Apotekaonline
Korpa

GALMANIN

Znojenje je prirodan proces regulisanja telesne temperature, i koliko god bilo neugodno, znojenje je za čoveka jako bitan fiziološki proces. Kada smo fizički aktivni, kada trčimo ili kada je toplo vreme, znojimo se. Znojenje se takođe može javiti kada smo emotivno pogođeni profesionalnim ili ličnim stresnim situacijama, kao što je intervju za posao, javne prezentacije ili ispiti. Znojenje može biti izazvano i hormonalnim promenama u vezi sa pubertetom i menopauzom.
ZBOG ČEGA SE ZNOJIMO
Znojne žlezde su zadužene za izlučivanje tečnosti koju nazivamo znoj. U proseku imamo 2 do 5 miliona znojnih žlezda širom našeg tela, najčešće rasprostranjenih ispod pazuha, oko glave, na dlanovima i stopalima. One proizvode prosečno oko pola litre znoja dnevno, dok pri višim temperaturama mogu proizvesti i do pet litara znoja dnevno.
Nalazimo ih u dva oblika: ekrine i apokrine znojne žlezde.
Ekrine žlezde su odgovorne za fiziološke funkcije regulisanja temperature tela i eliminisanje toksina. Ove žlezde mogu da proizvedu prekomerne količine znoja u uslovima straha, besa, tuge, fizičkog bola, stida, stresa i teškog fizičkog vežbanja.
Apokrine žlezde, s druge strane, reaguju isključivo na stimuluse iz nervnog sistema (nevoljno) i hormona.
Znoj je bez mirisa dok ne dođe u dodir sa bakterijama na koži. Bakterije metabolišu određene spojeve (lipida i proteina) koji se nalaze u znoju, a kao posledica toga nastaje neprijatan miris tela. Koža koja je stalno vlažna idealno je mesto za razmnožavanje bakterija i gljivica.
Znojenje pod pazuhom postaje prekomerno kada su ekrine žlezde podstaknute strahom, toplotom, tugom, besom, stresom, emocionalnim razlozima ili teškim fizičkim vežbanjem. Takođe je, mada retko, izazvana prekomernom stimulacijom apokrine žlezda usled hormonske disfunkcije ili poremećaja nervnog sistema.
Preterano znojenje u medicini se naziva hiperhidroza, koja je bolest od koje pati 5% odraslog stanovništva.

Brend: GALMANIN
GALMANIN PUDER
GALMANIN PUDEROpis proizvoda:Neka vaša stopala ponovo dišu. Zaštita stopala i obuće nikada nije bila lakša.Znoj je bez mirisa dok ne dođe u dodir sa bakterijama na koži. Bakterije metabolišu određene spojeve (lipida i proteina) koji se nalaze u znoju, a..
1.790,00 RSD
Brend: GALMANIN
GALMANIN SENSITIVE
GALMANIN SENSITIVEOpis proizvoda:Galmanin Sensitive ima jedinstvenu, hermetički zatvorenu sprej pumpicu-raspršivač, koja sprečava kontaminaciju i urušavanje kvaliteta samog proizvoda i njena precizna i konstantna doza sprečava preteranu upotrebu.Zahvaljujući svom jedinstven..
2.390,00 RSD
Brend: GALMANIN
GALMANIN SPREJ
GALMANIN SPREJOpis proizvoda:Galmanin Sprej je namenjen ženama i muškarcima, pruža potpunu zaštitu od prekomernog znojenja, prijatan osećaj, a time i samopouzdanje.Idealan je za primenu kod bitnih događaja poput: venčanja, zabava, poslovnih sastanaka, javnih nastupa i stresnih si..
2.150,00 RSD
Prikazuje se 1 do 3 od 3 (1 strana)