Apotekaonline
Korpa

BRONCHICUM SIRUP S

BRONCHICUM SIRUP S
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
  • Lager: Zabrana online prodaje
  • Brend: OSTALO
  • Šifra proizvoda: BR-955212

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo, jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažijivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija iii savet, obratite se lekaru ili farmaceutu.

Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje posle 5 dana, obavezno posetite Vašeg lekara.

Aktivni sastojak:
100ml (odgovara 126,3g) sirupa sadrži kao farmaceutski aktivan sastojak:
- tečni ekstrakt timijana, Thymi extractum fluidum (1.2-2,5) 150mg/ml (izraženo na supstancu), ekstrakciono sredstvo: amonijak 10% (m/m), glicerol 85%, etanol 90% (V/V), voda (1 : 20 : 70 : 109).

Ostali sastojci:
Šećerni sirup, glukoza, koncentrat arome meda, etarsko ulje ruže, koncentrovani sok višnje, natrijum-benzoat, prečišćena voda.

Šta je lek Bronchicum® sirup S i čemu je namenjen?
Bronchicum® sirup S je tradicionalni biljni lek koji se primenjuje za olakšavanje iskašljavanja kod produktivnog kašlja.

Kako Bronchicum® sirup S deluje?
Lek ima blago ekspektorantno i spazmolitično dejstvo. Timijan deluje antimikrobno na širok spektar gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija i patogenih gljivica.

Kada se lek Bronchicum® sirup S upotrebljava?
Bronchicum® sirup S se tradicionalno primenjuje za olakšavanje iskašljavanja kod produktivnog kašlja, kod bronhitisa i katara bronhija.

Šta morate da učinite pre upotrebe leka:
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati lek?
Lek se ne sme uzimati ako se zna da postoji preosetljivost (alergija) na timijan, druge usnatice ili neki od sastojaka proizvoda.
Bronchicum® sirup S nemojte upotrebljavati ukoliko patite od retke nasledne intolerancije na fruktozu, malapsorpcije glukoze-galaktoze ili deficijencije saharaze-izomaltaze (specifičnih metaboličkih bolesti).
Lek ne treba da uzimaju deca sa istorijom akutnog stenoznog laringo-traheitisa i astmatičari.
Ukoliko se tegobe ne smanjuju ili ako se javi dispnoja, povišena telesna temperatura ili gnojni ili krvavi ispljuvak, bez odlaganja se obratite svom lekaru.

Upozorenja i mere opreza:
Bronchicum® sirup S sadrži 5,6 vol %alkohola.
Konzumiranjem sadržaja cele boce, uneće se oko 4,4g alkohola.
Količina od 10ml Bronchicum® sirupa odgovara 0,6 BU (jedinica belog hleba). O tome treba da vodite računa ako morate da se pridržavate dijete zbog dijabetesa.

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.
Nema dostupnih podataka. U skladu sa opštom medicinskom praksom, lek ne treba uzimati bez savetovanja sa lekarom.

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Nepoznat.

Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži Bronchicum® sirup S:
Lek sadrži: šećerni sirup, glukozu i natrijum-benzoat.

Kako se lek bronchicum® sirup s upotrebljava?
Bronchicum® sirup S uzimajte uvek tačno prema uputstvu iz ovog teksta. Odgovore na sva pitanja i nedoumice dobićete od svog lekara ili farmaceuta.
Doze Bronchicum® sirupa S rasporedite u toku dana tako da ih uzimate u što je moguće pravilnijim intervalima. Pre nego što se lek primeni kod dece mlađe od 12 godina, neophodno je konsultovati pedijatra.
Ukoliko nije drugačije propisano, primenjuje se sledeće pravilo za doziranje:
mala deca (1-4 godine): 3 puta dnevno po 5ml;
deca (4-12 godina): 3 puta dnevno po 7,5mt;
odrasli i adolescenti: 3 puta dnevno po 10ml sirupa.
Doziranje pomoću priložene merne posude. Ukoliko se Vaše tegobe ne smanjuju, obratite se lekaru.

Ukoliko ste uzeli više leka nego što bi trebalo:
Ukoliko ste uzeli veču dozu leka Bronchicum® sirup S nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom iii farmaceutom.
Simptomi trovanja timijanom ili ekstraktima timijana nisu poznati.

Ukoliko ste zaboravili da uzmete lek Bronchicum® sirup S:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!
Ukoliko ste zaboravili da uzmete dozu leka, uzmite je čim se setite, a potom nastavite da uzimate sirup prema uputstvu ili prema preporukama.

Neželjena dejstva leka:
Pri korišćenju Bronchicum® sirup S mogu se, kao u siutaju većine lekova, javiti nežeijena dejstva.
Vrlo retko mogu se javiti reakcije preosetljivosti, kao što su dispnoja (otežano disanje), osip na koži, urtikarija, otok lica, otok usne duplje i/ili dušnika (angioedem), anafilaktički šok. Zabeleženi su i retki slučajevi želudačno-crevnih tegoba (npr. mučnina, povraćanje, proliv, gorušica).
U slučaju pojave neželjenih dejstava, prekinite primenu leka i obratite se svom lekaru. Ukoliko uočite neku neželjenu pojavu koja nije navedena u ovom tekstu uputstva, o tome obavezno obavestite svog lekara ili farmaceuta.

Čuvanje:
Držati lek Bronchicum® sirup S van domašaja dece!
Čuvati na temperaturi ispod 30°C.

Rok upotrebe:
3 godine. Lek nemojte upotrebljavati posle isteka roka upotrebe, odštampanog na kartonskoj kutiji i etiketi boce. Lek je stabilan 6 meseci u roku upotrebe posle prvog otvaranja.

Način izdavanja leka:
Izdaje se bez lekarskog recepta.

Posebne mere uništavanja neupotrebljenog leka ili ostatka leka:
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet:
Sanofi-aventis d.o.o. - BulevarAVNOJ-a 64a - 11070 Beograd -Srbija.

Naziv i adresa proizvođača:
A. Nattermann & Cie. GmbH - Nattermannallee 1, 50829 Koln - Nemačka.

Pakovanje:
Bočica sa 100ml sirupa.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).