Apotekaonline
Korpa

B COMPLEX TABLETE

B COMPLEX TABLETE
Slični proizvodi
Proizvod trenutno nemamo na stanju ili online prodaja nije dozvoljena.

Pogledajte blok ispod gde možete pronaći proizvode koji su slični ili imaju slična dejstva kao proizvod na čijoj se stranici nalazite.
160,00 RSD
  • Lager: Trenutno nema u nabavci
  • Brend: KRKA
  • Šifra proizvoda: BR-5612312

Opis proizvoda

Pažljivo pročitajte ovo uputstvo jer ono sadrži informacije koje su važne za Vas.

Ovaj lek možete kupiti bez lekarskog recepta, za lečenje blažih bolesti bez pomoći Vašeg lekara. Pored toga, potrebno je da pažljivo koristite ovaj lek kako bi od njega dobili najbolje rezultate. Uputstvo sačuvajte. Možda ćete poželeti da ga ponovo pročitate.
Ako Vam je potrebna još neka dodatna informacija ili savet, obratite se lekaru ili farmaceutu. Ukoliko se Vaši simptomi pogoršaju ili Vam ne bude bolje, obavezno posetite Vašeg lekara.
 
Sadržaj aktivnih supstanci: 1 obložena tableta sadrži 4mg tiamin-hidrohlorida, 5mg riboflavina,
2mg piridoksin-hidrohlorida, 1 mikrogram cijanokobalamina, 5mg kalcijum-pantotenata, 25mg nikotinamida i 20mg paminobenzoeve kiseline.
Sadržaj pomoćnih supstanci: povidon, laktoza monohidrat, saharoza, kukuruzni skrob, talk, magnezijum-stearat, kalcijum-karbonat, akacija, makrogol 6000, narandžasta boja FCF (E110), crna boja PN (E151), gvožđe-oksid (E172), tartrazin (E102).
 
Naziv i adresa nosioca dozvole za stavljanje leka u promet: Krka-Farma d.o.o., Beograd,
Jurija Gagarina 26v/ll, Beograd, Srbija
Naziv i adresa proizvođača: KRKA, d.d, Novo mesto Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenija
 
Šta je lek B-Complex i čemu je namenjen?
Sastav:
Farmaceutski oblik i sadržaj: 1 obložena tableta sadrži 4mg tiamin-hidrohlorida, 5mg riboflavina, 2mg piridoksin-hidrohlorida, 1 mikrogram cijanokobalamina, 5mg kalcijum-pantotenata, 25mg nikotinamida i 20mg p-aminobenzoeve kiseline.
Objašnjenje: Obložene tablete su okrugle, konveksne, čokoladno-smeđe boje. 
 
Pakovanje:
Ime leka Farmaceutski oblik Pakovanje
B-Complex obložena tableta 30 obloženih tableta
Broj rešenja
1196/2007/12
1197/2007/12 od 29.05.2007 
 
Kako lek B-Complex deluje?
B-Complex sadrži grupu B vitamina, koja podstiče metabolizam ugljenih hidrata, masti i belančevina. Nedostatak jednog od ovih vitamina ili njegova povećana potrošnja, povećava takođe potrebu za drugim vitaminima iz ove grupe. Stoga, ako se pojave znaci nedostatka bilo kog vitamina iz grupe B, treba uzimati ceo kompleks vitamina B.
 
Kada se lek B-Complex upotrebljava?
B-Complex je namenjen:
-  Za sprečavanje i lečenje delimičnog nedostatka vitamina B (hipovitaminoza) ili potpunog nedostatka (avitaminoza) vitamina B
-  Kada je povećana potrošnja (potreba) za vitaminom B
-  Kada je poremećena resorpcija vitamina usled raznih oboljenja želuca, creva ili jetre
-  Za beriberi, neuralgije, polineuritise, neurodermatoze (oboljenja perifernih nerava)
 
Šta morate da pročitate pre upotrebe leka:
Upozorite lekara ako uzimate druge lekove, imate neku hroničnu bolest, neki poremećaj metabolizma, preosetljivi ste na lekove ili ste imali alergijske reakcije na neke od njih.
 
Kada ne smete uzimati lek:
Ne smete uzimati B-Complex obložene tablete ako ste preosetljivi na bilo koji od sastojaka ovog leka, ili ako imate hipervitaminozu nekog od ovih vitamina.
Upozorenja i mere opreza
Za vreme dok uzimate B-Complex obložene tablete, mokraća može biti prebojena žuto, zbog riboflavina. U izuzetnim slučajevima može se razviti preosetljivost.
 
