastvora za kožu može izazvati neželjena dejstva.

Ukoliko ste zaboravili da upotrebite lek canesten rastvor za kožu:
U slučaju da ste zaboravili na lek, količina upotrebljenog rastvora sledeći put ne sme biti veća.
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Šta se dešava ako naglo prestanete da upotrebuavate lek canesten rastvor za kožu?
Ako želite da gljivičnu infekciju u potpunosti izlečite i sprečite njeno ponavljanje, lečenje ne smete obustaviti bez konsultacije sa lekarom. U slučaju da to ipak učinite, rizikujete da Vam se bolest ponovi. Lečenje ne smete obustaviti odmah nakon nestanka simptoma infekcije, već morate nastaviti s njim kao što je to propisano u ovom uputstvu.

Neželjena dejstva leka:
Kao svi lekovi tako i Canesten rastvor za kožu može da ima neželjena dejstva.
Retko mogu da se jave kožne reakcije u tretiranom području (npr. peckanje, žarenje, crvenilo). Tretirana koža može postati suva.

Šta uraditi kada se jave neželjena dejstva?
U slučaju da su se neželjena dejstva pojavila po prvi put ili da se stanje pogoršalo, prestanite da upotrebljavate Canesten rastvor za kožu i konsultujte se sa lekarom.
Ako primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na lek Canesten rastvor za kožu, a nisu pomenuti u ovom uputstvu, odmah obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.

Čuvanje:
Držati lek Canesten rastvorza kožu van domašaja dece! Proizvod ne zahteva posebne uslove čuvanja.

Rok upotrebe:
Rok upotrebe je dve godine i označen je na spoljašnjem pakovanju i plastičnoj bočici.
Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju!
Rok upotrebe posle otvaranja pakovanja iznosi šest meseci ako se njime propisno rukuje.

Način izdavanja leka:
Lek se može izdavati bez lekarskog recepta.

Posebne mere uništavanja neupotrebuenog leka ili ostatka leka:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet:
Bayer d.o.o., Omladinskih brigada 88b, 11070 Beograd.

Naziv i adresa proizvođača:
KVP Pharma + Veterinar Produkte GmbH, Projensdorfer Strage 324, 24106 Kiel, Nemačka

Canesten rastvor za kožu se može dobiti u kutiji sa 1 plastičnom bočicom od 20ml sa čepom i kapaljkom.

Pakovanje: 20ml.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).