Apotekaonline
Korpa

BETADINE 10% RASTVOR ZA KOŽU

BETADINE 10% RASTVOR ZA KOŽU
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili je zabranjena prodaja online.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
0,00 RSD
 • Lager: Zabrana online prodaje
 • Brend: OSTALO
 • Šifra proizvoda: BR-4175

Dostupne opcije

Opis proizvoda

Prodaja ovog leka  zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije , dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

PRAVILNIK O NAČINU OGLAŠAVANJA LEKA, ODNOSNO MEDICINSKOG SREDSTVA Sl. Gl. RS", br.79/2010 MOŽETE POGLEDATI OVDE.

 

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje suvažne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru, farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.

Zaštićen naziv leka, jačina leka, farmaceutski oblik:
Betadine 10% rastvor za kožu.

Sadržaj aktivnih supstanci:
1ml rastvora za kožu sadrži 0,1 g povidon-joda, što je ekvivalentno 0,01g raspoloživog joda.

Sadržaj pomoćnih supstanci:
Natrijum-hidroksid, kalijum-jodat, glicerol, limunska kiselina, monohidrat, dinatrijum-hidrogen fosfat, nonoksinol 9, voda, prečišćena.

Kada se lek Betadine rastvor za kožu upotrebljava:
Možete koristiti Betadine 10% rastvor za:

 • dezinfekciju kože i mukozne membrane (uključujući vaginalnu) kod hirurških intervencija, injekcije i aspiracije,
 • dezinfekciju rana, sprečavanje infekcije opekotina, incizija (posekotina) i drugih oštećenja kože
 • terapiju infekcija hirurških rezova, infekcija oštećenja kože hitan tretman laceracije (razderotina) i abrazija (ogrebotina), infekcija dekubita ili ulkusa (čireva) izazvanih venskim zastojem, piodermije (gnojno zapaljenje kože) i sekundarno inficirane dermatoze (oboljenja kože), opekotina drugog i trećeg stepena.

Šta morate da pročitate pre upotrebe leka:
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.

Kada ne smete uzimati lek:
Betadine 10% rastvor ne smete upotrebljavati ako:

 • ste imali alergijsku reakciju na povidon-jod
 • imate problema sa štitnom žlezdom
 • imate dermatitis herpetiformis-Duhring (oboljenje kože)

Betadine 10% rastvor za kožu ne smete upotrebljavati pre i nakon radio-terapije.

Upozorenja i mere opreza:
Recite Vašem lakaru ukoliko imate:

 • oboljenje bubrega
 • oboljenje štitne žlezde
 • oboljenje jetre

Povidon-jod se ne treba primenjivati na oštećenoj koži. Normalna ili dugotrajna primena povidon-joda treba izbegavati kod pacijenata sa velikim, otvorenim ranama i opekotinama (naročito ako su veći od 20% površine tela). Povidon-jod se sa oprezom treba primenjivati kod novorođenčadi, jer povećavani nivoi joda u plazmi može povećati rizik od oštećenja bubrega. Potrebno je vršiti kontrolu funkcije štitaste žlezde. Povidon-jod ne treba da se upotrebljava kod neonatusa male porođajne mase.

Posebne napomene:
Braon obojenost povidon-joda ukazuje na efikasnot preparata. Obezbojavanje preparata znači da je aktivnost preparata smanjena.

Uzimanje leka Betadine rastvor sa hranom ili pićima:
Betadine rastvor za kožu se može upotrebljavati nezavisno od uzimanja hrane, ukoliko postoji potreba za njim.

Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Recite Vašem lekaru ukoliko ste trudni ili dojite ( Betadine rastvor se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja).

Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Nema uticaja.

Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži lek Betadine rastvor:
Betadine rastvor ne sadrži ne sadrži pomoćne materije koje su važne u pogledu efikasnosti i bezbednosti leka.

Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzmete u budućnosti. Obavestite svog lakera ili farmaceuta, ako uzmete ili ste do nedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Naročito je važno ako uzimate neki od lsedećih lekova:
litijum (lek koji se koristi u terapiji bipolarnih poremećaja), lokalne preparate koji sadrže hlorheksidin, hidrogen-peroksid, taurolidin, sulfadiazin srebro,alkalije i živu. Lokalna primena povidon-joda 10% rastvora za kožu i benzoeve tinkture smanjuje pH, što može dovesti do osećaja gorenja, posebno na previjenim ranama. Istovremena primena povidon-joda može poremetiti tiroidnu scintigrafiju. Pre tiroidne scintigrafije, potreban je period od 1-2 nedelje bez povidon-joda.

Kako se lek Betadine rastvor za kožu upotrebljava:
Ukoliko mislite da lek Betadine 10% rastvor za kožu suviše slabo ili jako deluje na Vaš organizam, obratite se lekaru ili farmaceutu. Betadine 10% rastvor namenjen je samo za spoljašnju primenu i ne treba se zagrevati pre aplikacije. Odrasli, stariji i deca iznad 2 godine: Betadine rastvor za kožu treba se aplikovati na odgovarajuću regiju nerazblažen, onoliko puta koliko je potrebno, treba se spontano sušiti 2-3 minut. Terapija traje koliko je potrebno, dok infekcija ili rizik od infekcije postoji. Ukoliko se pojavi recidiv nakon prekida primene Betadine rastvora za kožu, terapija se može ponovo započeti. Deca do 2 godine: ograničena primena na 2-3 dana.

Ukoliko ste uzeli više leka nego što bi trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka Betadine rastvor za kožu nego što bi trbealo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom! Nakon slučajne oralne ingestije Betadine 10% rastvora tablete odmah zatražti medicinsku pomoć. Simprtomi predoziranja uključuju: epigatrični bol (bol u gornjoj trećini trbuha), mučninu, povraćanje, proliv, hipertoniju, tahikardiju (ubrzan srčani  rad), cijanozu ( pomodrelost), kolaps.

Ukoliko ste zaboravili da uzmete lek Betadine rastvor za kožu:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!

Šta se dešava ako naglo prestanete da uzimate lek Betadine rastvor za kožu:
Betadine rastvor za kožu može se primeniti ukoliko postoji potreba za njim i nagli prekid terapije ne bi trebalo da bude problem.


Neželjena dejstva leka:
kao i svi lekovi, i lek Betadine 10% rastvor za kožu može imati neželjena dejstva. Neželjeni efekti rastvora za kožu su retki. najčešće su lokalni nadražaji, svrab i crvenilo. Zabeleženi su slučajevi disfunkcije štitaste žlezde i neutropenije (smanjen broj belih krvnih zrnaca). Obratite se Vašem lekaru ukoliko neki od njih nastanu. Primena povidon-joda na velike rane i teške opekotine može izazvati sistemske neželjene efekte kao što su metabolička acidoza (povećanje kiselosti tkiva), hipernatremija ( povećanje količine natrijuma u krvi), oštećenje bubrežne funkcije.

Čuvanje i rok upotrebe:
Držati lek Betadine rastvor van domašaja dece!
Čuvati na temperaturi do 25C, u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti.

Pakovanje: 100ml

Rok upoterebe:
Dve (2) godine.
Rok upotrebe naznačen na pakovanju.
Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe označenog na pakovanju!

Način izdavanja leka:
Leka se može izdati bez lekarskog recepta.


Posebne mere uništavanja neupotrbljivog leka ili ostatka leka:
Neupotrbljiv lek se uništava u skladu sa propisima.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

 • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
 • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
 • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: info@apotekaonline.rs

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).