Uzimanje leka B-Complex sa hranom ili pićima:
Hrana i piće nemaju uticaja na resorpciju obloženih tableta B-Complexa.
 
Primena u trudnoći i dojenju:
Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom. Trudnice i žene koje doje dete mogu uzimati obložene tablete B-Complexa.
 
Uticaj na psihofizičke sposobnosti prilikom upravljanja motornim vozilom i mašinama:
Nema dokaza da B-Complex obložene tablete imaju bilo kakvog uticaja na sposobnost za vožnju automobila i rad na mašinama.
 
Šta morate da znate o pomoćnim materijama koje sadrži lek B-Complex:
B Complex sadrži laktozu i saharozu. U slučaju netolerancije na neke od šećera, obratite se vašem lekaru pre upotrebe ovog leka.
Azo-boje E102, E110 i E151 mogu izazvati alergijske resikcije, uključujući i astmu. Alergijske reakcije se javljaju češće kod osoba preosetljivih na acetilsalicilnu kiselinu.
 
Na šta morate paziti ako uzimate druge lekove:
Imajte u vidu da se ove informacije mogu odnositi i na lekove koje više ne pijete, kao i na lekove koje planirate da uzimate u budućnosti. Obavestite svog lekara ili farmaceuta ako uzimate, ili ste donedavno uzimali neki drugi lek, uključujući i lek koji se nabavlja bez lekarskog recepta. Dejstva levodope mogu biti umanjena ako se istovremeno uzima B-Complex (zbog piridoksin-hidrohlorida).
Dugotrajna upotreba antimikrobnih lekova koji menjaju crevnu floru, a time i resorpciju, izaziva sekundami nedostatak vitamina grupe B.
 
Kako se lek B-Complex upotrebljava
Vaš lekar će Vas posavetovati koliko dugo da uzimate lek B-Complex.
Odrasli: 1-2 obložene tablete 2 do 3 puta na dan.
Deca od 5 do 14 godina starosti: 1 obložena tableta jednom dnevno.
Celu tabletu progutati sa malo tečnosti.
Ukoliko ste uzeli više leka nego što bi trebalo:
Ukoliko ste uzeli veću dozu leka nego što bi trebalo, odmah razgovarajte sa Vašim lekarom ili farmaceutom!
Dugotrajno unošenje doza koje su mnogo veće od preporučenih može izazvati glavobolju, razdražljivost, nesanicu, zujanje u ušima i proliv.
Ukoliko ste zaboraviii da uzmete lek B-Complex:
Nikada ne uzimajte duplu dozu da nadomestite to što ste preskočili da uzmete lek!
 
Neželjena dejstva leka
Kao i svi lekovi, i lek B-Complex može imati neželjena dejstva.
U izuzetnim slučajevima mogu se javiti reakcije preosetjivosti.
Ako primetite bilo koje simptome koji bi mogli biti neželjena reakcija na lek B-Complex, a nisu pomenuti u ovom uputstvu, obavestite Vašeg lekara ili farmaceuta.
 
Čuvanje i rok upotrebe
Čuvanje
Lek B-Complex čuvati van domašaja dece!
Lek čuvati u originalnom pakovanju na temperaturi do 25°C.
 
Rok upotrebe
2 godine. Lek nemojte koristiti nakon isteka roka upotrebe koji je naznačen na omotu.
Način izdavanja leka:
Lek se izdaje bez lekarskog recepta.
 
Pakovanje:  30 tableta.
 
Posebne mere uništavanja neupotrebljenog leka ili ostatka leka
Neupotrebljeni lek se uništava u skladu sa važećim propisima.
Datum poslednje revizije teksta uputstva
 
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, posavetovati se sa lekarom ili farmaceutom.
 
Napišite recenziju
Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Apoteka Online ima potpisan ugovor sa kurirskom službom Daily Express i isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije putem ove službe. Izvoz robe za inostrane zemlje vrši se putem usluge DHL i PostExport.

Za sve narudžbine primljene do 12h od ponedeljka do petka, okvirni rok isporuke je 2-4 radna dana za celu teritoriju Republike Srbije. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak - dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

Dodatne informacije

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kuriru koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Sve naknadne reklamacije proizvoda zbog oštećenja nastalih prilikom dostave neće biti uvažena.

Prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je obavezan potpisati otpremnicu koju uzima dostavni radnik Daily Express-a. Otpremnica se smatra potvrdom o dostavi i preuzimanju robe.

Kurirska služba isporučuje robu do adrese, tj. ne unosi u stambeni prostor.


Ograničenja isporuke robe

Isporuka artikala kupljenih na sajtu www.apotekaonline.rs se vrši isključivo putem kurirske službe Daily Express na teritoriji Republike Srbije. Isporuka van teritorije Republike Srbije, odnosno izvoz robe, obavlja se isključivo putem usluge DHL i PostExport Pošte Srbije.


Cena isporuke

Za teritoriju Republike Srbije:

Za naručenu robu iznosa do 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 260,00 RSD (u cenu je uračunat PDV). Za robu čija je vrednost preko 5.000,00 RSD, dostava je besplatna.

Za internacionalnu dostavu:

Za izvoz robe u inostranstvo putem PostExport usluge Pošte Srbije cena dostave iznosi za:

  • I Zonu (Slovenija, Hrvatska, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija) - 1.280,00 RSD
  • II Zonu (Ostale zemlje Evrope) - 1.790,00 RSD
  • III Zonu (Azija, Afrika, Amerika, Australija i ostale zemlje) - 2.650,00 RSD

Rok isporuke je 15 dana ili više (u zavisnosti od zemlje isporuke)

Za izvoz robe u inostranstvo putem DHL usluge cena dostave iznosi 3300 RSD. Rok isporuke je 1-5 radnih dana (u zavisnosti od države u koju se vrši isporuka)

Cena dostave je sa porezom. Cena uključuje dostavu paketa na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje.

Za sva dodatna pitanja, reklamacije ili proveru trenutne lokacije vaše pošiljke, molimo Vas da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: [email protected]

Republika Srbija - Cena dostave ili besplatna dostava uključuje dostavu paketa do 5kg težine na adresu kupca. Za pakete preko 5kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. Molimo Vas odgovorite na ovaj E-Mail ukoliko imate dodatnih pitanja.

Inostranstvo - Cena uključuje dostavu paketa do 2kg težine na adresu kupca sa pripadajućim porezom i carinom na teret prodavca. Mogući dodatni trošak može biti carina na teret kupca u zavisnosti od zemlje u koju se paket šalje. Za pakete preko 2kg težine i pakete većih dimenzija moguća je doplata za koju će kupac svakako biti obavešten nakon izvršene provere sa kurirskim službama. 


Posebni uslovi za narudžbine iz inostranstva

Apotekaonline potvrđuje da su svi artikli na portalu www.apotekaonline.rs slobodni za prodaju putem interneta, takođe potvrđujemo i garantujemo da će sva naručena roba biti poslata u dogovorenom roku krajnjem kupcu. Apotekaonline garantuje da u plaćenu cenu dostave ulaze troškovi carine i kuririske službe, zemlje izvoza (Srbije).

Apotekaonline ne može da garantuje i ne zna da li će postojati troškovi uvozne carine, ovo zavisi od specifičnosti paketa kao i od odluke same carine zemlje uvoznika (kupca). Apotekaonline se odriče odgovornosti ukoliko iz bilo kog razloga Carina zemlje uvoznika ne želi da ocarini paket. Apotekaonline u ovom slučaju zadržava pravo da refundira novac kupcu umanjen za sve troškove uvozne i izvozne carine kao i troškove poštarine u momentu kada paket bude vraćen.

Posebna napomena - Zbog specificnosti robe preporucujemo da prethodno proverite sa Carinom u svojoj zemlji da li mozete da uvezete artikal koji Vas zanima( posebnu paznju obratite na proizvode koji se uzimaju oralno jer bez obzira sto su registrovani kao Dijetetski suplementi i slobodni su u prodaji, svaka zemlja , svaka Carina ima svoje lokalne propise i moze da se dogodi da uvoz istih nije dozvoljen. Ukoliko Carina ne dozvoli uvoz određenih artikala , ukoliko su troskovi vraćanja paketa veci od vrednosti robe, Apotekaonline zadrzava pravo da ne prihvati povrat robe, u ovoj situaciji Apotekaonline nece biti u mogucnosti da izvrsi refundaciju novca jer smo Vas blagovremeno obavestili o mogucoj situaciji .Ukoliko je vrednost paketa veca od troskova koji nastaju pri povratu paketa bice refundiran iznos umanjen za povratne toskove.

Kreiranjem narudžbenice automatski prihvatate ove Posebne uslove za narudžbine iz inostranstva (van teritorije Republike Srbije).

Tagovi: b , complex , tablete , vitamini